Sok barátom van Magyarországon, az RTL Klubnál kevesen

2015. november 9. 7:10

Dirk Gerkens
Világgazdaság
Sohasem tárgyaltam Lázár Jánossal, ezeken a megbeszéléseken a magyar RTL menedzsmentje nem vett részt. A tulajdonos képviselői egyeztettek a kormányzattal.

– Néhány hónapja a családját is veszélyben érezte Magyarországon, ezért elhagyták az országot. Most pedig visszatért. Javult a helyzet?

– Nem azért hagytam el Magyarországot, mert megijedtem volna, hanem azért, mert nem volt munkám, ugyanis kirúgtak az RTL Klubtól.

– Mielőtt távozott Magyarországról, kemény vitát folytattak a kormányzattal a reklámadó csökkentéséről. Egyes információk szerint a távozása volt az ára annak, hogy a kabinet mérsékelje az adót.

– Erről az akkori főnökeimet kellene megkérdeznie. A szerződésem szerint ugyanis a távozásom okát nem kellett megindokolni. Nekem azt mondták, és nyilvánosan is ezt képviselték, hogy magyar vezérigazgatót szerettek volna az RTL Klub élére. Elküldtek, én pedig bepereltem a volt munkáltatómat, de erről többet nem szeretnék mondani.

– Milyen volt a kormánnyal, Lázár Jánossal folytatott tárgyalások hangulata?

– Sohasem tárgyaltam Lázár Jánossal, ezeken a megbeszéléseken a magyar RTL menedzsmentje nem vett részt. A tulajdonos képviselői egyeztettek a kormányzattal.

– Tehát viharosan távozott az RTL Klubtól, maradtak még barátai?

– Sok barátom van Magyarországon, az RTL Klubnál kevesen.

(...)

– Azt már korábban jelezték, hogy politikamentes tévét akarnak csinálni. Hogyan garantálható ez akkor, amikor a tévé tulajdonosa kormányzati szereplő?

– Ki más garantálhatná ezt jobban nálam? Én ezt már bebizonyítottam. Andy Vajna a napi operatív ügyekben nem kíván részt venni. Máshol, például Spanyolországban is az történik, hogy az intézkedést hozó kormány lépéseiről nagyobb arányban számolnak be a televíziók. A német tévékben is mindenütt ott van Angela Merkel .

– Azt mondta, hogy bizonyítottan tud apolitikus tévét készíteni. Az RTL Klub egy időben, a kormánnyal folytatott vita során eléggé politikus volt. Ahhoz semmi köze nem volt?

– Menedzser voltam, a stratégiát és hogy milyen legyen a híradó, a központban, Luxemburgban határozták meg.

– Tehát a kormányzattal szemben is kritikus lesz a TV2?

– Egyensúlyra törekszünk, nem akarunk CNN vagy a másik oldalon álló FOX News lenni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"..A tv otthon be van kapcsolva, azt nézi minden rabszolga.."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés