Az Osztrák Sajtótanács szerint megtévesztően tudósítottak az osztrák lapok Bicskéről

2015. november 24. 13:18
Megtévesztően tudósított az osztrák sajtó a bicskei eseményekről – állapította meg az Osztrák Sajtótanács, miután olvasói panaszok nyomán vizsgálódott az ügyben. Szeptember 3-án egy migráns férfi a sínekre lökte feleségét és gyermekét, de ez csak videófelvételből derült ki; a fotók alapján úgy tűnt, hogy a család a rendőrségi intézkedés nyomán került a földre.

Szeptember 3-án kezdett el terjedni egy fotó az interneten, amelyen egy migráns férfi volt látható, amint feleségével és családjával a sínekre kerültek magyar rendőrök gyűrűjében. A mozgóképes verzióból kiderült, hogy az önkívületi állapotban lévő férfi maga lökte családját a sínekre, a magyar rendőröknek kellett leválasztania őt feleségéről és gyermekéről.

Az újságírói és lapszövetségeket tömörítő Osztrák Sajtótanács etikai állásfoglalása szerint az osztrák lapok megtévesztően és igaztalanul tudósítottak az eseményekről, ezért helyesbítésre van szükség – írja a Pesti Srácok és a Der Standard. „Több médium megtévesztően mutatta be a Bicskén történteket. Szeptember elején több sajtóorgánum is olyan fotókat közölt, amelyek egy sínen fekvő és rendőrök által körülvett családot, valamint az apát elhurcoló és az anyát gyermekével hátrahagyó rendőröket ábrázolták. A kapcsolódó tudósítások pedig arról szóltak, hogy a rendőrség akaratuk ellenére szállítja táborokba a menekülteket” – állapította meg a tanács.

A Pesti Srácok emlékeztetett, hogy a Sajtótanács döntései nem rendelkeznek jogi kötőerővel, de álláspontjai, határozatai iránymutatónak, hivatkozási alapnak számítanak. A tanács az olvasók panaszai miatt vizsgálódott az ügyben.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Végre

Válaszok:
ValamiFantázadús | 2015. november 25. 12:55

Az olvasók panaszai. Az olvasóknak minden tiszteletem! :-)

A "bezzegország"... :))

Valakinek ez meglepetést okozott?

Be kell perelni a médiafelületeket, mert egyértelmű a csalás tényállása.
élet150 év börtön.

Ne csodálkozzunk, hogy inkább kiugranak a harmadikról csak ide ne kelljen jönniük.

Röszkéről közreadott sírós fotót készítők mikor kérnek bocsánatot?

Arly, a főrabbizok azt mondta, hogy nincs jövőtök Európában. Ez tudod, hogy mit jelent ugye?

Amúgy biztos, hogy sok rendes zsidónak is nehezebb lesz az élete, amit azért sajnálok. Megoldás sajnos nincs.

Én valami lakatlan dzigetre vinném őket, mert mindegy hogy hova mennek ott kárt okoznak.

A hétvégén terelgettem néhány olasz ismerőst és azt a naivitást amit mutattak hátborzongató volt. De az sem volt semmi, ami az arcukon volt, amikor azt meséltem nekik, hogy a "szegény" migrándok levizelik meg megerőszakolják a menekült táborba a nőket meg a gyerekeket. Alig akarták elhinni, hogy a finn kajával mit műveltek. Olaszországban csak a jobbik előretöréséről meg a nácizmusról írnak az újságok. Egyszerűen virtuàlis valóságban élnek. Most jól felvilágosítottam őket. Egy muszlint nem láttak. Mondtam, hogy MO az egyik legbiztonságosabb ország ma sz EU-ban.

Most jut eszembe vasárnap milyen indiai/palisztáni/bangladesi küldöttség jött az Áderhez?

Ott égtem mint a Reisztág a bunkó katona miatt, amelyik az első autó anyósüléséről beszólt, hogy menjünk már arrébb.

Ecsém innen üzenem neked, hogy nem vagy méltó arra, hogy katona legyél. Az emberek háta mögül jöttök a nagyrészük nem tud magyarul te meg bunkó vagy és beszólsz? A kérem szót legalább 5 nyelven megértem de magytul sem bírtad kiböfögni.

Arlet, ez megint szArelett!

Végre?

"Az ügyvezető szerint ebben több médium is érintett volt, valamint ügynökségi képekről van szó, amiket a televíziók és az újságok is átvettek, így nem indíthatnak eljárást."

Bekaphatják a l* f*.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés