Propaganda? Mi kerül be a nemzetközi hírekbe a migránsokról, és mi nem?

2015. szeptember 13. 17:37
Már negyedmillióan látták azt a videót, amely a BBC és a CNN által leadott, migránsokkal kapcsolatos felvételeket hasonlítja össze általuk be nem mutatott képsorokkal.

Olvasónk ajánlotta figyelmünkbe a YouTube-on azt az összevágott videót, amely egymás mellett be olyan felvételeket, amelyek a BBC és a CNN műsorán megjelentek, és olyanokat, amelyek nem. Az anyagot megosztó felhasználó arra próbál rávilágítani, hogy a nyugati sajtó pozitívabb színben, és kizárólag áldozat szerepben próbálja feltüntetni a bevándorlókat. 

A videóban helyet kaptak olyan képsorok is, amelyek bemutatják, amint migránsok követ dobálnak, erőszakkal veszik el az élelmiszer-adományokat, vagy éppen a visszautasítják és sínekre borítják a rendőröktől kapott ásványvizes palackokat. Némely bejátszás alá hatásos zenét is kevertek.

Szintén szerepel a bemutatott példák között annak a férfinak az esete, aki a bicskei vasútállomáson a sínekre rántotta feleségét és kisgyermekét. Ezt több külföldi sajtótermék úgy mutatta be, mintha a rendőrök bántalmazták volna őket, miközben a férj a testével védi a családot – valójában a rendőrök siettek a nő és a gyerek segítségére.

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már nem csak hülye tábornokok, de hülye média is ki tud háborút robbantani.

Nem kell lőni!

Az Egyesült Államok határőrizete Mexikó irányában 3000 km hosszú határsávot véd illegális migránsoktól és csak viszonylag ritkán sütik el lőfegyvereiket.

15 év alatt, oda lent délen, mindösszesen 5600-nál alig többen haláloztak el. (évente ez csak 373 főt jelent)

A Mexikói Nemzeti Emberi
Jogi Bizottság is felhívja a figyelmet a falra. Adataik szerint már eddig is rengetegen haltak meg a határátlépés közben, összesen több mint
5600-an.(15 év alatt)

2009 és 2013 között legalább tíz esetet
dokumentáltak, amikor a Border Patrol tagjai a határt átszelő lövést adtak le,
megölve hat mexikóit mexikói földön.

Na, ma is nőtt az antiszemitizmus.

Ennyi antiszemita hozzászólást! NEM IS ÉRTEM, MIÉRT...

:-)

Úgy gondolom, hogy most, hogy vége az európai liberalizmusnak nevezett posztbolsevizmusnak, ideje volna Magyarországon is végignézni, hogy melyik sajtótermékben melyik újságíró, szerkesztő követett el hazaárulást a menekültkérdés kapcsán.

A migráns válság tálalásába egy kicsit belebukik a média. Egyre többen látják a manipulálási akaratot és a nem valósághű tájékoztatást.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés