Minek nevezzelek?

2015. december 11. 17:55
Hívhatja az MTI a francia Nemzeti Frontot jobboldalinak, attól az még marad ami: a liberális demokrácia esküdt ellensége.

„Szélsőségesnek általában azt a pártot vagy mozgalmat tartjuk, amelyik a demokrácia keretein kívül, radikális, akár erőszakos eszközökkel szeretné elérni céljait. Sokan az olyan pártot is szélsőségesnek tekintik, amelyik demokratikus választásokkal hatalomra jutva visszaél a helyzettel, és módszeresen megsemmisíti azokat a demokratikus eszközöket, amelyekkel az ellenzék felvehetné vele a küzdelmet. Ha valaki ebben a leírásban a Fideszre ismer, az nem a véletlen, és még csak nem is a szerző műve. Az elefántnak nagy füle van.

Hívhatja az MTI a francia Nemzeti Frontot jobboldalinak, attól az még marad ami: a liberális demokrácia esküdt ellensége. Érthető, hogy a hasonló nézeteket valló magyarországi körök drukkolnak nekik és abban bíznak, hogy ők képviselik a jövőt. Mások meg úgy vélik, hogy ők a múltat képviselik, amelyről már tudjuk, hová vezetett. Az abszurdumig feszítve: Szálasiról csak nem lesz képük azt írni, hogy jobboldali volt!”

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"„Szélsőségesnek általában azt a pártot vagy mozgalmat tartjuk, amelyik a demokrácia keretein kívül, radikális, akár erőszakos eszközökkel szeretné elérni céljait."

Ilyenek például a kommunisták, akik Franciaországban is évtizedekig voltak elfogadott, olykor kormányzati, tényezők.

"Az abszurdumig feszítve: Szálasiról csak nem lesz képük azt írni, hogy jobboldali volt!"

Valószínűleg nem, mert baloldali volt. Nézd meg a programukat!

Persze liberális értelmezés szerint demokrata Soros, Juncker, Merkel, akik a nép megkérdezése nélkül akarják a bevándorlók millióit a népekre szabadítani.

Ugyan kérem!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés