Nem zavarta a Fidesz tévéjét a hazugság, újra feltámasztotta a júniusban meghalt férfit

2015. szeptember 27. 9:46

Jámbor András
Kettős Mérce
Világos, hogy a nyílt manipulációtól és a hazugságtól sem riad vissza a Fidesz kampánygépezete, ha magyart magyar ellen kell ugrasztani.

„Hiába írtuk meg szerdán, és hiába vette át több újság is, hogy az M1 egy lassan négy hónapja halott iszlamista-ellenes szíriai lázadót támasztott fel, és mondta róla azt, hogy egy hónapja a Keletiben ő szította feszültséget, a tévé késő esti híradójában csütörtökön és pénteken is feltámasztották a halott szír férfit. (...)

Maga a Híradó-blokk, aminek a bejátszás is része, arról szól már harmadik napja, hogy a menekülteket segítő önkéntesek korruptak és hazaárulók. Ezt három dologgal próbálja alátámasztani: terroristákat segítenek, Soros-bérencek és tisztázatlan pénzügyeik vannak. Azt, hogy terroristákat támogatnak, a fent elemzett hazugság próbálja alátámasztani. (...)

Világos, hogy  a nyílt manipulációtól és a hazugságtól sem riad vissza a Fidesz kampánygépezete, ha magyart magyar ellen kell ugrasztani. Most éppen azt kell bebizonyítani, hogy azok a polgártársaink, akik saját pénzükből és idejükből önzetlenül más embereknek segítetek, valójában gonoszak. Az M1 Híradója és a Fidesz kommunikációs gépezete éppen a politikai színezettől mentes felebaráti szeretet ellen vezet rágalomhadjáratot. Az országot pedig egyre jobban eluralja az »aki nincs velünk, az ellenünk van« mentalitás.

Én csak remélni tudom, hogy ezekről az emberekről lepereg a hazugság. És ha több tízezer ember között, akinek segítettek volt is olyan (minden bizonnyal volt, hiszen több tízezer ember nem egyforma, vannak köztük tisztességesebb és tisztességtelenebb emberek is), akinek talán nem kellett volna segíteni, akkor is arra lesznek büszkék, hogy több tízezer rászoruló embert tisztességgel és jó szándékkal megsegítettek egy ilyen nehéz helyzetben! Köszönöm nektek, honfitársaim.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem csak úgy általánosan értendők a híradások, nincs általánosítás, hanem pl van egy! magyar helsinki bizottság.

Szóval nem (csak) terroristákat segítenek, de Soros-bérencek és tisztázatlan pénzügyeik vannak.
Kösz, így már szinte büszkék lehetünk rájuk.

Hm.
Megnéztem az eredetiben a két képet,valóban úgy tűnik: nem ugyanaz az ember szerepel rajtuk.
Ettől függetlenül mindenkinek szíve joga segíteni, de azért ne legyünk naivak: a segítők is emberek (pénzügyekben is), és valóban lehetnek (vannak is) terroristák az átláthatatlan tömegben.
Az M1 pedig nézzen jobban utána a forrásainak.
Nem kellene ilyen magas labdákat feladni.
Jámbornak most lehet, hogy igaza van, de ettől még az egyik legelfogultabb balos megmondó, eddigi megnyilvánulásai alapján.

Számomra érdektelen, hogy ennek a Jámbornak speciel most éppen igaza van, vagy sem, számomra egy paranoiásan beszűkült tudatú véglény.

Ami pedig a nem kevés "jó szándékú" civil segítő kész "emberbarátot" illeti: emlékszem, hogy a nagy távolkeleti pusztító cunami(szökőár) hírére a magyar közéletben is voltak trendi jótékonykodók.
Emlékszem, amikor Szabó Győző az akkor éppen felkapott pojáca, azzal dicsekedett a médiában, hogy - már nem emlékszem mekkora összeggel - ő is segített.
Nos akkor elgondolkoztam, hogy mekkora képmutatás ez az egész.
Az, amivel a hazai feltűnősködők segítettek, sokkal hasznosabb lett volna, ha itthon használták volna fel egy-egy alkalommal, mert a nagy adakozó világmozgalomban még egy csepp sem volt az az adakozó tengerben - és elveszett!
Itthon pedig hasznosult volna.
Viszont ezek nyilván azt hitték, hogy egy pillanatig ugyan, de rákerültek a világbolondító kozmopolitizmus trendi futószalagjára.
Csak mellesleg jegyzem meg, annyira émelyítő volt számomra a Szabó Győző pillanatnyi divatból, trendiségből fakadó képmutató adakozása, hogy azóta sem bírom ezt az embert.

Ugyan ezt a tolakodó, magamutogató, kisszerű jótékonykodást láttam most is egyesek esetében.
Persze, hogy szükséges a segítség, de erre vannak kitalálva a nagy karitatív szervezetek.
Viszont nekem speciel, sokkal jobban bejön, ha valaki, vagy valakik, ha már jótékonykodásra szánják el magukat, akkor minden feltűnősködés nélkül, emberbaráti jóságból a hazai elesetteket segítik elsősorban és nem csinálnak cirkuszt.
A segítség ugyanis meg volt szervezve és működött a néhány magamutogató, túlkompenzáló kéretlen aktivista nélkül is, akik inkább csak Teréz anyát akartak játszani, hiszen mérhető hatékonyságot nem tudtak felmutatni.

Ezek a betolakodók jó öltözékben, egy szál kis hátizsákkal jutottak el idáig több ezer kilométeren át. Egyáltalán nem látszanak fáradtnak, erősek, jó kondiban vannak.

Ultimátumot adnak ott, ahol semmi keresnivalójuk nincs, majd megostromolják a határt, még hangszórójuk is van az irányításhoz.

Egyik hangadójuk, irányítójuk ciprusi állampolgár, tehát jöhetne legálisan is, de ő irányítja a határt megostromló hordát.

Finnországban megsértődnek, hogy ők nem ilyenre számítottak, Ausztriában éhségsztrájkról beszélnek, mert nekik jár havi 2000 euro.

Európa kezd flébredni a liberális kómából, de a Jámbor féle migránssimogatók csak lökik a hülye szövegeiket.

Terroristák ide, terroristák oda, a muszlimok kemény fickók és kierőszakolják akaratuk teljesítését. Annak idején az SS-be felvettek bosnyák önkénteseket. Hitler engedett konok egyház ellenességéből, megengedte nekik, hogy vallási előírásaik szerint naponta ötször imádkozzanak és még tábori imámjuk is lehetett [l. Origo]. Mire számíthat ezek után mafla, multikultúra rajongó EU-nk?

Miért?
Nem ők lőtték le(vagy az általuk támogatott szakadárok)?
Lehet már biztosat tudni?

Jámbor András már hetek óta ugyanazt mantrázza, de még egyszer sem fogalmazta meg, nem írta le, hogy mi a biztosítéka annak; a migránsok között nincsenek anarchisták, szélsőségesek, terroristák.

Ez lenne a lényeg és ha ezt bebizonyította, akkor lehetne gyűlöletről szólni. Amíg viszont a bizonyítás hiányzik csak üres fecsegés.

Azt már tudjuk - még akkor is, ha valószínű a többségét elhallgatják - hogy már találtak gyanús személyeket. Ezen túl a logika is azt eredményezi, hogy a terrorizmust exportálóknak ez az egyik legjobb útja a migráció kihasználása a terrorakcióra felkészítettek Európába juttatására.

Honnan is veszed ezt a hülyeséget?
Majd háromszáz ezren a mai napig.
Az viszont igaz, hogy menekülttáborokban másfél millió útlevelet állítottak ki.
Keressél magadnak putrit ahelyett, hogy hülyeségeket firkálsz!

"Emellett próbálja az egészből a politikai marketing segítségével a legnagyobb politikai hasznot húzni.Ehhez nála vannak az állami erőforrások,mindent be akar gyűjteni amit s csak tud, az ellenfeleit pedig a lehető legjobban legyengíteni.

Erre most Orbán Viktor csavaros eszűen rákezdi:

"Orbán épp a napokban hiányolta az ellenzéket, mondván, hogy nélkülük nem működik a demokrácia.""

Most mondd meg!
Dolgozik a kormány és nem kéri fel Schiffert, az Együttet meg a PM-et, hogy alakítsanak ,ár egy klassz kis liberális kormányt!
Abban nincs semmi csavar, ha Orbán azt mondja: Az ellenzék nélkül nem működik a demokrácia.
Én meg aszondom, hogy a nép nélkül nem működik a demokrácia, mert a nép egyenlő a politikusokkal. Azt ismerd el, hogy Orbán legalább megkérdezte a népet!
Ja, hogy ki küldte vissza a kérdőívet?
Kérdezd meg Kálmán Olgáékat, hogyan vernyogtak a betelefonálók, hogy szét fogják azokat tépni!
Úgyhogy, te is csak néha találsz szemet!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés