A humorista mint ballib jogvédő

2015. október 5. 16:34

Szikszai Péter
Magyar Idők
A múlt héten azt írta az Index, hogy a legjobb közéleti műsor most John Oliver politikai showja az HBO-n. A múltkori adásban a többek közt a magyar menekültpolitika volt a bírálat és a nevetség tárgya.

De belemondja a kamerába azt is, hogy »nem igaz, hogy a menekültek között terroristák vannak«, illetve „a menekültek befogadása nem teszi tönkre az országok ellátórendszereit”. És az már a politikai szeminárium kategóriája, amikor a műsorvezető az afro-amerikai lakosok szószólójaként a kirendelt védőkről beszél, és jól elmagyarázza a nézőnek, hogy szegény feketék börtönbe kerülnek megfelelő jogi segítség nélkül. Ezen a ponton a középszerű humorból átváltunk a didaktikus, szájbarágós Sas-kabaréba. Nincs nagy véleményem azokról a komikusokról, akik humornak álcázzák a politikai üzeneteket. Bár Komlós János, Hofi Géza és a Heti hetes után ehhez Magyarországon rendesen hozzá vagyunk szokva.

Amerikából mégsem az agitpropra számítottam. Ezek után remélem, nem bánja az Index, ha én inkább a humoristán nevetek, és nem a poénjain.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Potyognak az álarcok, dőlnek a "demokrácia" bálványok.

A ballib média a bukását megelőzendő mindenre képes-lesz. Eddig méd csak cicaharcokat láttunk. A java ezután jön!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés