Több mint harmincezren töltötték ki az InternetKon-t

2015. október 2. 13:32
Szerdán éjfélkor zárult le a februárban indult internetről szóló nemzeti konzultáció, melyet a határidő utólagos kitolását követően is csak alig több mint 30 ezren töltöttek ki.

Összesen 31 ezer 674-en töltötték ki az internetről szóló nemzeti konzultáció (InternetKon) húsz pontból álló kérdéssorát; a polgárok a legfontosabbnak azt tartották, hogy mindenki számára hozzáférhető és megfizethető legyen a szolgáltatás, a digitális fejlesztések eljussanak a felnövekvő nemzedékekhez, és minél hatékonyabb legyen a gyerekekre leselkedő veszélyekkel szembeni fellépés – mondta el pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Deutsch Tamás.

Az InternetKon előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos elmondta: a konzultáció február elején indult honlapját mintegy 220 ezer látogató kereste fel, a kérdéssor kitöltőiről pedig az tudható, hogy ötödük mobileszközön válaszolt. 25 ezernél többen tették meg ezt az InternetKon honlapján keresztül közel három és fél ezren Facebook-profiljukon, valamivel több, mint háromezren pedig ügyfélkapun keresztül.

Februárban indult

Az internetes konzultáció az internetadó ötletének felvetése, majd a több tízezres tiltakozások utáni elvetése után kezdődött Deutsch Tamás vezetésével februárban. Először az volt a kérdés, hogy egyáltalán mi legyen kérdés, végül májusban a valódi konzultáció is elindult húsz kérdéssel. Július 3-ig 15 ezer ember töltötte ki a kérdéssort. Eredetileg július 30-ig lehetett kitölteni a konzultációt, ezt később szeptember 30-ig hosszabbították.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Rendben, elment egy csomó közpénz erre a totál értelmetlen mini-közvéleménykutatásra. Nézzük az ügy jó oldalát: fél évig nem kellett olvasni Deutsch Facebook- és twitter-üzeneteit...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés