A kommentelők lázadása − a 444 küzdelme a Nem Megfelelő Véleményekkel

2015. szeptember 10. 12:34

Hogy a 444 szerkesztősége a gyűlölettől fűtött hozzászólásoktól sokallt volna be? Azokból korábban sem volt hiány, az elmúlt napokban csak annyi változott, hogy a hozzászólók és a szerkesztőség elégedetlenségének iránya látványosan elvált egymástól.

2015. szeptember 10. 12:34
Balogh Ákos Gergely
Mandiner

Vajon mikor tiltjak be a 444-en a kommentelest?

A totalis narrativaosszeomlas fenyeben, mind a hivatkozott kulfoldi cikkeknel, mind a 444-es kommentek eseteben.

Szabaly: reszleges betiltas kenyes cikkeknel is ervenyes. Vagyis ha csak a cicas gifeknel szolhatsz hozza, akkor effektive be van tiltva a kommenteles.

Tipp: 2015. szeptember 23.” – ezt csotany írta a mikroblogján 2015. szeptember 7-én. Nos, nem kellett szeptember 23-ig várni.

Szeptember 9-én délutántól estig a 444 friss posztjaihoz nem lehetett hozzászólni. Az egyes szerzőknek eddig is lehetősége volt kikapcsolni az egyes bejegyzéseknél a kommenteket kiszolgáló Disqus platformot, most azonban mindegyikük egyszerre döntött úgy, hogy az olvasói vélemények csak elvennének a cikkek értékéből (hogy nem a Disqus akadozik, az kiderül a státuszoldalukról, 100%-os volt a szerdai rendelkezésre állásuk).

Pedig alighanem lett volna mondanivalójuk például erről az interjúról („A hangulat végig feszült volt a kocsiban, Andrásék Malboróval kínálták a menekülteket, azok szerb cigit adtak vissza. Később Haribót ettek, a férfiak arabul énekeltek nekik.”) vagy erről a fotóposztról.

A szabad kommentelés nem túl hálás dolog, ezt elismerem, dicséretet nem, elmarasztalást viszont bőven kap érte az újság, ha szabadon engedi a hozzászólásokat, ráadásul sokan előszeretettel mossák össze az olvasói magánvéleményeket a szerkesztőségi tartalmakkal.

Hogy a 444 szerkesztősége a gyűlölettől fűtött hozzászólásoktól sokallt volna be? Azokból korábban sem volt hiány, az elmúlt napokban csak annyi változott, hogy a hozzászólók és a szerkesztőség elégedetlenségének iránya látványosan elvált egymástól, a mindenkimenekült attitűd a törzskommentelők jelentős részénél sem talált nagy megértésre. A 444 nincs egyedül ezzel a helyzettel, számos más, a migránsokkal-menekültekkel kapcsolatban nagyon megengedő és megértő álláspontot képviselő szerkesztőség is azzal szembesül itthon és a nagyvilágban, hogy a máskor velük jellemzően egyetértő olvasók egy jelentős részének nem tetszik ez a megközelítés. Nagyon nem.

Persze az is elképzelhető, hogy csak pillanatnyi megingás volt az egész: a csütörtök reggeli posztokhoz már újra hozzá lehet szólni.

Frissítés: Többen felvetették, hogy nem csak technikai hibáról van-e szó. Nem, nem arról. Ahogy a posztban is írtam, a Disqus-nál egyetlen online diagnosztikai oldal és a saját státuszoldaluk szerint sem volt fennakadás a nap folyamán. Az egyik szerző, Sarkadi Zsolt egy hozzászólásban ismerte el, hogy ő kapcsolta ki a kommentfunkciót a saját posztjainál: „Ez nem büntetés, sajnálom, ha így élitek meg, egyszerűen a saját mentális épségem miatt döntöttem úgy, hogy nem szeretném látni a posztjaim alatt azt, ami a kommentszekuóban az elmúlt hetekben ment.”

444_sarkadi_komment.png

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felhasználó név
2017. január 12. 08:01
Magadat mikor ikszeled ki te hernyo?
egykettő
2016. április 25. 16:12
Általában egyetértek a szerzővel, de most mintha túltolta volna a biciklit. A 444-et nem olvasom sokat, a kommenteket pláne nem, de a Mandinert igen. Ez utóbbi fényes bizonyítéka annak, hogy a hozzászólások milyen sokat ELVESZNEK egy hely értékéből. Természetesen nem mindenkire értem, hanem egy masszív zéró IQ-s körre, akik nagyjából egy ösztönállat szintjén kommunikálnak. Valójában pont azon kellene gondolkodni, hogyan lehetne hatékonyan szűrni a kommenteket.
kuzmics
2015. október 27. 08:59
A 444 és a mentális épség! Együtt? No ne!
atila68
2015. szeptember 30. 10:14
mindenki szembe jön az autópályán?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik