Babapajzs a határrésen − migránsok, média, manipuláció

2015. szeptember 17. 16:24

Rajcsányi Gellért
Mandiner
Mit képzel magáról az a szerencsétlen, aki − miközben egyértelmű a helyzet és az is, hogy mi fog következni − szánt szándékkal, karon ülő csecsemővel beszáll egy legálisan védett határ elleni illegális áttörési kísérletbe, bele a vízágyúba és könnygázba, hogy aztán kifejezetten a világsajtó kameráit keresve mutogassa a síró gyerekét?

hatarzar_baba.jpg

Magyarország az új Izrael? Na, nem úgy. És persze nem is szándékozok alaptalan párhuzamokat találni Izrael és a palesztinok viszonya, valamint Magyarország és a tegnap a magyar határzárat ostromló multikulturális világutazók összeütközése között. És nem fogok most igazságot tenni az Izrael kontra palesztinok meccsben sem. Mégis van egy párhuzamos jelenség, amiről beszélni kell, s amiről eddig a magyar hírfogyasztók nem nagyon hallottak. Ez pedig Pallywood, a palesztinok és más közel-keletiek szépen kiérlelt, jellemzően az izraeli rendészeti, katonai akciók ellen bevetett médiamanipulációs technikája, ami tegnapra begyűrűzött Magyarországra. 

Forgács István szép és elmélkedésre okot adó publicisztikát írt ma a Mandinerre arról, hogyan és milyen mértékben lehet megérteni elkeseredett emberek, embercsoportok irracionális viselkedését; amivel nem csak maguknak, hanem esetleg közeli szeretteiknek, akár karon ülő csecsemőiknek is sérelmet, kárt, veszélyt, életveszélyt okozhatnak. 

De bevallom, tegnap este, amikor először láttam a csecsemőikkel a röszkei frontvonalba menetelő apákat és anyákat, nem voltam éppen elmélkedő és megértő hangulatomban. Sőt. Egy pár hónapos gyermek apjaként fel nem tudtam fogni, mit látok. 

Mit képzel magáról, az életről, a világról az a szerencsétlen, aki − miközben egyértelmű a helyzet és az is, hogy mi fog következni szánt szándékkal, karon ülő csecsemővel beszáll egy legálisan védett határ elleni illegális áttörési kísérletbe, bele a vízágyúba és könnygázba, hogy aztán kifejezetten a világsajtó kameráit keresve mutogassa a síró gyerekét?

Mert hogy ez történt. Nem csak tegnap, már korábban is.

bicske.jpg

Hol a média? Hol a média? − kérdezték egymástól múltkoriban egy videófelvétel alapján a magyar sztrádán szürkületben vonuló migránsok. A médiától várták a megváltást a vándorlók.

Vagy ott van a múltkor megénekelt New York Times-cikk (melyben Frölich Róber főrabbi a holokauszthoz hasonlította a magyar migránshelyzetet), melynek Bicskén készült illusztrációja (fent) egy megtörten rácsokba kapaszkodó fejkendős asszonyt ábrázolt. Mintha a gonosz magyar hatóságok bezárták volna őt valahová, ahonnan nem tud eljönni. Miközben az a rács nem volt más, mint a bicskei állomás síneket elválasztó kerítése, amely természetesen mindkét irányban nagyon hamar véget is ér; és hát maguk a migránsok nem akartak onnan elmenni az alapvető szükségleteket kielégítő menekülttáborba.

Emlékezetes az a jelenet is, amely az első, világszerte bemutatott fotókon mintha azt ábrázolta volna, hogy a kegyetlen magyar rendőrök a sínekre lökik a családját védelmező szír édesapát. Aztán később derült csak ki, az eseményről készült felvételen, hogy pont az eszét vesztett férfi lökte erőből a hüledező rendőrök között.a nőt és a csecsemőt a sínekre, azzal se törődve, hogy a gyerek fejét esetleg nekiveri a sínnek.

Talán a BBC-n láttam egy jelenetet tegnap, ahogy a tudósítót néhány épp a könnygáztól visszavonuló kemény legény arrébb ráncigálta, hogy neki és a kamerának mutassák egyik társukat és a karjában tartott, természetesen bömbölő gyermeket. Mégis, mire számított?

Mit képzelnek a szeretteikről, a védelmükre szoruló gyermekeikről azok a barbárok, akik a legforróbb szituáció kellős közepén átdugják a gyereküket (vagy más gyerekét?) a pengés-szögesdrótos akadályon egy szakasznyi rohamrendőr elé? Vagy ahogy ugyanezen a képen jobbra fent látszik, közvetlenül a szögesdrótnál, a magasban lóbálják a gyereket, súlyos sérülés veszélyének kitéve őt?

hatarzar_baba_1.jpg

Vagy a gyereket lóbálóknak és/vagy társaiknak még pont az lenne a hasznosabb, ha konkrét sérülést is okoznak a végtelenül irracionális akciózásaikkal? Hogy balesetet szenvedett, súlyosan megsérült gyerekekkel keressék a körülöttük forgató tévéstábok figyelmét? 

A játszmának persze csak az egyik részese a gyerekeket szándékosan veszélyhelyzetbe sodró tömeg. Kell hozzá a másik fél is, a szenzációhajhász média, ami a legősibb és legósdibb recepttel nyilvánvalóan harap a bajba került, síró-rívó gyermekek látványára. Ha kell, kivágva az előzményeket, elhallgatva az okok és okozatok valódi láncát, az eset körülményeit és szélesebb összefüggéseit.

Ez az a játszma, amit a nagyrészt anarchiába süllyedt Közel-Keleten már sokan megtanultak. Ez Pallywood: hogyan manipuláljuk a szenzációt kereső média figyelmét, tudván azt is, hogy a média amúgy is még tovább fogja torzítani az összképet. Saját nyomorunkat saját embertelenségünkkel, ártalmatlan és védtelen gyermekeink felhasználásával megspékelve kicsikarni a részvétet a világ nyilvánosságától.

Mi, európaiak, magyarok eddig csak a késő esti világhíradókban láthattuk ezt a bizarr jelenséget. Most viszont már itt dörömböl a határainkon. Szó szerint.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 207 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elnézést a mindig meglevő tisztes kivételtől, de a médiahiénáknál aljasabb teremtmény kevés létezik e földtekén. (Talán a politikus bersenghet még velük)
Gellértnek meg joggal állt égnek a haja, borzalmasan riasztó a gyerekekkel zsaroló agresszió,amit a határon láttunk.

Az ember a legaljasabb élőlény. Nincs itt semmi a haszonszerzésen kívül.
Érzelem? Értelem?
Amúgy mit várunk azoktól, akik nem menekülnek valami elől, hanem harcolnak a jólétért?
Nagyon sajnálom a valódi menekülteket, minden esélyük oda, ha nem állnak be a hordába.
Világ urai: Meddig még?

A média támadásokra egy teljes pályás viszontválaszt lehetne adni úgy, hogy a nemzetközi médiáknak mindig megküldjük a teljes felvételeket. Azonnal, ahogy rendelkezésre áll, éjjel-nappal. Abból mazsolázzanak. nem mondhatják, hogy innen meg onnan ezt vették át és nem ellenőrizték.

" hogy aztán kifejezetten a világsajtó kameráit keresve mutogassa a síró gyerekét? "

Nem kellett azt keresnie, az időrend felborításával, összevagdalt képekkel, egyértelműen meghamisították a röszkei gyalázatot a világsajtó képviselői.
De ezen fölösleges csodálkozni, ott, ahol a lealjasult CNN és a hasonló aljassággal operáló New York Times a mérce, ez a természetellenes berögződés: természetes.
Ezek az "újságírók", "médiaeszközök" ugyanazt a morált tekintik mércének, mint az őket fizető Rockefellerek, Rotschildok stb., azaz:
NEM AZ IGAZSÁG A FONTOS, HANEM AMIT MI MONDUNK!
És ennyi.

"A cikk iroja szandekosan hazudik."
Ja, te igazmondó heterofob!

Persze, ismerjük a média vérre szomjazó hozzáállását, de azt mondja már meg nekem valaki, hogy a magyarországi liberális média miért az idegenek oldalára áll a saját országukkal szemben, és ha kell, hazudnak is annak érdekében, hogy a hazájuk ellen hangoljanak, hogy azt befeketítsék.
Látják a valóságot, látják mi történik, és mégis, egyfolytában hazudnak...
Én ezt a fajta viselkedést nem tudom felfogni, egyszerűen nem értem, hogy az ilyen emberekben ilyenkor mi dolgozik, milyen ingerek késztetik arra, hogy azt csinálja, amit.

Csak az izraeli zsidók értenek meg bennünket. Egy izraeli liberális lap(egy liberális lap!!!) magasztalja Orbán Viktort("Éljen Soká Orbán Viktor")A két pária nemzetet nemzeti kormány vezeti, érdekes nem? A kafirok manipulálása nemzeti sport a muszlimoknál. Az arab koreográfia szerint a következő lépés a megbélyegzés és a bojkott. Esedékes lenne egy Viktor, BIBI csúcstalálkozó a liberális sajtó legnagyobb örömére.

Válaszok:
bini | 2015. szeptember 17. 17:57

Mellesleg nem volt véletlen Kertész Imre vatesz jóslata, nem volt véletlen, mikor a Hitgyüli megvédte a keritést és a többi liberális holdudva élén Konrád György megszólalása.

Europában franciaország után nálunk van a legnagyobb zsido közöség s ők tudják azt, ha europa iszmalizálódik, s főleg ellenörizetlenül todulnak a háborus területekről többségében fiatal férfiak akik már katonaviseltek, vagy valamelyik fegyveres egymással szembeálló alakulatnál, valási etnikai törzsi szembeállás, vagy klánok ahol a fegyver használat és gyilkolás természetes állapot.

Ne legyen senkinek kétsége arra, hogy europában sem fognak kimélni senkit ha az utjukba állnak.

Aki látja azt amit nálunk, majd ausztriába németországba most horvátországba tesznek, nem beszélve a görögöknél, macedonián szerbián átgázolva letarolva mindent szemetet mocskot hagyva maguk után annak lehet elképzelése hogy mi vár ránk.

"átdugják a gyereküket (vagy más gyerekét?) "

Bárkiét!

Neked sem könnyű.
De: az illúzió legalább olyan fontos, mint a valódi jó hír.

Ha az igazat írnák, kommunikálnák, elég lenne egy országban egy lap.
Mivel a valósággal nem lehet meggyőzni az embereket, ezért vannak kedvenc pártjaik, azoknak kedvenc lapjuk, stb.
Ja és vannak, akik mindezt igazgatják, akikhez dől a lé.
Nálunk van vagy 100 TV_csatorna. Ötnél többet soha nem nézünk. Arra az ötre külön nem lehet előfizetni, csak csomagban, arra is nagyon ügyelnek, hogy a komolyabb csatornákat úgy osszák el, hogy jó nagy legyen a csomag.
Elhatároztuk, ha egyszer tönkremegy a TV, soha többé nem veszünk, nem mérgelődünk azzal, hogy naponta be kell állítani az új csatornákat, mert a szolgáltató hol kivesz, hol betesz egyet-egyet.
Eggyel kevesebb felület lesz, ahol megpróbálnak zombinak nézni bennünket.
Még egy érdekesség: A kínai gazdaság megítélésében szerepet játszik, hogy hány mobiltelefont adnak el. Ez egy mérőszám.
Tegyük fel, hogy államilag támogatják az összes kínai telefonvásárlását, máris megemelkedik a belföldi fogyasztás és így tovább.
A régi készülékeket meg beleássák a földbe, vagy kilövik az űrbe, majd valaki jópénzért csinál nekik jó talajt és kezeli az éghajlatot.
A félvilág ingyenélő parazita, a valós munkának meg semmi értéke.

LOL

Székely humor

HATÁRON TÚLI MAGYAR

AVAGY

A SZERB MAGYAR

Útlevél Merkelnek

Merkel Ferenc plakát

https://www.facebook.com/Sz%C3..

Cigánynéplélek a betolakodóké.
A kollégiumban még a 7o-es évek végén két magyarul igen jól beszélő arabnak kinézőt megkérdeztem tőlük, hogy arabok vagytok?
Azt mondták, ne sértegessem őket, mert ők kurdok.
-Az arab az olyan, mint itt nálatok a cigány, hitvány nép. :)

Üdv Bácskai Bicska.
Jól vagy?
A címed a honlapnál még a régi?

Közbe megnéztem a nyilvántartásom, de valahogy eltűnt.
Úgy emlékszem, hogy egy honlap, vagy szervezet címe volt. Van lehetőség elküldeni?

Válaszok:
Berecskereki | 2015. szeptember 17. 19:42

Közbe mégis megtaláltam.
Ez a jó? magyar.kanizsai.muhely

Ennek reálisan van magyarázata.
Ha Irak, Líbia, Szíria szétesik, ki nyer rajta elsősorban?
Izland, nem... Lettország, nem... Ciprus, nem..., akkor?
Ha pedig szétesett!, vonzza maga után a migránskodást, mint ősz a telet.
Ugye, nem gondoltad komolyan?

Ez így igaz.
Amivel nincs semmi baj.
Baj azzal van, az ősbűn, aminek máig ható negatívumait egyre erőteljesebben érzékeljük:
1916, Balfour-jegyzék.
Akkor történt a világtörténelemben először az a gyalázat, hogy szponzorok léptek be népek történelmi vitájába, ami végzetes torzulásokhoz vezetett.
És láthatólag nem tanultak belőle a pénzgyártók, sőt, miután a kommunizmus megbukott, gátlástalanságuk és uralkodni vágyásuk határtalanná nőtt.
Természetesen egy katasztrófát ők sem élhetnek túl.
Érzékelhetően ennek az ellenkezőjében egy pillanatig nem kételkednek, elvégre ők sérthetetlen, legyőzhetetlen Baál-übermenschek.
És te ezt valahogy nem érzékeled.
Ennek Bolgár és Nógrádi urakhoz az égvilágon semmi köze.
Bár Bolgár erről valószínű, másként vélekedne, persze, egyoldalúan.

Verhetted a tamtamot, de szerintem nincs igazad. Nincs igazad a hasonlattal sem, meg ergé által hozott képpel és köréje írtakkal sem.
Ez csak egy kép, de ehhez hasonlót a sok-sok videofelvételekből több ezret lehetne kivenni.
Barbár ember az, aki a gyermekét veszélynek teszi ki, amikor más megoldás is lenne.
Ezeknek az embereknek egy része nem menekült, hanem másnak a javát akarja megszerezni. Röviden: egoista sáskahad.
Az ilyen emberek nem érdemelnek semmilyen humánumot, szolidaritást, csak egy ketrecet.

A nemzetközi média manipulált, nem valós képet fest rólunk. Lassan olyan érzésem van, hogy szándékosan célponttá tesznek minket.

Én is gondolkodom ezen, de nem tudok válaszolni. Ha abból indulok ki, hogy a nemzetközi média nyilván nem hülye ( habár a magyar-szír határ érdekes volt ), akkor direkt teszik, nem tudni ( sejteni ), milyen cél érdekében. Meg kell nézni nyeu politikusait és el lehet gondolkodni, hogy az eu-s polgárok érdekeit képviselik-e? Nyilvánvalóan nem. De akkor kiét? És miért?

Ócska trükk amit itt felvezetsz. Nagyon jól érted, hogy miről, mit írtam. Az érvelő panel, amellyel élsz, hogy a másik fél nem érti amit írsz. Érthetően leírtam, hogy mi a kifogásom, de te ezt figyelmen kívül hagyod. Ezért megismétlem amit írtam:

Verhetted a tamtamot, de szerintem nincs igazad. Nincs igazad a hasonlattal sem, meg ergé által hozott képpel és köréje írtakkal sem.
Ez csak egy kép, de ehhez hasonlót a sok-sok videofelvételekből több ezret lehetne kivenni.
Barbár ember az, aki a gyermekét veszélynek teszi ki, amikor más megoldás is lenne.
Ezeknek az embereknek egy része nem menekült, hanem másnak a javát akarja megszerezni. Röviden: egoista sáskahad.
Az ilyen emberek nem érdemelnek semmilyen humánumot, szolidaritást, csak egy ketrecet.

Nem kritizálsz?

Hazudsz.

"Tudod, mi a durva a történetben? Te most azt teszed, amit az általad kritizált kollégáid. Egy erős képhez kínálsz egy kétbitesen sematikus értelmezést." . írod bbjnick szeptember 17. 23:11

Ez nem kritika?

Bizony az, mégpedig olyan, mint amilyennel ergét kritizálod. Figyelemmel kísérve a beírásaid ez a formáció rendszeresen fellelhető a hsz.-ban, mint ahogy az is +nem érted" a viszontválaszban.

A békés együttéléstől a totális (és törvényen kívüli eszközökkel szerzett) uralkodás akarásáig - Rockefeller, Rotschild pl.,+ még min. 298-an - nagyon-nagyon hosszú az út.
...Nem lett volna illúzió, ha tisztességes megegyezést keresnek a muszlim világgal, és nem dollármilliárdokkal veszik ezt meg Balfourtól.
Amit aztán sokszorosan visszafizettettek a németekkel. Egyúttal kinevezve azokat német"nácikoknak".

Nem, a Nyugat bűne csupán és egyes egyedül annyi:
fel akarta emelni Afrikát.
És mindegy, hogy ez csak a kifosztást eltakarni akaró, jól hangzó hazugság volt-e, vagy voltak, akik komolyan gondolták.
Az emberi azonosságba senkinek nincs joga semmiféle értelemben kívülről - egy másfajta önazonosság okán - beleszólni.
Ezt úgy hívják: tudatmanipuláció.
Most kutassuk ki:
kik a legtehetségesebb tudatmanipulátorok?
Ebből rosszul jönnél ki...
A kínaiakat tudtommal egyetlen magyar kormány, még a szoc-libek sem dicsérték meg.
Ami nyilvánvalóan felér a kritikával - a két ország matematikai egyenlete okán.

Mint mindig, az ördög itt is a részletekben rejlik.
A hittérítés nem manipuláció, mindaddig, míg egy történetet mond el.
De ez is csak akkor áll, ha előre figyelmeztet: ez a történet nem biztos, hogy egybevág az általad eddig ismertekkel. És megadja a lehetőséget, hogy NE HALLGASD VÉGIG.
Ám, ha valakit börtönre lehet ítélni azért, mert szerinte Auschwitzban 5 999 999 ember vesztette el az életét, ez már tudatmanipuláció - A JAVÁBÓL.

"Amióta világ a világ, csak az nem manipulált akinek erre nem volt módja. Legyen az egyház, király, bárki. Létezik erösebb manipuláció, mint Isten nevében lépni fel?..."
1. Fogadjuk el, bár tény: NEM minden egyház, király, bárki.
De és ez a lényeg: névvel, házszámmal, egyszóval létezésével vállalta a manipulálást.egyház, király, bárki. Szerinted ma megteszi ezt egyetlen manipulátor is? A választott vezetőknél ezerszer nagyobb hatalmat követelnek maguk számára, FELELŐSSÉGRE VONÁSI lehetőség nélkül. Pont, mint a Balfour-nyilatkozat kapcsán történt.
2. Az arab világról nagyjából hasonló a vélemémyem, mint a tied.
No, ezért aljas dolog a kettőtök problémáját Európára (is) rátolni: a MIGRÁCIÓ megsegítésével.

Válasszuk külön a kettőt: Izraelt és a "felelősöket".
Izraelnek minden joga 100%-osan megvan a létezéshez. (Az "Ár"-ról, amit ezért adtak most ne beszéljünk. Mármint, hogy ezzel a Balfour-papirocskával hány százmillió embert nyomorítottak meg, mert hitbizományként, korlátlan jogként értelmezték-értelmezik.)
Ami a népvándorlást illeti: BN mondta egy hete: "A migráció ellenszere az, ha megtanítják az (ottani) embereket az öntözéses gazdálkodásra." Ez korrekt. De nem fedi a teljes igazságot. Mert azt elfelejtette hozzátenni: "A migráció ellenszere az, ha első lépésként, az Iszlám Állam és a többi szélsőséges iszlám erőt likvidálják".
Csak kérdem: szerinted ez miért nem hangzott el tőle? A válasz nyilvánvaló: mert érdeke, hogy az IÁ fennmaradjon és pusztítson.. De ebben nincs egyedül...
A felelősök: ezek az emberek: BETEGEK. Felfuvalkodottságuk, mindenen átgázoló uralkodni vágyásuk az emberiség katasztrófájának a döntő oka. Nem sokan vannak, szerintem pár tucat.
Önazonosságukat félreértelmezik, nagyon régi iratokra, könyvekre hivatkozva. Ezért menthetetlenek. Mindenütt, ahol bármiféle formában beavatkoznak, megjelennek, az ember legsötétebb, legsilányabb tulajdonságait "vásárolják fel", és ezzel biztosítják sérthetetlenségüket.
Ez pedig szembemegy - totálisan - az isteni igékkel és parancsokkal.
Ezek az isteni igék, parancsolatok: maga az élet.

Látod, erre mondtam, annak idején nem balfouroskodni kellett volna, hanem őszintén keresni a MEGOLDÁST".
No, de azon nem lehetett volna "KERESNI" azoknak, akik kitalálták Balfourt.
Más csak egy kérdés: Herzlnek tetszett volna ez az ötlet?
Szerintem: NEM. NAGYON NEM.
Jakab apostol így ír:
"1Honnét vannak háborúk és harcok közöttetek? Nem onnan-é a ti gerjedelmeitekből, amelyek a ti tagjaitokban vitézkednek?
2Kívántok valamit, és nincs néktek: gyilkoltok és irígykedtek, és nem nyerhetitek meg; harcoltok és háborúskodtok; és nincsen semmitek, mert nem kéritek.
3Kéritek, de nem kapjátok, mert nem jól kéritek, hogy gerjedelmeitekre költsétek azt."
Bizony, ezt nem holmi Balfourral kellett volna pénzfialtatással egybekötve helyettesíteni.
Ez Károlyi-fordítás: a "gerjedelem" kifejezést ma a "szerzésvágy", "kívánság" talán jobban visszaadja.

A "hány százmillió ember megnyomorítása" azokat a fiatal európai embereket jelenti, akik 1916 után még két éven keresztül patkányok, hullamaradványok és ürülék között kushadtak a háborús lövészárkokban, majd végül: meghaltak.
És ami 20 év múlva, még embertelenebb formában folytatódott.
És aminek többek mellett, európai zsidók milliói - polgári személyek, gyerekek, asszonyok - célzottan estek áldozatul. Őket is megnyomorították, elárulták, mert magukra hagyták a megnyomorítók.
Mindez egy pénzen vett uralomra kinézett terület miatt, amelyet Balfour-jegyzéknek nevezünk.
S amelyet visszaszerezhettek volna demokratikus körülmények között, tárgyalásokkal.
Ezek a bizonyos pénzelőállító és kirekesztően pénzkezelő körök Izraelt paravánként kezelik, ami mögé bújva a világ fosztogatása számukra komfortosan gyakorolható.
Minél nagyobb Izraelben a faji, palesztin feszültség, az ő bűnösségük ezzel fordított arányban mutatkozik a világ előtt.
Elbújnak az árva, kicsiny Izrael igazságos védelmezőinek szerepe mögé.
Ki gyanúsíthat ilyen körülmények között bárkit is a világ kirablásával?
Hogy mi az isteni parancs?
Leben und leben lassen.
Röviden.
Pl. nem elvenni egy ország kétharmad részét és azt önmagával határossá tenni, a káosz kreálása kedvéért.
Hogy aztán eme káosz kavarásában pénzért országot vehessen pár őrült milliárdos olyanoknak, akikkel a későbbiekben, mikor életbevágó, semmiféle közösséget, szolidaritást ne vállaljon. És hagyja, hogy az általa megnyomorított németség koncentrációs táborba zárjon ártatlan milliókat, mert bennük azonosították a rosszat, amit New York Wall Street-én főztek ki számukra.

Mártírokra szükségük van a beteg embereknek, hogy folytathassák...
Ezzel a 6 osztályos bolsevikok is tisztában voltak.
Egy mai gyöngyszem a Balfour-szindróma él és virul jelszó alatt:
SKY NEWS
Világra szóló felfedezést tett a brit tévécsatorna egyik tudósítója a görögországi Leszbosz szigetén: egy muzulmán migránsoknak írt útikalauzt, melyeket csempészhajókon osztogatnak. Ezekben ötletek, térképek, telefonszámok és az Európán keresztülhaladással kapcsolatos tanácsok olvashatók. A kézikönyvet egy felborult csónakból mosta partra a tengerár és ott lelt rá Jonathan Samuels, a Sky News tudósítója. A szöveg arab nyelven íródott. A menekülteket segítő szervezetek telefonszámait is tartalmazza. A baedekkerek kiadása mögött egy w2eu nevű (Welcome to Europe) szervezet áll. A könyveket ingyen osztogatják Törökországban. Van benne egy segélykérő szám is vízbefulladási veszély esetére.

INVESTMENTWATCHBLOG
Nem kellett sokat keresni ahhoz, hogy kiderüljön, melyik szervezet nyomtatja és osztogatja a menekülési segédkönyvet:
Soros „Nyílt Társadalom” W2eu (Wecome to the EU) csoportja, olvasható a népszerű, angol nyelvű blogon.

Képtelenség lenne Izraelt okolni, hiszen egyik vh. kezdetekor sem létezett.
Így okozója sem lehetett azoknak.
Mondok viszont három nevet:
Rotschild, Rockefeller, Baruch=hatalom- és pénzéhség.
A három név konkrét és egyben jelképes, mert szellemiségében, nem: inkább szellemtelenségében, embertelenségében, jelképezi a többi "hármakat".

Csakhogy a menekültek kézikönyvén, kiadóként nem Ferenc pápa, hanem Soros György neve szerepel.
Lehet, hogy Soros már egy egyházi intézmény is lett, a spekulatív foglalkozása mellett.
A kettő, bizonyos észjárás szerint úgy vonzza egymást, mint kutyaszőr a bolhát.

A gond ott van, hogy a repülőbojkott és az adóparadicsomok is EGY KÉZBEN VANNAK.
Egy érdekkör kezében.
Erre írtam: ezek BETEG emberek.
Felfuvalkodottságuk, mindent uralni akarásuk határtalan és megdöbbentő.
Ha pedig elolvasod Ulfkotte könyvét, - de szerintem előtte is tisztában kellett legyél vele -: a média fölött abszolút hatalommal rendelkeznek.
Amikor a farmer, gazda termőföldjének bank általi kisajátítása a világon először megtörtént: akkor kezdődött el az általad is említett "világ kirablása, beleértve a természet kizsákmányolása".
Ma már úgy tűnik, visszafordíthatatlan.
Szerintem egyetlen megoldás lenne:
1. MAGAS ADÓZTATÁSA A KEMIKÁLIÁK-MG. GÉPEK HASZNÁLATÁNAK,
2. MAGAS ADÓZTATÁSA AZ ipari technológiák embert kiváltó ROBOTOSÍTÓ megoldásainak,
3. közéleti-politikai-média - azaz: tudatipari - pályára licencet-engedélyt CSAK MIN. 5 ÉV KÉTKEZI, FIZIKAI MUNKA UTÁN engedni.
Ezek a beteg tudatú pénzgyártók ellenérdekeltsége miatt kivitelezhetetlenek.
Mert nem hoznának profitot.
Profit nélkül miből bombáznák szét Irakot, Líbiát, Szíriát, Jement stb., hogyan semlegesítenék legyengítéssel az európai kontinenst.
Hiszen a világon NEM LEHET, CSAK EGYETLEN ÚR: ŐK.

Ha az utóbbi 100 év atlanti térségének történelmét nézed, olyan emberek, akik önazonosságukat "zsidóként" határozták-határozzák meg: mindig a "tetthely" közelében, hátterében tartózkodtak.
És mindig az ő pénzük döntött.
Amit aztán sokszorosan behajtottak.
Ezért.

Én nem akarok ítélkezni.
Csak tényeket sorolok fel.
Mellesleg, eddig úgy tudtam, a Fuggerek bizony nem katolikusok voltak, és semmilyen más keresztény valláshoz nem tartoztak.
Ha ez nem így lenne, nagyon elcsodálkoznék.
Mint ahogy az is tény: hogy hitvány emberek mindenféle nációban ugyanúgy megtalálhatók.
De nem mindegy, milyen pozíciót birtokolnak...
Gondolkodásmódjuk azonossága miatt.
Ezzel egyszersmind elvesznek lehetőséget másoktól, akik nem úgy gondolkodnak.
Utalnék arra, hogy Hollywoodban pl. hány és hány értelmes ember, aki "csak" a színész mesterséget szeretné folytatni, közülük mennyien panaszkodnak az általuk "zsidóuralom"-nak nevezett terror miatt.
Láthatjuk, Hollywood, mit is tett a világgal, mindenekelőtt, tragikus módon a fiatalsággal.
Nem szeretném, hogy véleményedet bármiben is megváltoztassam.
Mert hiteles és tiszteletre méltó, amit ezen a hevenyészett fórumon képviselsz.
Abba pedig, hogy tévedhetetlen lennék, belegondolnom is dermesztő.

Azt kellene először értelmeznünk, tulajdonképpen mit is mond a Pápa.
Szerintem annyit: hogy segíteni kell a menekülteket.
De: miben, hogyan, költöztessem be az egyik szobámba?
Kik egyáltalán a menekültek? Azok, akik eldobálják a papírjaikat, hogy NE TUDJUK MEG, kik ők?...
Soros. Ez tetszetős elmélet.
De ha körbeszarják és -hugyozzák a Keleti-pályaudvart a migránsok, Sorost mikor, ki látta a takarítók között? Pedig hát: - könyve bizonyítja - ő hozatja, segíti ide a szarozókat, vagy nem?
És ami következhet, a kár ennek sokszorosa lesz.
De hol lesz akkor Soros?
Könyvet ad majd ki, hogyan oldják meg az idióta magyarok ezeket a bajokat - persze, csakis demokratikusan, usw.
Ez a hülyegyerek talán azt hiszi, a keresztények nem hallottak a farizeusokról, a képmutatókról?

Ez így igaz.
De tény: senkit, semmilyen népcsoportot nem tiltottak ki országokból, több és még több esetben, csakis a zsidóságot.
(Őszintén szólva azt nem tudom, ez a tiltás csak a pénzzel kapcsolatos foglalkozásokat érintette-e, vagy az egyszerű, "mezei" zsidóságot is érintette. Ha így volt, az elítélendő.)
Azt sem állítom, hogy minden tiltás mögött valós indok állt.
Mert a kreatív ember, aki más optikán is képes látni, nagy ellenség lehet minden időben.
De a tény: tény.

Aki a "helyesen értelmezett, valódi zsidó" hagyomány, törvény szellemében él, és megnyilvánul a társadalom bármely szegmensében, az nagy áldás a világnak. Én így látom.

Nem ismerem teljes mélységében a zsidó kultúrát, vallást, hagyományt, de ismereteim alapján az a képzetem, az ilyen ember sok embert megment, javít, nemesít és feljebb emel.
Szebbé teszi az életet. Lehet, hogy csak egy mákszemnyit, de ez elég.
És sok ilyen volt, és bizonyára ma is van.
De egyre halkabb a hangjuk.
Bogár néha kissé túllép a lényegen.
De azt ugye te sem tagadod, hogy a francia királyt, királyságot a társadalomba újonnan belépő harmadik rend: a pénztulajdon fölött rendelkezők buktatták meg, meglehetősen aljas pamfletek, provokációk során.
Ez lett az etalon a történelem folyamán a hatalom megszerzéséhez vezető úton.
Ma is ez tombol, de ma már, a médián keresztül, 500 százalékon.
A pénz pedig a kereskedők kezében volt.
A kereskedők pedig döntő részben kik voltak?
A kérdés csak az: Kiegyezhettek volna a királlyal?
Ezt már soha nem tudjuk meg.
Viszont a "Nagy Francia Nemzet" azóta végigrabolta a világ azon részét, amelyhez hozzáférhetett.
Ma pedig gyalázatát migránsok formájában igyekszik szétteríteni olyan népekre, akik soha, senkit nem gyarmatosítottak.
Így állnak-függenek össze a dolgok.

A tudatmanipulációról beszéltünk.
Azokról, akik ma abból élnek, hogy Auschwitzban 6 millió embert öltek meg.
És börtönbe küldhetik azt, aki ettől akár eggyel is eltér.
(Miközben a Jad Vasem is - tudomásom szerint - 3 millióról tud.)
De ez annyira méltatlan.
A manipuláció abban rejlik: hogy a Zouroffok Auschwitzet úgy állítják be:
ELŐZMÉNY NÉLKÜLI CSELEKEDET VOLT.
Bunkósbotként auschwitzeznek mindenkit, aki nem hajlandó kritika nélkül átvenni azt is, ha egyébként hazudnak.
S. Wiesenthal nem háborúzott a számokkal.
Ő érintettként abszolút hiteles volt.
Zouroff csak halottakkal kereskedő, Wiesenthalhoz képest.
Igaz, sokkal hangosabb.
Mint Lauder, aki telek nélkül akart milliárdokat "befektetni".
Aztán, hogy ez bírósági ítélet alapján nem ment, azóta antiszemita a magyar kormány.
De nagyon elkalandoztam.

Így legyen.
Ez a legtöbb, amit tehetünk.

Most mondjam azt, hogy a megkereszteltek között is igen sok a hit nélküli, lezüllött.
Rendelkezzen bármekkora gazdagsággal?
Én úgy látom, a neveltetés, igenis befolyásoló tényező, nagymértékben.
Az pl., hogy egy WCT-tornyot felrobbantsanak, nos ilyet egy keresztény nevelésben részesült, gazember nem tenne meg. Semmiképp.
Ráadásul a toronyra két héttel korábban horribilis biztosítást kötött a tulaj.
Ehhez a valóságtól teljesen elszakadt elme szükséges.
Szocializációjából eredően, felsőbbrendű, különleges ember.

Egyes zsidó személyeket teljesen útszéli hangon szidnak.
Ezekre normálisan átlagos ember legyint, átsiklik, már az első szavak után.
Vannak köztük kifejezetten provokátorok, ezek veszélyesek, mert megtéveszthetnek sokakat.
Mindkét szélsőség különben gyengíti a megalapozott állásfoglalásokat, mert ezeket ugyanúgy el lehet intézni az antiszemita címkével, mint az antiszemita megszólalásokat.

Maradjunk a tényeknél: a francia forradalom, 1789 óta, hatalmas lezüllésen ment át az emberiség.
Addig a királyi udvaroknál, egyes pápai udvarokban, azaz a kiváltságos keveseknél találkozhattak erkölcsi lezülléssel.
Ma, napjainkban, sajnos:
erre épül a világ működése.
Ez nem jó kifejletet jelez.
A kicsiny gyerekeket sajnálom.
De mire felnőnek, ők is a torzító-agykasztráló média áldozatai lesznek.
Tisztelet a kivételnek.
Az 1789 óta belépő új kor - A PÉNZ URALMA, - a mindent ennek alárendelő uralomtechnika és -technológia nem hozhat emberséges életet.
Európa pedig a sorsát nem kerülheti el.
Amit a liberálisok művelnek, - a disszonancia dicsőítése - szembemegy minden törvénnyel.
Az istenivel és az evolúcióssal ugyanúgy.
(Szerintem a kettő ugyanaz, úgy értem: az isteni teremtés egyáltalán nem zárja ki az evolúciót, sőt.)

A "tömegkultúra" - mivel a legalacsonyabb szintre helyezi a mércét, hisz ezért tömeg - elkerülhetetlenül hozza maga után a lefelé nivellálódást.
Egy mai gyöngyszem: "Aki szórakozásból provokál: Gaspar Noé: Számomra nincs határvonal a művészet és a pornográfia között."
Szóval, szép lassan minden belesimul az elállatiasodásba. És akkor finom vagyok.
Ez a "Nép sötétségbe hagyása" egy tipikusan liberális hazugság, jobbik esetben: tévedés.
A sokat emlegetett inkvizíciónak - kimondani is szörnyű a liberálisok és képmutató emberjavító filantrópok számára - az egész európai kontinensen 500 év alatt, mindösszesen PÁR EZER ÁLDOZATA VOLT. Mentálhigiénés zavarokkal küzdő szerencsétlenek, akiket nem tudtak - akkor - hová elkülöníteni.
S legyőzték a járványokat, az időjárás kegyetlen tréfáit, éhínséges éveket, a rossz pápákat stb.
A régi szép idők álszentjeit inkább a polgárosultságra külsőségekben törekvők soraiban kell keresni.
A VW - szerintem nincs egyedül. Nagy a harc, nagy a segédeszközök keresése. S akkor nem említem a kormányok, kontinensek közötti protekcionizmust, tudjuk: az EU az rendkívül liberális, itt aztán, ha egy közbeszerzésen a jelölt 16. unokatesója egy illetékesnek, az már kész korrupció.
Az USA nem ennyire szemérmes, ha saját gazdasági érdekcsoportjairól van szó, sőt. Ugye, a lobbizásuk maga a színtiszta protekció-korrupció, mégis ők oktatnak bennünket, magyarokat.
Bezzeg, amikor az ország nyílegyenesen zuhant az eladósítás szakadékába, akkor Goodfriend - milyen szép név, hogy lehet ilyenhez spontán hozzájutni - éppen nem ért rá magyar ügyben. Igaz, akkor éppen Szíriában akadt fontos munkája. Beköszöntött a tél vége, közeledett a tavasz.
Véletlen, hogy a kettő egybeesik?
Szóval, a VW-ügy még hoz meglepetéseket, feltéve, ha a német autógyártók felveszik a kesztyűt és elkezdik vizsgálni az amerikai autók piacra kerülésének körülményeit.
A VW-botrány akkor lenne releváns, ha egymaga űzné a megtévesztést.
Erre én nem vennék mérget.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2015. szeptember 23. 18:10

Ezt most találtam:
"De a legérdekesebb kérdés a történetben, hogy mennyire egyedi a VW esete. És a legfélelmetesebb forgatókönyv szerint pont semennyire. Axel Friedrich a környezetvédelmi hatóság egyik vezetőjeként ment nyugdíjba és a Spiegelben emlékeztetett arra, hogy egyrészt korábban is voltak kisebb lebukások a Toyotánál és Hyundainál, bár ott nem dízelmotoroknál. Másrészt viszont csak véletlen, hogy az eset a Volkswagennel történt, mert ugyanez megy más gyártóknál is. És persze nem csak Amerikában, hanem Európában is."

Szomorú - és gyönyörű - muszlim nő,
halott kisfiú a tengerparton,
(az "életéért") futás közben kibuktatott menekült apa - másodállásban terrorszervezetet népszerűsítő - futballedző
stb.
Európa ébredj, ne légy kőszívű - a szokásos liberál-náci tudatmódosítás, -kasztrálás gyöngyszemei - pszichológiai terror a liberálisoknak előnyös helyzet erősítéséért...
VW - ez a rendszer erre motivál.
Éppen úgy, mint minden más, a termőföld méreggel történő elárasztása, a vizeké, a humán erőforrások robot üzemmódú használatáért stb.
A magyarországi tömegkultúra: katasztrófa!
Nótár Mary, Bunyós Pista... ilyen hívószavakra-művészekre csápol a lakosság talán egyharmada.
A fiatalok a dzum-dzum-dzum - én csak buzi zeneként - azonosítom gépzenére...
Meglep, hogy Ausztria ezek szerint épp ellenkezőleg: ad a minőségre.
Ezt nem tudtam és bizonyos fokig: hihetetlennek érzem.
Bár az osztrák futball - cseppben a tenger - mutatja, hogy a társadalom egészséges irányba mozdul.
Ez örömteli, mert minden begyűrűzik, talán a jó is. Ehhez azonban elengedhetetlen a becsületes kiegyezés Bp. belváros (zsidó vezető értelmiség) és a magyar társadalom között.
Itt, MO-on az utóbbi időben két tv-sorozatra figyeltem: Mad Man és Boston Legal.
És az egyik ismeretterjesztő csatornán futó, dokumentum jellegű Fekete arany.
Tisztelet a kivételnek, a tv-csatornák - egyáltalán: max. 8-10 darab bőven elég lenne és tudna megfelelő színvonalat adni - szó szerint: pöcegödrök.
Azoknál is rosszabbak, mert azok mérgét elnyeli a föld és nem szennyeznek embereket.
Általánosságként: a küszöbön lévő am-Eu "szabadkereskedelmi" megállapodás kapcsán is:
egyetlen és utolsó esélye az embereknek:
ha a gazdasági érdekcsoportok brutális túlhatalmát, nyomulását min.hasonló brutalis törvényekkel visszanyomják...
Erről kellene szólni a közbeszédnek.
Az egész atlanti térségben.
Ehhez pedig a kamatadósságokat és általában az adósságokat kellene eltörölni. Legalább 7 évenként, ha már a "bankok" képtelenek konszolidált munkát végezni.
Mint ahogy képtelenek. Ez a bajok első számú gyökere.
Végzetesebb az iszlámnál...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés