Kődobáló menekültet fogott a horvát fotós – a megdobott kollégája bele is rúgott

2015. szeptember 17. 20:29
A bezártság ellen tiltakoztak a menedékkérők Zágrábban, amikor egy menekült rátámadt a sajtó munkatársaira. Nem volt jó ötlet.

Horvátországban, Zágráb Dugave nevű városrészében a Hotel Porinban elszállásolt menedékkérők közül néhányan wc-papírok és heverődarabok dobálásával tiltakoztak, amiért nem engedik őket útjukra, és közben Angela Merkelt és a szabadságot emlegették. A tiltakozás közben egy – már menekült státusszal rendelkező régebb óta a szállóban lakó – férfi konfliktusba keveredett a sajtóval – látható az Index.hr felvételén

A férfi egy követ dobott a sajtó munkatársai felé, el is találva egyiküket. Ezután egy fotóriporter utána szaladt, egy bokorban leteperte, és addig térdelt rajta, amíg meg nem érkeztek a rendőrök. Közben a megdobott kollégája is odaért, rálépett a támadójára, majd bele is rúgott egyet, végül szitkozódva távozott.

Frissítés: Olvasónk, oswaldo hívta fel a figyelmünket, hogy a videón szereplő férfi horvátul beszél, és nem frissen érkezett menedékkérő, hanem azért van felháborodva, mert az ő helyére költöztették be őket. A felvételt az egyik vezető horvát híroldal, az Index.hr Fotóriporter küzdötte le az agresszív menedékkérőt (Fotoreporter svladao agresivnog azilanta) címmel tette ki a YouTube-ra, a következő leírással: „Egy agresszív menekült kővel támadt a köréje gyűlt újságírókra és fotósokra a Porin szálloda előtt, és egy fotóriporter védekezésképpen lefogta és a rendőrség bejáratához vitte.” („Agresivni azilant kamenom je napao okupljene novinare i snimatelje ispred hotela Porin, a jedan fotoreporter u obrani ga je srušio i primirio do dolaska policije.”)

Cikkünket ennek megfelelően módosítottuk, a félreérthetőségért olvasóink és az érintettek elnézését kérjük.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem sem.
A horvátok igencsak szeretik a hazájukat, a migránsok nem tudják még hova mentek - inkább úsznák át az Adriát, mint a horvátokkal kikezdeni.

Köszönjük, pontosítottuk a hírt (az illető sem helyi, hanem menekült, de valóban nem most érkezett menedékkérő).

Már miért akarod "ettől a sztoritól és az egész migrációs miazmától" függetlenül megítélni a helyzetet? A kettő igen nagyon összefügg.
Egyébként hallottad azt a mondást, hogy "Rómában élj úgy, mint a rómaiak"??
A békés menedékkérő, aki kővel dobálózik az őt befogadó országban, nyilván nem hallotta még ezt a mondást.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés