Mit olvasunk reggel?

Simicska–Fidesz-háború: lehet, hogy nem lesz Metropol a metróban

2015. november 30. 10:29
Felülről érkező politikai nyomásra a BKV nem fogja meghosszabbítani a Metropol című ingyenes lappal kötött szerződését – értesült a Népszabadság több forrásból. Újabb font nyílik tehát a Simicska–Fidesz-háborúban.

A Népszabadság Fideszes forrásokra hivatkozva azt írja hétfői számában, hogy a kormány határozott szándéka a Metropol című, ingyenes lap pozíciójának gyengítése, ugyanis májusban megjelent a piacon egy másik ingyenes újság is, a Lokál. A Lokált Habony Árpád indította el. A lap hetente 500 ezer példányban jelenik meg, míg a Metropolt 330 ezer példányban szórják. A Metropolt a metrón kapjuk meg, a Lokált a postaládánkból szedjük ki.

A Metropol Fonyó Károly vagyonkezelő cégének, a Megapolis Media nevű részvénytársaságnak a tulajdonában van. A Simicska Lajos jobbkezének számító Fonyó Károly és cége volt az, aki még októberben igényt formált a TV2–re is. A Metropol már régóta megállapodást kötött a BKV–val: havi 8,7 millió forint fejében a BKV reggelente egyenesen a fogyasztók kezébe juttatja az ingyenes napilapot. Ez a 8,7 millió forint azonban valószínűleg jóval kevesebb, tekintve, hogy a BKV is rendszeresen ad fel hirdetéseket a Metropolban.

A Népszabadság azt írja: politikai nyomásra lehet, hogy a BKV nem fogja meghosszabbítani a Metropol szerződését. Fonyó lapjának nagy érvágást jelentene, ha a BKV így járna el, ugyanis a legtöbb emberhez a metróállomásokon keresztül jut el a Metropol, amelyben idén már harmadával csökkent az állami hirdetések száma. Ezzel, hogy a Fidesz ki akarja szorítani a BKV területéről a Metropolt, újabb front nyílik a Simicska–Fidesz háborúban.

 

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Remélem nem fognak a bandaháború részeként az utcán lövöldözni.

A metropol szélsőbalos szerkesztői kezdhetnek csomagolni

Válaszok:
trendo | 2015. november 30. 11:23

"Aki kardot ránt, kard által vész el."

Olvastál Te már egyetlen számot is? Mitől lenne ez szélsőbaloldali?

Az adminisztratív korlátozás aczél györgyi időket idéz, kicsinyes, pitiáner húzás, pláne, hogy a konkurens lapot postai úton terjesztik... Egyébként, mivel seggtörlésre se jó egyik sem, teljesen mindegy :)

Sebaj majd a jobbikosok a párt irodák előtt fogják terjeszteni.

Tizenöt-húsz éve a politika iránt érdeklődők még Nemzetet vagy Népszabit olvastak a metrón, a többiek meg Népsportot. Most már (ha egyáltalán) akkor Blikket olvasnak, néha Borsot és persze az ingyen osztogatott Metropolt. Azért valahol ciki ez.

Addig van igazad, hogy a dolog mélyén kőkemény üzleti érdekek vannak. De abban a pillanatban, hogy az ellenérdekelt fél politikai nyomással akarja kiszorítani ellenfelét, már nem korrekt a dolog. Pontosan belefér az aczéli "támogatni, tűrni, tiltani" direktívába.
Nem magyarázod meg, hogy mire alapozod a Metropol szélsőbaloldaliságát? A legjobb lesz ezentúl, ha a címkéidet magadra aggatod :)
Ami meg a szopogatást illeti,én is tudnék neked mit ajánlgatni, de a jóízlés visszatart.

Izé, bocsánat, de én úgy tudtam, hogy a Fidesz egykori pénztárnoka, a Fidesz egykori megmentője a Fidesz legfőbb urával veszett össze.
Vagy Viktor egyenlő "a magyarsággal"??

Amúgy a Metro napilap, a Habony-újság pedig hetente jelenik meg, úgyhogy biztos jól járnak majd a zemberek, hogy nem kell minden nap Simicska-újságot olvasniuk!

A PÁRTNAK nincs szüksége semmilyen magyarázatra!
A PÁRT mindig helyesen cselekszik!
Ez már 1990 előtt is világos volt...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés