A törölt bekezdést én vettem ki, nem a 444

2015. október 2. 14:32

Plankó Gergő
Fent és Lent
Nincs bénább az újságírók körében egyébként elég gyakori szokásnál, hogy osztunk mindenkit, aztán megsértődünk, ha mi kapjuk meg ugyanezt. Egy olyan hangvételű újság, mint a 444 szerzője pláne számítson erre.

„Sziasztok!

Plankó Gergő vagyok a 444-től, írtatok egy cikkemről, illetve a végéről kivett bekezdésről.

Egyrészt azt szerettem volna tisztázni, hogy én vettem ki, nem a 444. Másrészt arra gondoltam, leírom az esetet, mert talán érdekelhet titeket, ha kíváncsiak vagytok az online újságírás dolgaira.

Az egész egy hibából indult. Amikor készen voltam a cikkel, átolvastam, és nem tetszett a vége. Felesleges nagyotmondásnak tűnt, pláne egy olyan cikk végén, amiben éppen a helyzet árnyaltságát igyekeztem bemutatni. És úgy éreztem, az 5-ös pont többi része a konkrét példákon keresztül éppen eléggé leírja, amit mondani akarok, nincs szükség még egy odakent publicisztikai fordulatra, amit ebben a formában, ebben a cikkben nem tudok kellően alátámasztani. A helyzetről akartam írni, nem leegyszerűsítő általánosságokkal dobálózni a nyugatról, bármennyi igazság is lehet benne. Úgyhogy kivettem, majd véletlenül nem mentettem el a változtatást, és ezzel együtt jelent meg. De ez tényleg mindegy, a lényeg, hogy én elrontottam, idáig ez igazból csak rám tartozott volna, innentől lesz az olvasó ügye is.

Amikor később láttam, hogy kint van az oldalon a cikk, és benne maradt, el kellett döntenem, mi legyen.

Ha ténybeli hiba van egy már megjelent cikkben, amit kijavítok, azt igyekezni szoktam jelezni, mint például itt: http://444.hu/2014/09/11/az-egyesult-allamok-sziriaban-is-bombazni-fog/

Egy ilyen szubjektív szöveggel kicsit más a helyzet. Itt szerintem azt kell mérlegelni, lényegesen megváltoztatja-e a szöveg tartalmát a módosítás. Én pedig úgy éreztem, ha kiveszek a cikk végéről egy ilyen okoskodást, de az 5-ös pont többi része változatlan marad, nem veszek el lényeges dolgot a tartalomból, viszont kerekebb lesz a szöveg.

Ennyi történt. Abba természetesen egyáltalán nem szeretnék beleszólni, hogy ti ezt hogyan értelmezitek, vagy politikai üzenetnek tartjátok-e. Engem személy szerint nem is bánt – nincs bénább az újságírók körében egyébként elég gyakori szokásnál, hogy osztunk mindenkit, aztán megsértődünk, ha mi kapjuk meg ugyanezt. Egy olyan hangvételű újság, mint a 444 szerzője pláne számítson erre. Szóval ezzel szerintem nincs semmi baj.

Tényszerűen csak annyit akartam mondani, hogy nekem nem tetszik eléggé ez a bekezdés, én vettem ki, és nem biztos, hogy ez volt a jó döntés, de tudom vállalni.

A legjobbakat

Plankó Gergő”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az újságod, mondjuk úgy, nem örvend jó hírnévnek.
De, ha te mindig így beszélsz, az ér egy lájkot.

Szegényke, egyszer mondott (írt) volna igazat, de megsúgták, hogy az nem lesz úgy jó.
Így aztán napok múlva előjön a farbával, hogy ő maga törölte.
Nagyon hihető.

Képmutató vagy (te is,Bolt), és szerintem még mosolyogsz is .

HA nem ""Soros-i"" intésre szerkesztődőtt volna talán ki az a Nyugat képmutatásáról szóló fölöslegesség (muhaha)

AKKOR az van hogy egészen rátelepszik Plankóra az Öncenzúra: A MagyarNarancs által

másként vizionált Öncenzúra . :-)


Habár csak egyre mélyült a viktatura 2011 óta
,ismerjük koraiszakaszában az üres fehér címlappal megjelent Magyar Narancs-ot az alábbi szövegfelirattal:

“A médiatörvény megszünteti a sajtószabadságot és a kikényszerített öncenzúrával ellehetetleníti a szerkesztőségek munkáját.”Pllankóé tehát Öncenzúra, de azt már Én fűzöm hozzá:

nem a Viktatura kényszetítette reá,az hétszentség !
:-D

Mosolyogj hozzá ! - csak hogy lássuk, mennyire nyugati értelemben vett vagy.

Mit is írtam az eredeti cikkhez, jóval a magyarázkodás előtt?

"A kizsákmányolás akkor éri el a legnagyobb mértéket, amikor az ember önmagát zsákmányolja ki - a cenzúra akkor tud a legmélyebb lenni, amikor az ember önmagát cenzúrázza."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában