A gyalázatos kormány után beszéljünk egy kicsit a QUITE undorító Guardian c. lapról

2015. szeptember 6. 16:53

Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk
Magyarország egy gonosz hely. Egy árva szó sem az osztrák és a német kormányok követhetetlen, zagyva állásfoglalásairól.

„Napok óta követem a címlapos írást, apró-cseprő tartalmi változásokon kívül a cikk lényege nem változik: Magyarország (úgy az egész) ciki.

Nem fogok fordítani, érdemes elolvasni az egészet (sajnos angolul van), de szemezgetek: a korábbi verziójából kiderült például, hogy valóban valamennyi migráns kb. kutatóorvosnak és csillagásznak készül, hiszen bárkit megszólaltattak, hasonlónak készült (mai analógia: minden szír kisgyerekben ott lakik egy Steve Jobs), aranyosak és jó részük háborús traumán esett át, átáztak, éhesek, fáznak, és minden vágyuk csak az, hogy európai életet élhessenek. Ausztria és Németország civilizált, befogadó -- szemben a jobbos kormány uralta zord Magyarországgal. A töviről-hegyire kikérdezett aktuális szereplő, Omár szerint pl. a magyarországi helyzet egyenesen horribilis volt. Mohamed arra az álláspontra helyezkedett, hogy Magyarországot azonnal ki kéne vágni az EU-ból. Ausztriában a kimerült kisgyerekeket viszont víz és gyümölcs várta, amint megtették azt a néhány utolsó lépést a magyar buszoktól nyugat felé. Korábban volt utalás a magyarok összefogására és segítségnyújtására is, de ez mára eltűnt. Magyarország egy gonosz hely. Egy árva szó sem az osztrák és a német kormányok követhetetlen, zagyva állásfoglalásairól.

Magyarország keményít a határőrizetén is, szomorkodik a Guardian. (Nem írnak a Calais-ből feléjük kívánkozó ezrekkel szembeni határőrizetről, de hát nem is dolguk, ugye. De dolguk lenne utalni rá az egyensúly végett.) A magyar kormány ragaszkodik a dublini eljáráshoz is (aminek kötelessége érvényt szerezni), teszi hozzá a lap. (Ami engem illet, havonta többször lépek be az Egyesült Királyságba. Őfelsége Kormánya még egyszer sem eresztett be anélkül, hogy a beléptetésre vonatkozó fennálló törvényeknek érvényt szerzett volna.) A Guardian cikke inkonklúzív, zavaros, és bántóan részrehajló. Minőségi, független újságírás helyett gyenge, hatásvadász cikk egy pártos lapban. Nem csak bennünk van a hiba.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Joe Esterhas nem író, hanem egy hollywoodi forgatókönyv firkász (volt).
Mellesleg ez egy régi lemez, azóta már volt itthon és magyarázkodott. De neked ez nem manapság, hanem mindig aktuális te kis szarházi gyűlölet tanonc.

Bendek fanatikusan hiszi, hogy valamikor nehany evtized mulva meg hatalomra juthat, ezert szeretne ha megmaradna addig az orszag.
Ballibek ezzel a hiu remennyel mar leszamoltak, ezert utanunk a vizozon politikat visznek.

Omar már európában van pár hete és már meg is mondja, kit kéne kivágni az eu-ból.
Nem semmi.

Válaszok:
Csigorin | 2015. szeptember 7. 11:04

Ja.
Mi orszagostul menekultunk vagy tiz eve mar, oszt meg mindig nem elunk ugy mint a nemetek (sot, szarabbul mint elotte), ez a szemtelen kocsog meg par nap utan ugy akarna.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés