Feljelentést tesz az Együtt a TV2 megvásárlására adott hitel miatt

2015. december 16. 14:12

Hűtlen kezelés miatt ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést az Együtt, mivel úgy gondolják: az állami kezelésű Eximbank jogosulatlanul adott 6,72 milliárd forint hitelt Andrew G. Vajna kormánybiztos cégének az TV2-csoport felvásárlásához. A párt szerint ez olyan, mintha a kabinet az adófizetők pénzéből adna a kormánybiztosnak.

Az Együtt – a Korszakváltó Pártja hűtlen kezelés miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz, mert az gyanítják, hogy az Eximbank jogosulatlanul adott 6,72 milliárd forint hitelt Andrew G. Vajna kormánybiztos cégének az TV2-csoport felvásárlásához.

Szigetvári Viktor pártelnök szerdai, a pénzintézet budapesti épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, álláspontjuk szerint állami pénzből, állami hirdetésekkel, strómanokon keresztül próbálják Orbán Viktor miniszterelnök érdekkörébe átjátszani az ország második legnagyobb kereskedelmi televízióját. Hozzátette, beigazolódott korábbi gyanújuk, hogy Andy Vajnát a hivatalosan exporttal és importtal foglalkozó Eximbank támogatja, ami a párt szerint olyan, mintha a kabinet az adófizetők pénzéből adna a kormánybiztosnak. A politikus kiemelte, hogy az eset érinti a bank tulajdonosát, a külgazdasági és külügyi tárcát is.

Szigetvári Viktor emlékeztetett arra, hogy korábban közérdekű adatigénylést nyújtottak be, mert azt szerették volna elérni, hogy Péterfalvi Attilára, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke a tulajdonosi jogokat gyakorló minisztériummal adassa ki a bank alapítói határozatát. A párt fenntartja azt az álláspontját, hogy ezek nyilvános információk, és ha Péterfalvi Attila nem kényszeríti ki az alapítói határozatot, akkor az Együtt pert indít – jelentette ki.

A bejegyzés trackback címe: https://media.mandiner.hu/trackback/18887