A HVG érve a kormány ellen: Hitlerek nevelkednek a többgyermekes családokban!

2016. január 5. 14:12

Ablonczy Bálint
Válasz.hu
Ilyen téma a családpolitika, amelyről rendes demokrata annyit ugye mindenképpen tud, hogy abba az állam ne szóljon bele. Ha meg beleszól, akkor binládenorbán.

„Létezik olyan bornírtság, amellyel találkozva az ember megáll és tétován körbenéz, hogy tényleg jól értette-e. Velem ez történt, amikor a HVG január másodiki számában az Utóvédharc címmű cikket elolvastam. (Teljes cikk csak printben, ajánló itt.) Balázs Zsuzsanna írása minden médiapiaci méricskélésnél jobban rávilágít arra, hogy a valaha etalonnak tekintett hetilap miért van hosszú ideje zuhanórepülésben, s miért veszítette el olvasói több mint felét 2008 óta.

Az egykor távolságtartónak centizett cikkek helyét mára ugyanis átvették a tényközlésnek álcázott, indulattól fortyogó publicisztikák, amelyek egyre szűkülő köröket rónak ugyanazon liberális Kába-kövek körül. Ilyen téma a családpolitika, amelyről rendes demokrata annyit ugye mindenképpen tud, hogy abba az állam ne szóljon bele. Ha meg beleszól, akkor binládenorbán.(...)

Balázs Zsuzsanna nem bízik eléggé az olvasóban, hogy maga mélázzon el az egykekutatás legfrissebb eredményeiből összeszőtt cikkén. Csattanóként korunk hőséhez, a Facebook-kommentelőhöz fordul ideológiai mankóért. Kapaszkodjanak, idézet következik:

»Annyi mindenesetre bizonyos, hogy bármennyire sulykolná is a legújabb hazai népesedéspolitikai kampány, a többgyermekes családban felnövők sem feltétlenül lesznek sem segítőkészek, sem önzetlenek. Legalábbis a közösségi oldalakon nyomban megjelentek az olyan – nyilván csak kiragadott – példák, mint például Hitleré, akinek öt édestestvére (közülük négyen gyermekkorukban meghaltak) és két féltestvére is volt. Az al-Káida terrorszervezetet megalapító Oszama bin Ladennek több szülőtől több mint ötven testvére és féltestvére volt. Nem volt egyke John Wayne Gacy, az 1970-es évek amerikai tömeggyilkosa, illetve az 1999-es columbine-beli iskolai mészárlás két tizenéves elkövetője sem.«”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Agyatlan liba.
A két féltestvérrel rendelkező Hitler nyilván nagyon hamonikus gyerekkort élt át mostohaként.
(Nem mintha védeni akarnám, egy idióta állat volt, de ha már felhozta példának ez az eszetlen némber...)

Csak azt tette, amit Roosevelt is, állami beavatkozással javította ki a piacgazdaságot. Egyéb dolgai megbocsáthatatlanok.

"...az egykeség hátrányaira nincs egyértelmű tudományos bizonyíték" - persze, emberöltőnként felére fogy a népesség, minden tudományos bizonyíték nélkül. És ez nem is tart a végtelenségig, mert, ha csak egy ember marad, akkor nincs tovább.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés