Visszatették Simicskáék az elbontott oszlopokat – bíróság: nem jár nekik védelem

2016. január 3. 14:47
Tovább gyűrűzik az oszlopháború: az Index értesülései szerint a Simicska Lajos tulajdonában álló Mahir Cityposter Kft. vasárnap visszahelyezte a főváros által lebontott hirdetőoszlopokat. A Faktor arról ír, hogy a bíróság elutasította az oszlopok ideiglenes védelmét.

Már az év első napjaiban elkezdték bontani a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter Kft. hirdetőoszlopait Budapesten, mivel azokat a cég a Fővárosi Közgyűlés döntése ellenére nem távolította el a december 31-ei határidőig. A Mahir a döntést ehelyett bíróságon támadta meg, a per első tárgyalása pedig január 11-én lesz. A főváros viszont nem várt eddig az időpontig, és már január 2-án megkezdte az oszlopok elbontását

A Soroksári úton szombaton eltávolított Moszlopok helyére azonban vasárnap máris újakat állított a Simicska Lajos tulajdonában álló Mahir Cityposter Kft. – tudta meg az Index.

Frissítés:

A Faktor értesülései szerint a Fővárosi Törvényszék 2015. december 14-én elutasította a Mahir Cityposter Kft. ideiglenes intézkedés – a bontás megtiltása – iránti kérelmét. A bíróság indoklása szerint a cégnek lett volna ideje felkészülni a hirdetőoszlopok eltávolítására, így az nem lehetetleníti el a működését. A bíróság emellett azzal is indokolta döntését, hogy az eredeti műszaki leírásban kifejezetten mobil oszlopokat említett a Mahir – míg most azt állítják, hogy megsérülnek, ha lebontják őket. A bíróság január 11-ére tűzte ki az első tárgyalást az ügyben.

Összesen 119 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak arra vigyázz, hogy ne köss szerződést olyannal, akinek hatalma van ahhoz, hogy törvényt hozzon arról, hogy az általatok között szerződés holnaptól semmis.
Amúgy: Mivel Simó a szerződés érvényen kívül helyezését jogi úton megtámadta addig, ameddig az eljárás be nem fejeződik nem hiszem, hogy joga van az alperesnek intézkedni.

Siralmas egyébként, mint a kölkök a homokozóban.
Viccesnek viszont nem vicces, főleg akkor nem, ha a jogi herce-hurca végén a Lajos nyer, mert a felmerült költségeket a főváros fizeti.

Mondjuk védje meg a Béke Világtanács Simicskát, de a "városatyák" parancsot hajtottak végre és befeküdtek a "felsőbb hatalomnak".
Szóval engem speciel nem zavar, ha fekáliát helyeznek a parancsot végrehajtók fejére.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés