A Fidesz-uralta média miatt lett ennyire menekültellenes a magyar?

2015. október 30. 11:41
hata.mari
Ténytár
A szakmaiságot és a következetességet teljes mértékben nélkülöző, a Fidesz által uralt kommunikáció a menekültekkel kapcsolatban eddig nem szült mást, csak feszültséget és frusztrációt.

A kormányzati kommunikáció hamar megfordította a TEK árbocát is: a terrorelhárítás főigazgató-helyettese egy nap leforgása alatt vett fordulatot. Délelőtt még azt nyilatkozta, hogy a terrorizmus kapcsán a fő veszély nem a migrációból következik, hanem a társadalmi integráció kudarcából fakadó radikalizmus, néhány órával később pedig már kénytelen volt szabadkozni a sajtónak azzal, hogy »...ez egy politikai és nem szakmai kérdés, [...] mi alapvetően végrehajtók vagyunk«.

Az iszlamofóbiára és társadalmi frusztrációra építő kormányzati kommunikáció teljesen eluralta a közbeszédet. A témával foglalkozó szakemberek, civil szervezetek és szempontjaik alig jutottak érvényre a diskurzusban, az ellenzék pedig igazodott a Fidesz által megszabott kommunikációs keretekhez, amelyben a menekültek határsértőkként, bűnözőkként beállított menekültek, gyakran bűnözőkkel azonos módon ábrázolják - bilincsben, arc nélkül, maszkos rendőrökkel körülvéve - a mainstream médiában, az index.hu-n és az RTL Klubon kívül nem jellemző, hogy a menekülteket megszólaltatnák, a témát a politika szempontjából mutatják be.

Eközben a közmédiában előkerültek a „menekült-telefonos” híradások, amelyek - mára kiderült - nyíltan manipuláló képsorokkal próbálták a menekültek ellen kelteni a közhangulatot. A közmédia kormánypárti kötődésű, valamint teljesen hiteltelen elemzőkkel próbálta csúcsrajáratni a menekültellenes propagandát.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nincs iszlamofóbia. Ezzel az erővel lehetne pirézfóbia is, ha a pirézek jönnének hívatlanul ekkora tömegben. Ezt a magyarokra mondtam. Hogy a többi európai ország polgárának milyen fóbiája van tömegével ( és a kisebbség kritizálja ), azt nem tudom, de úgy tűnik, féltik a nemzetállamukat.

Nincs itt ellentmondás. A szándék megvan, de ki kell védeni. Azt is mondta, hogy nem lesz könnyű.

Érdekes végig nézni a külföldi zsoldban álló pártokon, médiákon, bloggereken. Így télvíz közeledtén...

Ez egy szegény, kifosztott, eladósított, elöregedő ország., cca. egy milliós több száz éve velünk élő, önmagát eltartani képtelen kisebbséggel.

Nem kell ahhoz állami rásegítés, h. ELSŐ BLIKKRE világos legyen, h. megvannak a SAJÁT problémáink, eltartásra szoruló rétegünk, NEM kérünk többet!

A bevándorlók viselt dolgai arra alkalmasak, h. minden menekültügyi illúzió szerte foszoljon.

A magam részéről NAGYON drukkolok a kormánynak, h. ennek a társaságnak, akiknek túlnyomó többsége NEM rendelkezik nyelvtudással, szakmával, viszont a miénktől eltérő viselkedési norma nélküliséggel nagyon is, a letelepítéséből Magyarország kimaradjon.

A plakátozás nem volt kifogástalan, a lakosság felé ugyan jelezte a problémát, de az angol fordítás hiányzott. Ez van. Egyébként megfejthetetlen számomra, h. mi a gyűlölet keltő abban, h. ékes magyar nyelven óriás plakát hirdeti: Magyarországon be kell tartani a magyar törvényeket, pl..

Miért nem tanul Európa Ausztráliától?

Nem mintha lényeges lenne, de a miénktől eltérő viselkedési normák jellemzik őket. Mindegy, aki akarja érti, de azért elnézést.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés