A kommentelők után már magát is cenzúrázza a 444

2015. szeptember 15. 7:36
Döry L.
Fent és Lent
Plankó cikkének a két utolsó mondata minden magyarázat nélkül került ki mára a cikk eredeti, 444-en található változatából. Szerkesztőnek, szerzőnek persze mindehhez joga van. Ám bármiféle magyarázat nélkül utólag tenni ilyet, az az olvasók semmibevétele.

„2015. szeptember 13-án a Mandiner szemlézi Plankó írását a 444-ről. Plankó röszkei helyszíni tudósítóként ugyan nem tér el forradalmi módon a 444 irányvonalától, de cikkének hangvétele egyértelműen azzal a kontraproduktív kiegyensúlyozatlansággal próbál szakítani, amit az elmúlt időszakban felróttak a portálnak. Egyszerűen csak hatékonyabban juttatná célba a változatlan politikai üzenetet. Plankó többek között leírja, hogy a menekültek regisztrációja alapvető kötelesség, amelyben a migránsok nem mindig működnek együtt. Ez még le is mehetett a 444-en.

A Mandiner által szemlézett szövegrészből pedig kiderül, hogy mi az, ami már sok volt Plankó munkaadójának. Egy szempont arról, hogy a nyugati kormányok és nyilvánosság milyen szerepet játszanak a történetben:

A képmutatás nyugati alapérték, embertelennek lenni úgy kell, hogy közben mosolygunk hozzá. Az pedig, hogy Magyarország már nem is mosolyog hozzá, legalább annyira zavarja a nyugati közvéleményt, mint maga az embertelenség

Plankó cikkének ez a két utolsó mondata minden magyarázat nélkül került ki mára a cikk eredeti, 444-en található változatából. Szerkesztőnek, szerzőnek persze mindehhez joga van. Ám bármiféle magyarázat nélkül utólag tenni ilyet az, az olvasók semmibevétele.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Asszem Camus mondott valami olyasmit, hogy amit eltilt a cenzor azt valójában közhírré teszi.

A kizsákmányolás akkor éri el a legnagyobb mértéket, amikor az ember önmagát zsákmányolja ki - a cenzúra akkor tud a legmélyebb lenni, amikor az ember önmagát cenzúrázza.
A szerkesztő pontosan tudja, hogy az 444 eltartóinak mik az elvárásai, és ahhoz igazodik, illetve ahhoz igazítja a szerzőket.

Egyébként elismerésem a Fent és Lent blognak, ha jól emlékszem, ők inkább baloldaliak. (LMP közeliek talán?)

És másoldalról:
Habár csak egyre mélyült a viktatura azóta
,ismerjük koraiszakaszában az üres fehér címlappal megjelent Magyar Narancs-ot az alábbi szövegfelirattal:

“A médiatörvény megszünteti a sajtószabadságot és a kikényszerített öncenzúrával ellehetetleníti a szerkesztőségek munkáját.”

És ismerjük minapi, a mai tomboló viktaturában megjelent Hitler-bajszos címlapút.

Komolyra fordítva a szót :-D Plankó öncenzúrát gyakorolt talán a fent teljességében idézett cikke után, de azt nem a Viktatura kényszetítette reá, az hétszentség ! :-D

Az itt a gond, hogy nem nézetek és világképek ütköznek, hanem a merítés megy, szavazásra próbálnak minél több embert megnyerni a a saját oldaluknak, tipikus termékeladási marketingmódszerekkel.
Ez történik, ha nem az embert látják, hanem a tömeget (szabadon helyettesíthető a szó a 'birkákkal' is)

aham...politikai tőke az, eeegen:
rámutat ehelyt az "ellenoldal"-nak ellenszájtnak :) a cenzura kérdéskörében megmutatkozó massziv kognitiv diszonanciáira.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés