Ma vettem utoljára Magyar Narancsot életemben

2015. szeptember 10. 14:27

Szily László
Cink
Ez a címlap majdnem mindent magába sűrít, ami miatt sokszor annyira nyomasztó hely Magyarország.

Ezzel a címlappal nem is az a fő baj, hogy ízléstelen. Néha bárki lehet ízléstelen, a fejben szenzációsnak képzelt poén alkalmanként szarul sül el.

De ez a címlap majdnem mindent magába sűrít, ami miatt sokszor annyira nyomasztó hely Magyarország meg amiért olyan borzasztó manapság kommenteket olvasni, és abszolúte mindent megcsúfol és megtagad abból, amiért a Magyar Narancs megalakult.

Aki az elmúlt tíz-tizenöt évben ismerte csak meg, el sem tudja képzelni, hogy a Narancs milyen fontos lap a rendszerváltás utáni szabad magyar sajtó történetében. Hogy mennyire, arról például ebben a 2010.-es posztomban írtam.

Minden gonzónál, vicces kutyás cikknél és szellemes beszólásnál fontosabb volt az az attitüd, hogy hiába van markáns - liberális - világnézete, a Narancs felülemelkedik az áporodott, unalmas bal-jobb, náci-zsidó befeszülésen, no meg a pártos újságíráson, mert szabad és okos. Akik meg befeszülve átkozzák egymást, azon sosem lehetnek sem szabadok, sem okosak. ()

Az egész menekültválság eddig legkellemetlenebb következménye, hogy az ember hiszterobalos és hiszterofideszes ismerősei teljesen begerjedtek. Az egyik fél tök természetesnek tartja, ha százezrek-milliók özönlenek be Európába csak úgy lendületből, és lenáciznak mindenkit, aki nem örül ennek hangosan, az utóbbiak vallásháborús hangulatban szítanak gyűlöletet a muzulmánok és a nálunk sötétebb bőrűek ellen és undorító sejtetésekkel Tudjukkik által szándékosan szevezett népvándorlásról delirálnak. Csak úgy röpködnek az »ezek nem emberek«-ezések, mindkét oldalról, egymásra értve. Na de ezek legalább ismerősök, haverok, barátok, kommentelők, facebookozók. És még tőlük is elviselhetetlen ez a rettenetes köpködés. Na de a Magyar Narancs például azért lenne újság, hogy okosabb legyen, mint a legseggfejebb kommentelője. De Orbánt elmebetegezve nácizni, amiért mást gondol a bevándorlókról, mint ők, az a legrosszabb trolltempó.

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Eddig sem vettünk, ez után sem fogunk.

A Magyar Narancs az árokásók hivatalos szakmai lapja.

Két lócitrom vitatkozik....

Ki vett ??? Személyem biztos nem.

Mi a fene, Szily megint lázad a kánon ellen? Ja, most már nem kell félnie, hogy kirúgják.

Ezek szerint Szily szerint nagyobb hiba nácinak beállítani a magyar miniszterelnököt mint elmulasztani a szembenézést azzal, hogy a magyar kormány retorikája már a Jobbikénál is szélsőségesebb?

Hagyjuk már ezt az "értelmiségizést".

Attól még senki sem lett értelmiségi, hogy körbeáll a sajátjaival, majd mindenki lepippantja a tőle ballra állót.

éppen most fogtam egy aranyhalat

azt mondja 3-at kívánhatok

OK

1. Az összes illegális gazdasági menkült menjen be azok házába és lengyen ott fél évig akik védik őket


2.én legyek a világ leggazdagabb embere

3.ha a fél év letelt, az összes migráns menjen fletóhoz és lakjanak ott vele együtt 10 évig - de fletó háza minimum 16000 Km-re legyen Magyarországtól

:DD

OK Szily nem ért egyet a "mindenki jöhet" liberális öngyilkossággal, de a "ne jöjjön senki sem" szlogen is távol áll tőle.
Akkor kérdezném tőle, neki van egyáltalán véleménye a muszlim rajzással kapcsolatban? Remélem az nem annyira egyszerű, hogy "van aki jöhet, van aki nem"?

Az kell még, hogy a proli humort vidd el a Népszavához.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés