Újabb nemzetközi díjat nyert az On the Spot

2015. október 26. 18:55
Az On the Spot: Brazília nyerte el a 20. montenegrói nemzetközi televíziós fesztivál legjobb ökológiai dokumentumfilmnek járó díjat. Szintén díjazták az MTVA-t, ami a legjobb producer lett.

A legjobb ökológiai dokumentumfilmnek járó díjat nyerte el a 20. montenegrói nemzetközi televíziós fesztiválon az On the Spot: Brazília, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapot (MTVA) pedig a legjobb producernek választották – közölte a produkció hétfőn az MTI-vel. A közlemény szerint a hétvégén Arany Olívát elnyerő műsort Cseke Eszter és S. Takács András a xikrin törzsnél forgatta a tavalyi futball-világbajnokság idején, az esőerdőben. A filmben a törzsfőnök a horvátoknak szurkolt a nyitómeccsen, mert a brazil kormány engedélyt adott egy vízerőmű építésére, amely miatt több tízezer indiánt kell kitelepíteni őseik földjéről.

Az On the Spot amazóniai epizódjának – amelynek főszereplőjével az alkotók rövidfilmet is készítettek az Al Jazeera America számára – nem ez az első nemzetközi elismerése: Cseke Eszter és S. Takács András Moszkvában a civil társadalom díját kapta meg, az 51. Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál televíziós versenyében pedig Ezüst Plakettet nyertek. Az On the Spot fődíja mellett a Bar városában tartott fesztiválon az MTVA kapta a legjobb producernek járó díjat, mert az általa nevezett filmek közül négy is bekerült a versenyprogramba.

Szintén az ökológiai dokumentumfilmek kategóriájában szerepelt a zsűri rövidlistáján Novák Tamás produkciója, a Globál menü, amely októberben elnyerte a nyitrai Agrofilm Fesztivál és a szolnoki Nemzetközi Tudományos Filmfesztivál fődíját is. A Szász Attila rendezte A berni követ – amely szintén számos nemzetközi díjjal büszkélkedhet – a tévéjáték kategóriában végzett az első öt között. Emellett rövidfilm kategóriában versenyben volt Madarász Isti kisfilmje, a Tetemre hívás is. Ez utóbbi három film a médiatanács Magyar Mecenatúra programjának támogatásával készült.

Az On the Spot legújabb részének premierje hétfő este 22.15-kor lesz a Dunán, ugyancsak egy indián főszereplővel, ezúttal Mexikóból: a 9 hónap alatt a Föld körül című szériában hétfőn egy olyan bábát mutatnak be munka közben, akinek az anyja és a nagyanyja is bába volt.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés