Kiderül, hogy számottevő politikai figura vagyok!

2015. november 16. 15:39

Papp Réka Kinga
Facebook

Ki a Jóisten fog engem eltartani, amikor az érdemi szakmai munkám helyett azzal vagyok elfoglalkozódva, hogy a kormány által kistafírozott Mandiner szerkesztőségének ezekre a minden képzeletet alulmúló, szánalmas hazudozásaira válaszolok?

Egy dolog foglalkoztat igazán: hogy ki a Jóisten fog engem eltartani, amikor az érdemi szakmai munkám helyett azzal vagyok elfoglalkozódva, hogy a kormány által kistafírozott Mandiner szerkesztőségének ezekre a minden képzeletet alulmúló, szánalmas hazudozásaira válaszolok. Mert ugye, kedves barátaim, lássuk be: kicsit kiegyenlítetlen ez a meccs. Én önkéntesen dolgozom és szabadúszóként nyilvánítok véleményt, őket meg eltartja az illiberális felépítmény.

No de legyen meg az igazság perce is: habár a Mandiner tegnap – tévesen és hazug módon – azt állította rólam, hogy kizártam a menekülőkkel együtt érkező terroristák lehetőségét, én valójában ilyet sohasem mondtam. Azt mondtam, hogy ennek csekély az esélye. Az alábbi videóban hallható, amint ugyanabban a stúdióbeszélgetésben arról beszélek, hogy a menekülők nem feltétlenül mind ártalmatlan báránykák.

És azt is mondtam, hogy nem lehet másfélmilliárdnál is több embert (gyk. az iszlámhívőket) ilyenek alapján megítélni, sőt, a háborúk elől menekülőket sem zárhatjuk ki ilyen alapon. Azt is mondtam, hogy a rengeteg haszontalan és hatékonytalan védelmi intézkedés helyett, mint amilyen ez a förtelmes és ostoba kerítés és az idegengyűlölő propaganda-hadjárat, ugyanabból a pénzből lehetett volna, sőt, még mindig lehetne érdemi megoldásokat kiépíteni, például javítani a fogadórendszerünket, adminisztratív, szociális és logisztikai kapacitást fejleszteni, hogy legyen aki és ami fogadja a menekülőket a határon, és legyen velük érdemi kapcsolatunk.

Ami ennél érdekesebb, hogy milyen fontos lett hirtelen a Mandinernek, hogy engem ekézzenek, és ezért még hazudni is szívesen beállnak a sorba. No, ez nem újdonság, megtették ezt már sokszor. Az inkriminált stúdióbeszélgetés idején épp a rugdosódó operatőr László Petráról bizonygatták teljesen reménytelenül és szánalmasan, hogy mégse rugdosódott, mert találtak húsz másik ellenében egy olyan felvételt, amin nem látszik a mozdulat. Váó.

Mindenesetre ez az odaadó szemlézés azt sugallja számomra, hogy végülis befutottam. Ülök itt a házmesterlakásban ahol lakom, pokrócba csavarva, csórón és elgyötörten, erre kiderül, hogy számottevő politikai figura vagyok! Széles Gábor kiposztol azzal, hogy micsoda egy hülye picsa – asszem ez a celeb-státusz márványba öntött bizonyítéka. Igazán nagyon örülök.

Lassan szükségem lesz egy stábra, akik a kezem alá dolgoznak, felkészítenek, helyettem is reagálnak az ilyenekre. Csak tudnám, mi a vérből fizessem ki őket. Remélem, rövidesen felfedez magának valami nemzetközi földalatti gyíkasszony-liga, és elkezdenek szponzorálni, mert így, fordításokból és független riportokból nehéz finanszírozni ezt a haccacárét.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://media.mandiner.hu/trackback/18200