Nyugati hatalmak: börtönnel, könnygázzal és elhallgatással a szólásszabadság ellen

2015. november 8. 17:19

Lovas István
lovasistvan.hu
És ami a legszebb a dologban: a hallgatás egyöntetű, azaz mintha karmester intett volna be, de ez mind csak látszat. Mert a valóság ennél rosszabb: nem kell a karmesteri pálca, a „Lügenpresse” (hazug sajtó) tudja a dolgát.

„Aki ma is a fontos és érdekes külföldi hírekről ismét nem az MTI-ből, hanem a szemle.blogstar.hu nemzetközi sajtószemléjéből akarja tájékozódni, két, a nyugati sajtóban némasággal jutalmazott hírre bukkan.

Az egyik: Merkel kancellár állami látogatásra hívta meg Evo Morales bolíviai elnököt. Ő egyébként az egykori spanyol gyarmat első indián származású elnöke, aki számos, korábban multi kézen lévő közüzemet vett társadalmi tulajdonba. Amivel máris biztosította, hogy utálják Nyugat-szerte.

Morales Berlinben az ottani műegyetemen kétezer hallgató előtt jelentette ki: „Az amerikai nagykövet kihajításával tért csak vissza a nyugalom hozzánk”. És még egyéb szép dolgokat is mondott, az egyetemisták üdvrivalgása közepette (részletek az említett szemlében).

Minderről a német sajtó egyetlen hangnyit nem tudósított. Mert ugye ott dúl a sajtószabadság. És ami a legszebb a dologban: a hallgatás egyöntetű, azaz mintha karmester intett volna be, de ez mind csak látszat. Mert a valóság ennél rosszabb: nem kell a karmesteri pálca, a »Lügenpresse« (hazug sajtó) tudja a dolgát. (Egyébként a »Lügenpresse« szót a Darmstadti Egyetem 2014-ben a német nyelvterület legszörnyűbb szavának ítélte meg. Mi pedig ezt a tanintézetet minősítjük a legszolgaibb német felsőoktatási entitásnak.)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyszerre bírálni a rendszerváltás minden magasrangú politikusát - ez szép fegyvertény.
Bár sz..házi potyaleső volt mindegyik...

Lovas István egyike azon kevés bérpropagandistának, akik még Bayer Zsolt szellemi pöcegödör-szintjét is képesek kilométerekkel alulmúlni.

Válaszok:
ValamiFantázadús | 2015. november 8. 23:00

Csak neked

"Kurz vor der Wahl legte Rocha nicht nur verbal nach und warnte die bolivianischen Wähler offen: „Wenn ihr Morales wählt, werden die USA ihre Entwicklungshilfe streichen und ihre Märkte für Bolivien schließen.“ Doch erst diese unverhohlene US-Drohung bracht wirkliche Dynamik in den Wahlkampf der MAS, so Morales:

„Jede Bemerkung, die Rocha gegen uns machte, half uns, stärker zu werden und ließ das Bewusstsein des Volkes erwachen. In dieser Hinsicht war der US-Botschafter unser bester Wahlkampfhelfer.“

Morales verwies auf weitere Destabilisierungsversuche durch die US-Botschaft bis hin zu deren offenen Unterstützung der rechten und gewaltbereiten Seperatismusbewegung in den vier östlichen Departamentos, wegen ihrer geografischen Form auch Media Luna (Halbmond) genannt. Diese Unterstützung durch die US-Botschaft konnte, laut Darlegung des bolivianischen Präsidenten, eine souveräne Regierung nicht länger tolerieren:

"Wir sahen uns dann 2010 gezwungen, den US-Botschafter aus dem Land zu werfen. Ohne Angst vor dem Imperium erklärte ich Herrn [Philip] Goldberg [US-Botschafter seit 2006] zur persona non grata. Seitdem haben wir relative Ruhe im Land“.
https://deutsch.rt.com/inland/..

Informálódj.
America is an oligarchy, not a democracy or republic, university study finds+
http://www.washingtontimes.com..

Szégyen, hogy a jobboldalon egyre többen éltetik a komcsikat, de nem meglepő, ha a nyilas-komcsi illetve komcsi-nyilas átváltozásokra gondolunk.

Köszönjük - mások mellett - Lovasnak, hogy felhívja a figyelmet arra, amiket el akarnak előlünk rejteni.
Ennyi.

Akik pedig a migrációval kapcsolatos negatív véleményeket kritizálják, javaslom figyelembe venni Veress József a globalizációról szóló könyvében a következő megfogalmazást:

„A globalizáció olyan, alapvetően hatalmi-gazdasági természetű folyamat, amelynek során a világgazdaság legerősebbé váló szereplői a legjelentősebb nemzetközi intézményeken keresztül, az adott és általuk formált jogi keretek között, saját érdekeik alapján egységesítik és általános érvényűvé teszik a gazdasági és politikai szabályokat.”
Hozzátenném; és a társadalmi szabályokat is.

81 milliós országban 24 ezer olvasás nem sok. Azt bizonyítja, hogy nem kapott nyilvánosságot a hír.

Az általad hivatkozott szöveget nem ismerem. Az interneten sem találom. Ellenőrizetlenül pedig nem nyilatkozom.

http://www.latin-amerika.hu/el..

Némi háttér anyag, ami megmagyarázza a boliviai amerikai ellentéteket.
Az amik privatizálták a vízszolgáltatókat olyan szerződéssel, amiben még az esővízre is igényt tartottak. A brutális áremelés után kitört a lázadás amelynek vezetője Morales volt. Amerika pedig nehezményezte, hogy kirugták őket az aranytojást tojó bizniszből.

A neoliberalizmus jó, az állam rossz gazda. Nem ismerős ?

Válaszok:
Tündér_Lala | 2015. november 8. 19:43

Naná, hogy nem szívesen tudósítanak erről a neoliberális újságok.

Link?

"Tévedtél" te már nagyobbat is.

"Morales Berlinben az ottani műegyetemen kétezer hallgató előtt jelentette ki: „Az amerikai nagykövet kihajításával tért csak vissza a nyugalom hozzánk”. És még egyéb szép dolgokat is mondott, az egyetemisták üdvrivalgása közepette (részletek az említett szemlében)."

Nekünk már a jóbarátot is ki kellett volna dobni, miután beállt a monitordobálók közé!

Nézz másikat, vegyél népszavát, olvass 444/indexet, hallgass klub rádiót.
Nem teheted meg? De.
Irkálhatnak bármit? Nem kicsit.

Akkor?
Tessék, megteheted és ők is megtehetik.

Az egy másik kérdés, hogy egy teljesen másik országot írnak le, de mindenkinek ízlése szerint.

Furcsa, bell mellett még kiálltál a múltkor, hogy nem azt kell nézni, hogy ki mondja, hanem, hogy amit mond az igaz-e vagy sem.

De most komolyan, ez mit számít nekünk?
Vagy az országnak?
Úgy érted, hogy ilyen "költözz Te is Finnbe!" kampányt kellene folytatni?

Találkoztam a cikkel, majdnem bele is olvastam, de valójában olyan durva szinten nem érint minket itt, hogy mégsem.

Volt már akkor 888?... (Szerintem nem.)

De még ettől is függetlenül: az, hogy egy sajtó orgánum/média szereplő milyen híreket oszt meg a közönségével (profit vagy egyszerűen meggyőződésből), ne keverjük már azzal, hogy NEM OSZTHAT meg egy hírt.

Na, egyébként, amikor ezt Lázár kimondta (ofc, ő a mondat elejét lehagyta), az úgy megütötte a fülem, hogy azt hittem, hogy átszakad a dobhártyám...

Szóval, ez a ne csináljunk már úgy, mintha nem a pénz kéne, de nagyon...

Pont, mint az internet adónál, ahol a cél volt a tudott: kell 20Mrd. Internetadó elbukott, lett helyette, tyű, assem tom már, hogy mi, amitől éppen pont 20Mrd-t várt a kormány.

De látod, ilyenekről is tudnak az emberek. -> Van szabad sajtó.

Közeleg a választás Finnországban, vagy túl sok a menekült? :D

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés