Nincs bocsánat: nem bocsát meg a szír apa László Petrának

2015. szeptember 14. 10:38
Nem tud megbocsátani az őt felgúró operatőrnőnek, László Petrának a szír férfi, Osama Abdel-Muhsen Alghadab, aki Németországból nyilatkozott a Daily Mail brit napilapnak. Elmondása szerint át akarja hozni Európába a családja többi tagját is, ám már legálisan.
„Hogy tudnék megbocsátani neki?” –  nyilatkozta a Daily Mailnek az őt Röszkén kigáncsoló László Petráról az 52 éves szír férfi, Osama Abdel-Muhsen Alghadab a vs.hu összefoglalója szerint. 
 
A négygyerekes férfi Németországból nyilatkozott a brit lapnak. A Röszkénél történtekről azt mondta: káosz volt, az emberek elkezdtek lökdösődni, hét éves fia pedig, akit a karjában tartott, megrémült, sírt. Amikor elgáncsolták, nem tudta, hogy egy operatőr vagy egy rendőr volt, de egyszer csak a földön találta magát. Azóta megnézte a felvételeket, s nem tud megbocsátani.
 
Alghadabnak, aki Deir ez-Zor városában volt tornatanári felügyelő és edző az Al Fituwa Football Clubnál, négy gyermeke van. 2012-ben költöztek át Törökországba a polgárháború és az Iszlám Állam miatt Szíriából.
 
„Normális életünk volt a háborúig, – mondta a férfi a lapnak – maradtunk egy darabig, de a nagy pusztítás után eljöttünk.” Először az egyik fia ment Németországba, aztán ő a gyerekével. A felesége és két másik gyerek ottmaradt. „Szeretném őket is idehozni. De nem így, hanem legálisan” – jegyezte meg.
 
Alghadabáék ezer euróért jutottak el Törökországból a görög Kósz szigetére, egy csónakon a csempészekkel. Két napot töltöttek Görögországban, utána elindultak Macedónián, Szerbián és Magyarországon keresztül. Mentek gyalog, autóval és busszal is, összesen 12 napot Németországig.
 
A szír férfi azt állítja,  mielőtt az operatőrnő elgáncsolta, egy rendőr a fiát rúgta fel: „az nem volt olyan vészes. Elesett, azért tartottam aztán a kezemben. Félt, sírt. Féltettem őt.” Ő maga az állát horzsolta fel, a fiának a lábán és az állán lettek horzsolásai. A gyermek később hányt a sokktól.
 
Arra, hogy László Petra állítása szerint megijedt, annyit mondott: az emberek nem támadnák meg a médiát, mert az újságírók nagyon rendesek voltak a menekültekkel.

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Le kéne már szállni László Petráról. Tett, amit tett, ott abban a helyzetben. Aki nem volt ott, csak felvételen látta, ne pofázzon bele. Minél többen pofáznak László Petra ellen, annál kevésbé tartom hibásnak - és ezzel sokan lesznek így.

Azt a szíriai faszit meg senki nem hívta ide, egy bekéredzkedő idegen fogja be a pofáját, és örüljön, hogy megtűrik. Az életveszély már Törökországban megszűnt, ettől kezdve ő csak egy betolakodó.

Neki még el tudja intézni Angela néni, hogy maga után vigye visszamaradt családtagjait.

Így érthető miárt kapott halálos fenyegtést László Petra.
Mert mégiscsak furcsa volt, hogy az őt állítólag elüldöző iszlám terroristák, akik elől az életét féltve menekült, most az elgáncsolása miatt megakarják ölni az operatőrt...

Ezt már szeretem, mikor egy senki miatt a magyarok
egymás torkának esnek és ordenáré módon szidják
egymást! Míg egymással vagyunk elfoglalva
kihúzzák a talpunk alól először a földet, aztán a
sámlit.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés