Bíróság: Habony Árpád közszereplőnek minősül

2015. szeptember 21. 16:47
Pert vesztett az Indexszel szemben Habony Árpád: a portál egy luxusáruházról szóló cikkét illusztrálta a kormányfői tanácsadó képével, amint épp vásárol annak egyik boltjában. Az ítélet szerint, amely nem jogerős, Habonynak tűrnie kell mindezt.

Pert vesztett az Index ellen Habony Árpád. A miniszterelnök befolyásos tanácsadója azt kifogásolta, hogy júniusban egy fővárosi luxusáruház bezárásáról szóló cikket egy két évvel korábban, a Gattyán-féle Il Bacio nyitásakor készült és publikált videóval illusztrált a hírportál, amiben ő is feltűnt, miután épp kilépett az óriásbutik kapuján - írja az Index.

Habony a perköltségek mellett elégtételt (bocsánatkérést) kért és azt, hogy az Indexet tiltsák el a róla készült felvétel használatától.

Az Index jogi képviselője arra hivatkozott, hogy Habony egyrészt politikai közszereplő, másrészt az életvitele nincs összhangban a látható jövedelmével, és a politikai szerepvállalása miatt ez közéleti vita tárgya. Bár a cikk nem Habonyról szól, a felvétel közlése ebben a környezetben sem sértette az emberi méltóságát.

A Fővárosi Törvényszék teljes mértékben elutasította Habony keresetét. Habony a bíró szerint közéleti szereplőnek minősül, személyiségi jogainak védelmére csak korlátozottan hivatkozhat, és az Index eljárása nem sértette az emberi méltóságát, azt pedig tűrnie kell, hogy az Index videóján ő is szerepel. Az ítélet nem jogerős.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vagyis Árpi nem mondhatja többé, hogy "nemnyilatkozommertnemvagyokközszereplö és kulönbenisakurvaanyádatzaklatsz"...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés