Életfogytiglant kaphatnak török újságírók

2015. november 27. 12:29
Két török újságírót letartóztattak Törökországban, amiért nyilvánosságra hoztak egy videót arról, hogyan csempésznek át a titkosszolgálatok fegyvereket Szíriába. Terroristákkal való együttműködéssel vádolják őket.

Letartóztattak két isztambuli újságírót Törökországban – írja az Euronews. Can Dündart, a Cumhuriyet főszerkesztőjét és Erdem Gült a lap riporterét terroristákkal való együttműködéssel vádolják. A két férfi korábban hozott nyilvánosságra egy felvételt arról, ahogy a török titkosszolgálatok segítenek Szíriába fegyvereket csempészni. A videón az látható, ahogy egy török rendőr felnyit egy ládát a határon, amiben fegyverek és lőszerek vannak. A kormány azt állítja: humanitárius segélyszállítmány volt a ládákban.

Az egyik újságíró felesége szerint egy sajtó ellenes puccs az egész ügy, és bízik benne, hogy győzni fog az igazság. Az egyik baloldali lap főszerkesztője pedig arról beszélt az eset kapcsán, hogy ez egy újabb lépés a fasiszta diktatúra felé. 

Fontos kérdés, hogy mivel fogják vádolni a két újságírót, mivel Törökországban A terrorizmusáért 10, kémkedésért 20 év börtönt lehet kiszabni, azonban bizalmas dokumentumok nyilvánosságra hozatalának vádjával akár életfogytiglani börtön re is ítélhetik a két újságírót.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

speciel Törökországot sem akarják betuszkolni. Ha nagyon akarnák, betuszkolták volna.
Erdogannal egyre távolabb kerülnek az EU lehetőségétől is, nagyon helyesen.

Bízzuk izraeli barátainkra a török kérdés megoldását. A mocskos törökök felé van mint törleszteniük.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés