GFG a három nyolcason: Mi a helyzet a baloldallal?

2015. szeptember 22. 8:20

G. Fodor Gábor
888.hu
A szétesés folyamata nem áll meg a politika határainál. A bevándorláspárti média kritikátlan bevándorláspártiságával szembekerül saját olvasóival.

„2. Míg a baloldal abban reménykedett, hogy a bevándorlás fokozódása széttöri majd a nemzeti kereteket és végletesen meggyengíti a nemzeti identitást, a valóságban éppen ellenkező folyamatok zajlanak le.

3. A baloldali pártok eközben szembekerültek saját választóikkal is. A balos politikai elit nem azt mondja, amit választók hallani akarnak.

4. Miközben elválik egymástól a baloldali elit és a politikai felhatalmazást adó szavazók akarata, a bevándorláspárti politika szinte egyedüli támogatója a balos média marad.

5. A szétesés folyamata azonban nem áll meg a politika határainál. A bevándorláspárti média kritikátlan bevándorláspártiságával szembekerül saját olvasóival.

6. Jól illusztrálják mindezt a magyar példák: a Magyar Narancs abban a pillanatban, amint Hitler-bajszos címlappal jelent meg, voltaképpen megszűnt, szétverte saját magát. A 444.hu abban a pillanatban, amikor egy bevándorláspárti cikkében letiltotta a kommentelést, voltaképpen megszűnt, szétverte saját magát.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ballibeknek és az eu-nak:

"Kilométeres sorok Szerbiában
A macedón-szerb határon 80 ezren állnak, Szerbiában kilométeres sorokban vonulnak a migránsok a horvát határ felé, Magyarországra ma is több ezren jöhetnek"

Mi lesz itt a hétvégén?

Válaszok:
hátakkor | 2015. szeptember 22. 10:17

Hagyjuk már a baloldalt, elsüllyedtek, kész, ennyi.

Vannak itt érdekesebb dolgok is amikkel foglalkozni kellene:


Most olvastam, és elég érdekes problémát feszeget.

"..Nem tartozik a témához, de annyira bassza a csőröm, hogy megírom:

Egy minimálbéres dolgozó (kedvezmények nélkül, gyerektelenül, stb...) keres nettó 68.775 Ft-ot. Az bruttó 105.000 Ft, tehát az államnak megy a különbözet, ami 36.225 Ft. Erre még fizetni kell a szochót meg a szakképzésit, ami összesen 28,5%, tehát 29.925 Ft.Vagyis az állam kap 66.150 Ft-ot, a dolgozó mege 68.775 Ft-ot. Egy vállalkozásnak így egy minimálbéres, napi 8 órát dolgozó alkalmazottja 134.925 Ft-ba van.
Egy közmunkás bére nettó 51.846 Ft. Az adókat, járulékokat azért nem részletezem, mert egyrészt ugyanilyen arányban kell számolni, másrészt a költségvetésből érkezik azokra a fedezet, tehát egyszer odaadják, aztán befizetik vissza:)
A két kézhez kapott bér közötti különbözet 16.929 Ft. Ezért a különbözetért a versenyszférában foglalkoztatottak napi 8 órát nyomják, a közfoglalkoztatottak pedig annyit, amennyit láthatunk belőle.
És a legrosszabb, hogy sok közfoglalkoztatott ezért a 3 napi alkalmi munkából összeszedhető pénzért nem fog lemondani az azzal járó egyéb kedvezményekről (segélyek, támogatások, ellopható lapátok ára, stb...)
A közfoglalkoztatás így gyakorlatilag ellenségévé vált a kisebb cégeknek, akik már nem találnak munkaerőt, mert törvény nem kötelez senkit, hogy dolgozzon, a közmunkában meg nem is kell olyan nagyon, más hobbiként csinálja a kertszépítést, a közmunkások meg fizetésért.
Jó, nem? Persze, lehet azt mondani, hogy adjanak a vállalkozások magasabb bért a dolgozóknak, de sajnos minden bruttó 1000 Ft-ból az államé 345 Ft, továbbá minden 1.000 Ft után be kell még fizetni 285 Ft-ot. Vagyis az állam a bérköltség majdnem felét azaz kettedet szed, hol van ez az igazságtalan tizedhez, ugye?..."

Az elemző ráérez arra, amit az ember saját ballib ismeretségi köreiben is tapasztal. Csak a fejüket fogják Tóbiás, Fodor, Szigetvári, Schiffer és a többi exponens neve hallatán. A végről beszélnek, ami elérte a magyarországi ballib formációkat, amelyek szellemileg, morálisan, mondanivalójukat tekintve is teljesen kiüresedtek. A közvetlen haszonélvezők - képviselők, apparátus tagok, egyéb kedvezményezettek - teszik még naponta nevetségessé magukat.

valóban érdekes a ballib média és a nézői/hallgatói bázisuk közötti ellentmondás egyre láthatóbb mélyülése. Fodor az erőteljes ballib fordulatot vett Simicska médiát, benne különösen a Hír TV-t és a Lánchíd Rádiót is felsorolhatta volna a többiekkel egyetemben.

Időnként belenézek/hallgatok, s hát valóban döbbenetes a politikai pálfordulás, de a legfontosabb, a valósággal való szembemenés, a tömény ballib demagógiai nyelvezet átvétele.

Egy ATV, egy Klub Rádió ezekhez képest egy konszolidált kispolgári intellektuális szigetet képez. A kedves vásárló tudhatja, hogy nincs különbség a tegnapi és a mai árú között, nincs köpönyegváltás.

Az eu még mindig csak tanácskozik, csak tárgyal és semmi nem történik.
Ha a németeknek elegük lesz a saját maguk generálta problémájukból, a tranzitországokban ragadnak a migránsok. Akkor lesz ám hadd-el-hadd!

Félreért, én egy problémát vetettem, fel. Nem tettem le a garast egyik oldal mellett sem, és nem illetem jelzővel senkit.

A meg nem oldott problémák egyre újabbakat szülnek. Amikor pesszimista vagyok, akkor azt gondolom, hogy ennek az egész helyzetnek a megoldása nem fog menni háború nélkül.

A GFG blog képre kattintva éred el a 888.hu-n

Előbb azt kellene tisztáznod magaddal, hogy mit értesz bal és jobb oldal alatt, majd azt; az ideológia miképpen van összhangban a gyakorlattal.

Az általad vitatott 2. pontban foglaltakat nem azzal kell összhangba lenni, amire utalsz. Amennyiben az összhangot keresed, akkor ezt először az 1. pontban foglaltakkal és a többi pontban foglaltakkal kell keresni.

Az 1. pont "1. A bevándorlás probléma megjelenése szétverte a baloldalt egész Európában - kivétel: Görögország, de ott az is kérdés, hogy van-e még egyáltalán működőképes állam."

A "Pont ezért a baj a baloldal kinyiffanása: leépül a "jobboldal" is." állítást pedig a tények cáfolják. Amilyen mértékben a baloldal gyengült, olyan mértékben erősödött a jobboldal.

Ezen túl a "Magyarországon nincs jobboldal" állításodat is cáfolod, amikor megfogalmazod; leépül a "jobboldal". Ami nincs az miképpen épül le?

Mindezeket figyelembe véve a hozzászólásod egy kesze-kusza vélemény.

Szüret lesz a hétvégén

Fodor G. politológusnak sem volt túl erős, bulvár-éceszgéberként viszont rémületesen gagyi. Örülne, ha a vicclapjának csak tizedannyi olvasója lenne, mint a 444-nek vagy a Narancsnak.

"hogy Te is értsd"
Na persze, majd te fogod nekem elmagyarázni, hogy miképpen kell jól értelmezni.
Tudod az a fránya stílus!

"Vulpes pilum mutat, non mores"

Igazából az öngyilkosokat annyira nem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés