„A közösségi média nem a való világ”

2015. november 3. 08:33

Letörölte magát minden közösségi oldalról Essena O’Neill közösségimédia-sztár: arra akarja felhívni a figyelmet, hogy a közösségi média nem a valóság, hanem inkább kőkemény üzlet.

Félmillió követő Instagramon, 200 ezer YouTube-on és Tumblr-ön, 60 ezer Snapchaten: 18 évesen jött rá az ausztrál közösségimédia-sztár Essena O’Neill, hogy az egész fiatalkorát a közösségimédia-függőként arra pazarolta el, hogy lájkokat, nézettséget és követőket hajhásszon – írja a Time. O'Neill 2000 képet törölt Instagramról, majd átnevezte csatornáját: az új név az, hogy „A közösségi média nem a való világ”. A megmaradt képek alatt pedig leírja, hogy egy-egy „spontán” képet hányszor fotóztak újra, hogy jól nézzen ki rajta például a hasa.

Órákig néztem a tökéletes lányoakt a neten, oylan akartam lenni, mint ők. És amikor olyan lettem, még mindig nem voltam boldog, nem találtam meg a békémet” – mondja a videóban. A tizennyolc éves lány most weboldalt indított, hogy így is felhívja a figyelmet: romboló hatású, ha csak az online elismerést keresi az ember.

A bejegyzés trackback címe: https://media.mandiner.hu/trackback/17934