5 dolog, amit egy életre megtanulhatunk a TV2-balhéból

2015. október 26. 10:04

Bede Márton
444
Simicska Lajos és Fonyó Károly egy kis borsot törhetnek Andy Vajna és megbízói orra alá, jöhetnek még jogászok csapatainak hatalmas hasznot hozó perek is, amelyeket 2023-ban valaki majd megnyer.

4. A biznisz az biznisz, a sajtó pedig egy egészen más ügy

Istenem, de szépen tudott alig egy éve az akkor még RTL-vezér Dirk Gerkens a magyar szólásszabadság utolsó végvárának Dobó Istvánjaként kiállni a média függetlensége mellett. Könnyek szöknek a szemembe, ahogy felidézem ennek a drága férfinak a kiállását, akinél kérlelhetetlenebb védelmezője a demokratikus alapértékeknek talán Solt Ottília halála óta nem volt Magyarországon.

A fene sem érti, hogy ez az áldott jó ember most miért boltolt össze Andy Vajnával és a mögötte álló fideszes hátországgal. Biztos csak kényszeríti valami sötét erő.

És arra ki emlékszik, hogy milyen szép volt, amikor ez a reklámadó miatt síró Gerkens-féle RTL mellett a teljes, magát függetlennek tartó magyar sajtó kiállt, és folyamatosan arról cikkezett, hogy a német cég hasznának megcsapolása a magyar állam által micsoda szörnyű érvágás a magyar demokráciának? Mert aki emlékszik rá, az nyilván azt is tudja, hogy annak az ügynek az lett a vége, hogy a Fidesz és az RTL tárgyalásainak eredményeként a kormány úgy modosította a reklámadót, hogy azt az egész, a tévécsatornával lelkesen szolidarító magyar sajtó jól megszívta. Így jár, aki becsületes próbál lenni.

5. Majd Orbán elrendezi

A TV2-balhé egy rövid ideig még elszórakoztatja a magyar közvéleményt, a végkifejlettel azonban már most mindenki tisztában van. Simicska Lajos és Fonyó Károly egy kis borsot törhetnek Andy Vajna és megbízói orra alá, jöhetnek még jogászok csapatainak hatalmas hasznot hozó perek is, amelyeket 2023-ban valaki majd megnyer.

A TV2 sorsáról azonban nem független szervek fognak dönteni, hanem az ország legfőbb irányítója. Magyarország így működik, és így működött már 1996-ban a két országos kereskedelmi tévéfrekvencia kiosztásakor is, amikor szintén a politika döntött az RTL és a TV2 elindításáról.

Sokminden elképzelhető a következő hetekre-hónapokra-évekre médiailag, de hogy a második legnagyobb magyar tévécsatornát az fogja működtetni, akit Orbán Viktor szeretne, ahhoz semmi kétség sem fér. Lásd még e cikk első pontját, és a magyar gazdaság Murphy-törvényét.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés