Kődobáló menekültet fogott a horvát fotós – a megdobott kollégája bele is rúgott

2015. szeptember 17. 20:29

A bezártság ellen tiltakoztak a menedékkérők Zágrábban, amikor egy menekült rátámadt a sajtó munkatársaira. Nem volt jó ötlet.

Horvátországban, Zágráb Dugave nevű városrészében a Hotel Porinban elszállásolt menedékkérők közül néhányan wc-papírok és heverődarabok dobálásával tiltakoztak, amiért nem engedik őket útjukra, és közben Angela Merkelt és a szabadságot emlegették. A tiltakozás közben egy – már menekült státusszal rendelkező régebb óta a szállóban lakó – férfi konfliktusba keveredett a sajtóval – látható az Index.hr felvételén

A férfi egy követ dobott a sajtó munkatársai felé, el is találva egyiküket. Ezután egy fotóriporter utána szaladt, egy bokorban leteperte, és addig térdelt rajta, amíg meg nem érkeztek a rendőrök. Közben a megdobott kollégája is odaért, rálépett a támadójára, majd bele is rúgott egyet, végül szitkozódva távozott.

Frissítés: Olvasónk, oswaldo hívta fel a figyelmünket, hogy a videón szereplő férfi horvátul beszél, és nem frissen érkezett menedékkérő, hanem azért van felháborodva, mert az ő helyére költöztették be őket. A felvételt az egyik vezető horvát híroldal, az Index.hr Fotóriporter küzdötte le az agresszív menedékkérőt (Fotoreporter svladao agresivnog azilanta) címmel tette ki a YouTube-ra, a következő leírással: „Egy agresszív menekült kővel támadt a köréje gyűlt újságírókra és fotósokra a Porin szálloda előtt, és egy fotóriporter védekezésképpen lefogta és a rendőrség bejáratához vitte.” („Agresivni azilant kamenom je napao okupljene novinare i snimatelje ispred hotela Porin, a jedan fotoreporter u obrani ga je srušio i primirio do dolaska policije.”)

Cikkünket ennek megfelelően módosítottuk, a félreérthetőségért olvasóink és az érintettek elnézését kérjük.

A bejegyzés trackback címe: https://media.mandiner.hu/trackback/17009