Elindult a kormánypárti fenegyerek portál, a 888.hu

2015. szeptember 18. 8:20
Hosszú hónapok várakozása után elindult a 888.hu, a kormánypárti hír- és véleményoldal. A korábban beharangozott „fenegyerek portál” főszerkesztője G. Fodor Gábor, szlogenje pedig – a Facebook-borítókép alapján – „Na ki a faszagyerek?” lett. Egyelőre nehéz eligazodni az erős 444-utánérzést sugárzó oldalon.

888.HU = ERŐ” – ennyivel vezette fel a rég beharangozott kormánypárti portált első vezércikkében a főszerkesztő, G. Fodor Gábor politológus-blogger. Az induló portál Buzzfeed-jellegű listákkal, életmód- és külpolitika-rovattal próbálja megnyerni a fiatalokat.

A Simicska-Orbán-háború nyílt kitörése óta van átalakulóban a jobboldali médiapiac: a kormánypárt elfordult a Simicska-érdekeltségektől, így a Hír TV-től, a Lánchíd Rádiótól, a Magyar Nemzettől és a Heti Választól. Kormánypárti napilapként megjelent a Magyar Idők, amelyhez rengetegen igazoltak át a Simicska-médiáktól; elindult a Blogstar.hu nevű blogszolgáltató, például Bayer Zsolt blogjával; friss hírek szerint pedig a TV2 is kormányközeli kézbe, Andy Vajna szerencsejáték- és filmmogulhoz kerülhet.

Kezdettől fogva szó volt arról, hogy az online piacra is betörne az eddig ezen a színtéren komoly állásokkal nem rendelkező kormány: legtöbben arról tudtak, hogy via.hu néven indul majd egy véleményportál. Januárban a 444 lebegtette meg, hogy a Habony Árpádhoz közel álló Kosik Kristóf János bejegyezte a 888.hu domaint, amelyen olyan portált hoznának létre, ahol a jó híreket juttatják el főleg a fiatalabb generációkhoz.

ERŐ?

A portál címe egyértelműen a 444-re utal és stílusában is igyekszik az Uj Péter által gründolt lapra emlékeztetni. A pinkben pompázó címoldal egyelőre elég kaotikus, a bal sarokban jelzett rovatcímek (pl. piszkostizenkettő; 8)8)8); közeleg a tél) nem sokat árulnak el az olvasónak. A „közeleg a tél” például a Trónok harca Starkjainak szlogenjére utalva a politika-rovatot takarja.

A felcímek mellett az egyetlen eligazodási pontot a jobboldali főmenü nyújtja, ahonnan egyáltalában kiderül, hogy a titokzatos rovatnevek mit takarnak. Minden tartalom eléggé véleményesnek látszik egyelőre, így viszonylag értelmetlennek tűnik különbséget tenni a blog-, a politika-, és például a „kinyílott a pitypang” nevű, Buzzfeed-szagú cikkeket tartalmazó rovat között.

A lap főszerkesztője G. Fodor Gábor ismert kormánypárti politológus és blogger, helyettesei Pápai Csaba (ex-VS) és Márkus András (talán a fiatal erdélyi költő). A portál munkatársai Bertha László, Kővári Bence (korábban a Magyar Hírlapra írt), Horváth József György, Sipiczki Barna és Stöckert Dávid (volt kabinetfőnök-helyettes az NGM-nél).

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gondolom ez a "fasza gyerek"-es szlogen a decens
jobboldaliság kultúrkampfja nevében született.
Hülyék!

Válaszok:
legyetek | 2015. szeptember 18. 15:24

Nem szoktam testi hibás embereken viccelődni. De nem baj, ha G. Fodor Gábor tisztában van az "erejével".

„Na ki a faszagyerek?”

A kérdés nyilván költői. Mert ki más, mint GFG?

Megdöbbent az a like-unlike arány. Ez lenne az
új jobboldal? Nem hiányzik ez Magyarországnak!

Kéremszépen: méltóság, önfegyelem és egy
csipetnyi intellektuális fölény - ez az amire
szükség van a politikai ellenféllel szemben.
Szart lapátolni is fehér kesztyűben kell.
A "faszagyerek" nem fér bele.

A mindenkori miniszter elnök nem faszagyerek,
vagy vén csont, vagy jó srác, de még csak
takony, vagy hülyecsávó sem. És így tovább...
Aki ezt nem érti, ne legyen médiamunkás, mert
nagyon könnyen eljutunk az itt ezerszer támadott
hitlerbajuszig.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés