Németország: menekült-köztévét akar a CSU

2015. október 22. 9:41
„Német Integrációs TV” néven indítana adót a menekülteknek a CSU. Az új tévécsatorna közvetítésével a német alkotmányra és a többségi német kultúrára akarják megtanítani a Németországba befogadott menekülteket.

Andreas Scheuer, a CSU főtitkára arra hívta fel az ARD és a ZDF német köztévéket, hogy indítsanak egy tévécsatornát a menekülteknek. A csatorna a „Német Integrációs TV” (Deutsches Integrationsfernsehen – DIF) nevet viselné és 1,6 milliárd euróba kerülne. Mindezt a kötelező közszolgálati előfizetési díjból finanszíroznák.

A csatorna fő feladata az lenne, hogy közvetítse a menekülteknek a német értékeket és kultúrát. A műsoron lenne alaptörvény-oktatás is, valamint információk, amik segítik a német társadalomba való beilleszkedést.

Az ötletről Scheuer levelet írt a ZDF és az ARD vezetőinek, és arra kérte őket, hogy mielőbb bólintsanak rá, hogy elindulhasson a projekt – írja a Bild

 

Kép forrása: flickr

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A pastu meg a dari(?) kimaradt,bár az afgánokkal van a legtöbb gond. Egyébként kínjukban csinálják, de a semminél több. Egyébként én megnyernék néhány, különböző felekezethez (szunnita-siita) tartozó ulemát (hittudós?), hátha azoknak elhiszik, hogy miről is van szó, és ez nem a "paradicsom".

csak tudnám milyen nyelven akanak sugározni, mert a németet nem érti a célcsoport

egyszerre 120 nyelven meg nem lehet műsort adni...

LOL

Már nem lesz karácsony, sértené az új-németek önérzetét, kultúráját. Néhány évtized, s majd a németeket ültetik Németország arab vezetői a Tv elé, elsajátítandó az arab kultúrát, viselkedés formákat, az integrálódást. Ezt majd addig is meg fogják tenni, biztosan bevezetnek a német nebulóknak új tantárgyakat, hogy barátkozzanak nem kívánt testvéreikkel.

Nürnberg lakossága 500 ezer, ebből 200 ezer már nem Németországban született idegen. A demográfiai, fertilitási mutatók tükrében néhány évtized múlva megszűnik Nürnbergben a bécsi városháza előttihez hasonló, csodálatos hangulatú adventi vásár, hangulat.

Milyen nyelven szólna a tv?
Ha németül, úgysem értik, tehát felesleges.
Ha a migránsok nyelvén, akkor az biztosan több, mint 40-50 nyelv. Ez lehetetlen.

németországban van TV adó

(nem úgy mint itthon)

és elég magas a díja

ja, és akkor is kell fizetni ha nincs otthon TV-d!

cserébe legalább nézhetsz szétPCkorrektkedett állami csatornákat akik hazudnak reggel, este, meg éjjel

:-)

Gender-okítást kihagytad:-))))
Lehetne Mc donalds reklám is............

Angol, arab, dari, szuaheli, ennyi nagyjából elég ahhoz, hogy a többséget elérje.

Szerinten dőven elég lenne egy mobil app azzal hogy addig nem jön a pénz amig meg nem nézted és nem csináltál egy szelfi videót amin felmondod a leckét. Ez persze nem jelenti azt hogy be is tartja de legalább megnézte. Ami még fontosabb hogy sokkal olcsóbb.

Ja stílushoz annyit hogy rekedt hangú üvöltöző imám nyomja az infót mert csak azt értik meg.

A menekülttáborokban meg azon robbanna ki tömegverekedés, hogy melyik nyelven nézzék az adást.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés