Hobbiterroristák és hobbiújságírók

2015. november 26. 17:52

Szikszai Péter
Magyar Idők
Ugyan mit kellett volna tennie a TEK-nek? Netán várják meg, amíg a srácok a töriszakkör keretében felrobbantják a Lánchidat a Budapest ostromának közelgő évfordulója alkalmával?

„Nem állítom, hogy a II. világháború iránt érdeklődő négy fiatal bármire is készült volna, de a múltból okulva nem árt körültekintőnek lennünk. Volna tehát ok az óvatosságra, a ballib sajtó azonban nem sokat gondolkodik, tolja ezerrel, hogy a TEK »nevetséges«, „lyukra futott”, »mellé lőtt« stb. (Most ne számoljuk össze, hogy a francia terrorelhárítás mennyit hibázott, »futott lyukra« a párizsi merényletek előtt, után!)

Ugyan mit kellett volna tennie a TEK-nek? Netán várják meg, amíg a srácok a töriszakkör keretében felrobbantják a Lánchidat a Budapest ostromának közelgő évfordulója alkalmával?

A köz- és nemzetbiztonság lényegtelen, a ballib sajtó célja mindent felülír: ellehetetleníteni az Orbán-kormány által létrehozott TEK-et. Az, hogy minek egy hobbitörténésznek robbanóanyag, lőszer, a „veszprémi erdőben fémkeresővel talált tojásgránát”, nem érdekes. Mindennél fontosabb, hogy a közvélemény szemében nevetségessé tegyék az egyébként dolgát végző terrorelhárítást. Pedig azt is leírhatták volna, jól működik a magyar igazságszolgáltatás, mert ha valaki bár gyanús, de nem terrorista, az nem kerül börtönbe.

A szabadlábon védekező robbanóanyagos hobbitörténész az RTL Klubnak egyébként azt nyilatkozta, tűzijátékhoz kellettek a vegyi anyagok, nem bombához. Naiv vagyok, azért készséggel elhiszem, hogy a srácok csupán pirotechnikai látványelemekkel akarták megünnepelni a frissen talált tojásgránátokat. Küldhetnének az Indexnek néhány petárdát és rakétát, hadd emlékezzen meg a szerkesztőség a fikaújságírás újabb diadaláról.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem azzal van baj hogy léptek, hanem azzal amikor már kristálytisztán tudták, hogy "töriszakkörösök" akkor is ment a vetítés. Ennyi.

"Az önkritika ritka, mint a fehér holló, és ha a dolgok jól mennek, nemigen szólal meg, vagy süket fülekre talál."

Luigi Luca Cavalli-Sforza

Kézigránát is volt.
Valaki már írta és teljesen igaza van, ha építkezés közben találnak valami ilyesmit, minek zárják le a környéket szerinted? Miért telepítik ki a környéken lakókat?

Emlékszel arra, amikor találtak egy hatalmas valamit egy budapesti építkezésen, azt hitték, bomba, mindet lezártak, kitelepítettek, aztán kiderült, hogy valami nagy tartály.
Akkor is azt mondta a közvélemény, hogy jobb félni, mint megijedni.

A TEK-ben így még jobban bízom.

Ráadásul, amit a föld rejt, az az államot illeti meg. Tehát loptak is.

A TEK feladata a vezetők biztonságának és kényelmének garantálása, nem?
A miénket meg a honvédség és a fogyasztóvédelem
biztosítja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés