Bepereljük a Kétfarkú Kutyapártot

2015. október 30. 15:36

Magyar Hírlap
Magyar Hírlap
Attól ugyanis, hogy valaki humorosnak érzi magát, nincs joga törvényszegéshez, nem költözhet be más lakásába, nem veheti el más tulajdonát, haszonszerzésből nem lophatja el, nem másolhatja le majd nem terjesztheti annak szellemi termékét.

A Magyar Hírlap szerkesztősége és kiadója arról értesült, hogy a lap arculatával egyező módon, védjegyével, tulajdonosának, szerzőinek nevével visszaélve, az újság jellegzetes megjelenését másolva - áltartalommal és álhírekkel - a mai napon tízezer példányszámú kiadványt adtak ki és terjesztettek ismeretlenek. Az álújság utolsó oldalán annak állítólagos kiadójaként a Kétfarkú Kutya Pártot tüntették fel.

A Magyar Hírlap Kiadói Kft. álláspontja szerint ez a magatartás jogellenes, és nemcsak a kiadónak, illetve a szerkesztőségnek, de a jóhiszemű olvasóknak is kárt okoz. Attól ugyanis, hogy valaki humorosnak érzi magát, nincs joga törvényszegéshez, nem költözhet be más lakásába, nem veheti el más tulajdonát, haszonszerzésből nem lophatja el, nem másolhatja le majd nem terjesztheti annak szellemi termékét.

Elgondolkodtató, hogy a nyilvánosan hozzáférhető bírósági adatok szerint csak 2015. július 20-án bejegyzett, tényleges társadalmi támogatottsággal nem rendelkező Kétfarkú Kutya Párt miként rendelkezhet olyan személyi, tárgyi, valamint pénzügyi feltételekkel, amelyek lehetővé tették az álújság elkészítését, tízezer példányban való kinyomtatását, valamint terjesztését.

A Magyar Hírlap Kiadói Kft. a szükséges jogi lépéseket megteszi.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 106 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

1.Senki sem szeretné , ha ugyanazt tennék vele , mint amit ezek a brigantik a Magyar Hírlappal .
2. Azért nem írtam , hogy a Kétfarkú Kutya Párt sem szeretné , ha hasonlót tennének velük , mert amikor már - mint ők - valaki kilépett a normalitásból , nem fogékony az ész józanságára .

Hogy őszinte legyek, azt gondoltam, ennek a kutyának legalább négy farka van.

Komoly bagázs.

Honnan honnan, onnan hogy mindket farka metelt

Legyőzte a gravitációt!

Az ellen plakátkampány során sok pénzt kaptak. Akkor azt mondták, hogy a megmaradt pénzt is el fogják költeni. Ezek szerint megtalálták azt, hogy mire költsék azt a pénzt.
Az mondjuk vicces, hogy "társadalmi támogatottság hiányáról" beszél a csak néhány ezer fanatikus által olvasott Magyar Hírlap...

Te aztán nagyon biztos vagy.
Itt szemet lehet kilövetni minden következmény nélkül.
Extrém bíróságunk van.

Az nyilvánvaló, hogy perelhetnek a Magyar Hírlaposok, sérültek a jogaik. De abban nem vagyok biztos, hogy komoly összegű sérelemdíjat kapnak.

Végigolvastam a paródia újságot, volt benne egy-két nyegle, bántó dolog, de azért különösebben nem volt megrázó. Szerintem naponta sokkal durvább dolgokat is kénytelenek vagyunk benyelni.

Ez tényleg vicc volt, ha nem is mindenhol jó vicc, de azért nem túl bántó.

Nekem úgy személyesen belefér a vicc szabadságába.

Igen!
Feltalálta az eneregiacellát! (Vagy mégsem??)

"...A rejtélyes találmány, amit soha senki nem látott, és semmi konkrétumot nem tud róla, vissza-visszatérő slágertéma volt a magyar interneten, főleg azért, mert Széles előszeretettel mondott róla új és újabb, egyre homályosabb és egyre inkább sci-finek hangzó dolgokat. Elhangzott róla például az, hogy:
- 500 éve nem látott növekedési pályára állítja az országot
- Olcsóbb lesz tőle az áram, de az is lehet hogy ingyen
- Nobel-díjat kaphatnak a feltalálói
- Orbán Viktornak újabb kétharmadot hoz
Már több éles teszten túl van, és nagyon közel áll a gyártáshoz
A külföldi partnerek miatt titokban kell tartani róla minden konkrétumot
A gravitáció is kikapcsolható vele. Vagy nem vele, hanem csak úgy.
A találmány többször lekéste már a Széles által belengetett Nagy Leleplezés időpontját, de mindig úgy tűnt, hogy ezek csak apró csúszások a nagy tervben..."

Mondjuk a kétharmad (akkor még) összejött, de hol a többi??

Aztán melyikből van több? A letiltott, vagy a nem letiltott, parodizált dalból?
Szerintem nem bukta...

"Akinek van humora, mindent tud. Akinek nincs, mindenre képes." (Királyhegyi Pál)

pénzbírsággal a bíróság nem érne el semmit, ám ha a vétkeseket eboltásra, fül- farokcsonkolásra,szájkosát és nyakörv viselésére, valamint kutyakiállításon való részvételre köteleznék,akkor biztosan megértenék, mindenből nem lehet viccet csinálni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés