Az NBC esete a hírhamisítással

2015. szeptember 9. 13:47
Vigyázó
Vigyázó blog
A hír megjelenése után számos olvasó jelezte a Facebookon, hogy nem igaz, amit Engel írt, és kérték, hogy igazítsa helyre az állítását. Az NBC riportere azonban egyetlen szót sem módosított a hamis híren.

5 napja nem korrigálta az NBC budapesti tudósítója azt a hírüket, miszerint a Magyarországra érkezett menekültek »hosszú és kegyetlen 100 mérföldes menetelés« után jutottak el Bécsbe. Az amerikai televíziót tucatnyi néző figyelmeztette, hogy az állítás nem igaz, a csatorna mégis kitart a hírhamisítás mellett. Az NBC vezető külpolitikai riportere, Richard Engel közel 24 órával azt követően posztolt a 100 mérföldes gyalogmenetről, hogy az összes menekült Bécsbe érkezett - természetesen busszal. (…)

Az NBC riportere nyilvánvalóan tisztában volt azzal, hogy valójában egyetlen menekültnek sem kellett 100 mérföldet gyalogolnia Bécsbe, hiszen számos nemzetközi hírügynökség beszámolt arról, hogy a menekültek a magyar kormány által biztosított buszokkal érkeztek a határra, majd onnan szintén buszokkal szállították őket tovább Bécsbe.

A hír megjelenése után számos olvasó jelezte a Facebookon, hogy nem igaz, amit Engel írt, és kérték, hogy igazítsa helyre az állítását. Az NBC riportere azonban egyetlen szót sem módosított a hamis híren, annak ellenére, hogy az elmúlt napokban további nézői kritikákat kapott, nem csak Magyarországról.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A sajtószabadság ott is azt jelenti, hogy bármit lehet hazudni.

Nincsenek csodák.
Le kell aratni a milliók verejtékén létrehozott értékeket, nehogy már a gyerekeiké legyen!
Ez így szokás válságról-válságra és jóbaráti alapon.
A média pedig jól tartja a közreműködőket.

Érdemes odafigyelni más hírekre is, nem csak a migráns témára.

Annak idején a Pravda tévesen írta le minden idők legfelkapottabb munkaverseny mozgalma kezdeményezőjének, Sztahanovnak a keresztnevét: Andrej helyett Alekszejnek írták. Szegény Andrjuska levélben kérte a nagy Sztalint, hogy orvosoltassa a hibát. Sztalin válasza: 'A Pravda nem tévedhet.' Sztahanovnak nem lett semmi baja, de személyes iratait mind kicserélték Alekszej Sztahanov névre.

Vegyük tudomásul: AZ NBC SEM TÉVEDHET!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés