Nem Andy Vajna, hanem Orbánék akarják megvenni a TV2-t, méghozzá a mi pénzünkből

2015. október 18. 10:29

Jámbor András
Kettős Mérce
Andy Vajnánál csak a sajtótermékek elenyésző része írja le, hogy a filmbiztos nem üzleti befektetésként, hanem politikai okok miatt, a kormányfő utasítására vagy bíztatására kívánja megvenni a TV2-t.

Andy Vajnát pedig feltőkésítették a veszteséges üzlethez az elmúlt években. A filmbiztos kapta meg a monopolizált kaszinókoncessziókat, majd kapott ráadásul haladékot a koncessziók fizetésben, törvényben írtak neki pluszjogokat, és még milliárdos adókedvezményekhez is jutottak cégei. Mindeközben pedig a bevételek gyanús offshore ügyleteken futnak végig, és elenyésző Vajna cégeinek magyarországi adóhányada.Tehát lényegében az elmúlt években Vajna jelentős állami támogatásokat kapott, most pedig tévécsatornát vásárol, méghozzá úgy, hogy piaci nyereségre elenyésző az esélye. Ezért is nevetséges a volt RTL-es vezértől, a Fidesz-ellenes Dirk Geerknestől az az állítás, hogy szabad kezet kapott, és nem lesz részrehajló a TV2. Ugyanis ez a vásárlás a háttértörténetből, illetve a kormányzati kapcsolatokból egyértelmű, hogy nem piaci alapú döntés, hanem a kormányközeli oligarchák politikai bevárlása. Ilyenkor pedig nem vonatkoznak sem a piaci szabályok, sem a függetlenség elvei a tévére, úgyanis nem ezért jutott pénzhez Andy Vajna, és nem ezért fognak érkezni a milliárdos állami reklámköltések sem.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 97 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Észak-Balkánon ezen miért kell meglepődni?

Egyszerű hétköznapi történet.

Válaszok:
Laibach | 2015. október 18. 10:41

Aki azt hiszi, hogy még mindíg a tv a nyerő az el van tévedve.

" A tv be van kapcsolva, azt nézi minden rabszolga!.."

Megyó: akinek tv kell, vegyen magának!

Tökkelütött Jámbor!
Te most szépen elsoroltad, hogy a kapitalista viszonyok közt a politikai siker például min, milyen macerás tranzakciókon, milyen macerás és nagyon strapás manipulációkon alapul.
Te mindezt negatív történésre hangolva mondtad el, pedig ez maga, a politikai szekértáboroktól teljesen független valóság.
Te hülye vagy, ha azt hiszed, hogy máshol nem ugyan így megy.
Akár a németeknél, akiket ugye az agymosottságuk folytán az európai mintademokráciának illett eddig feltüntetni, hogy a liberális demokrácia őshazáját, az USA-t ne is említsem.

Úgy teszel, mintha te ezt nem tudnád. Te úgy teszel, mintha a politikai hatalomhoz elég lenne a választásokat megnyerni. Na persze és természetesen, parlamenti demokrácia esetén az a minimum, de hogy az sikerüljön, ahhoz mindaz kell és még több is, amit elősoroltál.
Azután a hatalommal való élésről, annak megtartásáról és sikeres gyakorlásáról nem is beszélve.
Ne legyünk már álszentek és főleg ne tartsd a társadalmat naiv idióták halmazának.

Persze, lehet, hogy te annyira korlátolt és hülye vagy, hogy mindezt észre sem veszed és éled a világod szemellenzős hasznos hülyeként.
Ez az utóbbi változat meg is magyarázná az összes írásodat, szegénykém.

Egyébként - veled ellentétben - én egyetlen pillanatig sem látom negatív megítélésben ezeket a manipulációkat, hanem a siker alapvető és szükséges kellékének tekintem. És csak mellékesen teszem hozzá, hogy a gazdasági életben még cifrább a helyzet.

Igazad van, de ez a gyalázat 1991-ben, vagy (1992-ben?) az identitás- és magatartászavaros Antall kormány idejében történt, amikor a hebegő Hankiss Elemért tette a hatalom a TV elnökévé. Akkor nem engedte Hankiss a képernyőre Antallt, azzal érvelve, hogy egyoldalú lenne a műsor; csak akkor jöhet a miniszterelnök, ha vele együtt egy ellenzéki is szerepet kap.
Persze, a legegyszerűbb volt így elhallgattatni a miniszterelnököt, ugyanis éppen nem akart egyetlen ellenzéki sem a képernyőn megjelenni.

A focimeccs bejátszása pedig 1990-ben volt, amikor az MDF megnyerte a választást és a Baló vezetésével a választási siker feletti örömöt lekeverték és valóban egy futbalmeccset kezdtek közvetíteni.
Gyalázat és gyalázat, liberális demokrácia a neved.

„Az Rt. 2003. évi előzetes üzleti tervének első változata 2002. november 6-ára készült el, 41,7 Mrd Ft finanszírozási igénnyel. Az MTV Rt. rövid távú Válság- és konszolidációs tervét figyelembe véve – a 2,0 Mrd Ft fejlesztési igénnyel együtt –ez az összeg 32,3 Mrd Ft-ra csökkent. Az MTV Rt. tervezése nem a forrásokból, hanem a költségek tervezéséből indult ki, ehhez igazítva a forrásoldalt, aminek mintegy 84%-a költségvetési támogatás.
A törvényjavaslatban szereplő költségvetési támogatás összege az Rt. változatlan külső és belső szabályozási, illetve strukturális keretek közötti működtetése esetén az Rt. vezetése által már meghozott és a jövőben alkalmazásra kerülőintézkedésekre tekintettel is csak a 2003. év mintegy első háromnegyedévi működésének finanszírozását biztosíthatja.„
Forrás: 2003 évi ÁSZ vizsgálati jelentés

Amennyiben figyelembe vesszük az inflációt, a pénzromlást akkor a 2003-as összeg nem kevesebb, mint a jelenlegi. Sőt!!!
2002 augusztusában az MTV-nél történt "tisztogatás" következtében olyan politikailag elfogult személyek kerültek különféle posztokra, mint például Medgyessy Péter lánya, vagy Sugár Ágnes, aki többször is szerepet vállalt az MSZP rendezvényein.

Több személyt elbocsájtottak, visszaminősítettek a hír- és kulturális műsorok éléről.

Forrás: napilapokban megjelent írások.

Ja,ja!
Maga Orbán lesz a TV-elnök, te szerencsétlen!

Simicska bukóban. Egyre inkább úgy tűnik, blöff volt a részükről.

Hát igen, ez akár nevetséges is lenne, ha nem lenne szomorú.
Mint ahogy az is, hogy a másik oldal számára viszont azóta tolvaj, amióta legecizte Orbánt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés