A kommentelők lázadása − a 444 küzdelme a Nem Megfelelő Véleményekkel

2015. szeptember 10. 12:34
Hogy a 444 szerkesztősége a gyűlölettől fűtött hozzászólásoktól sokallt volna be? Azokból korábban sem volt hiány, az elmúlt napokban csak annyi változott, hogy a hozzászólók és a szerkesztőség elégedetlenségének iránya látványosan elvált egymástól.

Vajon mikor tiltjak be a 444-en a kommentelest?

A totalis narrativaosszeomlas fenyeben, mind a hivatkozott kulfoldi cikkeknel, mind a 444-es kommentek eseteben.

Szabaly: reszleges betiltas kenyes cikkeknel is ervenyes. Vagyis ha csak a cicas gifeknel szolhatsz hozza, akkor effektive be van tiltva a kommenteles.

Tipp: 2015. szeptember 23.” – ezt csotany írta a mikroblogján 2015. szeptember 7-én. Nos, nem kellett szeptember 23-ig várni.

Szeptember 9-én délutántól estig a 444 friss posztjaihoz nem lehetett hozzászólni. Az egyes szerzőknek eddig is lehetősége volt kikapcsolni az egyes bejegyzéseknél a kommenteket kiszolgáló Disqus platformot, most azonban mindegyikük egyszerre döntött úgy, hogy az olvasói vélemények csak elvennének a cikkek értékéből (hogy nem a Disqus akadozik, az kiderül a státuszoldalukról, 100%-os volt a szerdai rendelkezésre állásuk).

Pedig alighanem lett volna mondanivalójuk például erről az interjúról („A hangulat végig feszült volt a kocsiban, Andrásék Malboróval kínálták a menekülteket, azok szerb cigit adtak vissza. Később Haribót ettek, a férfiak arabul énekeltek nekik.”) vagy erről a fotóposztról.

A szabad kommentelés nem túl hálás dolog, ezt elismerem, dicséretet nem, elmarasztalást viszont bőven kap érte az újság, ha szabadon engedi a hozzászólásokat, ráadásul sokan előszeretettel mossák össze az olvasói magánvéleményeket a szerkesztőségi tartalmakkal.

Hogy a 444 szerkesztősége a gyűlölettől fűtött hozzászólásoktól sokallt volna be? Azokból korábban sem volt hiány, az elmúlt napokban csak annyi változott, hogy a hozzászólók és a szerkesztőség elégedetlenségének iránya látványosan elvált egymástól, a mindenkimenekült attitűd a törzskommentelők jelentős részénél sem talált nagy megértésre. A 444 nincs egyedül ezzel a helyzettel, számos más, a migránsokkal-menekültekkel kapcsolatban nagyon megengedő és megértő álláspontot képviselő szerkesztőség is azzal szembesül itthon és a nagyvilágban, hogy a máskor velük jellemzően egyetértő olvasók egy jelentős részének nem tetszik ez a megközelítés. Nagyon nem.

Persze az is elképzelhető, hogy csak pillanatnyi megingás volt az egész: a csütörtök reggeli posztokhoz már újra hozzá lehet szólni.

Frissítés: Többen felvetették, hogy nem csak technikai hibáról van-e szó. Nem, nem arról. Ahogy a posztban is írtam, a Disqus-nál egyetlen online diagnosztikai oldal és a saját státuszoldaluk szerint sem volt fennakadás a nap folyamán. Az egyik szerző, Sarkadi Zsolt egy hozzászólásban ismerte el, hogy ő kapcsolta ki a kommentfunkciót a saját posztjainál: „Ez nem büntetés, sajnálom, ha így élitek meg, egyszerűen a saját mentális épségem miatt döntöttem úgy, hogy nem szeretném látni a posztjaim alatt azt, ami a kommentszekuóban az elmúlt hetekben ment.”

444_sarkadi_komment.png

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyszer fent, egyszer lent. Egyszer cenzúra, diktatúra, putyinizálódás, koreaizálódás, máskor meg csak egyszerűen nem szeretnétek látni azt, ami a komment szekcióban megy. Van ez így...

Na ja!
Szereti olvasni a durva beírásokat, csak ne róla szóljanak.

Egyem azt az érzékeny kiszőkített lelkét!

A liberális és a bolsevik az pont ugyanaz az ÁVO-s fajta, csak gumibot helyett szellemi gumibotot hordanak.

(Isteni képzavar, a lényeget és a libsi bunkóságot pontosan kifejezi.)

A mentális helyett lehet, hogy kanálist akart írni csak eltévesztette.

A szöveg végén kiderül, hogy a kommentek részleges felfüggyesztése egyetlen szerző posztjait érintik, és ez az ő személyes döntése volt. Ehhez képest a cím (és a szöveg többi része) azt sugallja, hogy itt az egész 444-et érintő, átfogó kommentstopról van szó. Nem kellene kigyomálni BÁG-nak ezt az apró ellentmondást?

Ó jaj, ez a tipikus sértődött-kioktató hangnem, annyi ezresem lenne, ahányszor láttam ezt már a ballibektől - természetesen érzelmi terror, az érvek hiányát pótolandó.

dögöljön meg az ilyenszólásszabadságot gyakorló összes köcsög

Ezek szerint botto álnéven a 444 szennyezi a mandiner demokratikus, a bírálatokat is elviselő levegőjét.

Ennyit a gonzó újságírás hazai állapotáról. Meg a web 2.0-ról.
Aki azután is hisz nekik, miután szembeköpték, meg is érdemli.

Gondolták, hogy az iszlámot éltető, építsünk minél több minarettet, a migránsokat fogadjuk be ezerrel hozzászólások lesznek?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés