Az ulfkottei fordulat

2016. január 12. 14:04

Lovas István
Magyar Hírlap
A németek egyértelmű többségének, hatvan százalékának nincs bizalma a médiában. A hatvan százalékból ötvenhárom egyáltalában nem, hét százalék pedig kevéssé hisz a médiának.

„Megvásárolt újságírók című könyvének végén Udo Ulfkotte azt ajánlja olvasóinak, ne olvassák a nagy lapokat, ne higgyenek a fősodratú médiának.

Ennek a tanácsnak már a társadalmi-politikai földrengést kiváltott szilveszteri kölni migránserőszak és annak négy-öt napon át történt elhallgatása előtt volt realitása. Erről tanúskodnak már a múlt év decemberi németországi felmérések. És arról, hogy 2015 végére mekkorára nőtt a véleményterror Németországban. Az Allensbach közvélemény-kutató decemberi felmérése szerint a német lakosság negyvenöt százaléka azt mondta, Németországban a menekültkérdésben csak óvatosan szabad véleményt nyilvánítani.

A Die Zeit című hetilap által az Infratest Dimaptól megrendelt felmérés eredményei szerint pedig a németek egyértelmű többségének, hatvan százalékának nincs bizalma a médiában. A hatvan százalékból ötvenhárom egyáltalában nem, hét százalék pedig kevéssé hisz a médiának.

(...)

Vagy vajon mekkora nyilvánosságot kapott az az év végi hír, hogy 2013-ban 477 ezer német, 195 ezer dán, 177 ezer svéd és 44 ezer finn útlevelet loptak el? (Euobserver, 2016. január 8.) Hogy az ilyen hírek a nyugati sajtóban is csak elvétve jelennek meg, teljesen érthető és indokolt, hiszen a rendelkezésre álló teret ki kell tölteni azon cikkekkel, amelyek a magyar és lengyel populizmus, rasszizmus, nacionalizmus és szélsőjobboldali világvégeveszélyt zsolozsmázzák a becsavarodott szektás papokat megszégyenítő gyakorisággal és monomániával.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bizony, bizony, szar időket hoz magának össze Nyugat-Európa.

El kell azon gondolkodnunk, hogy mi, Közép-Kelet Európaiak milyen módon tudunk ebből profitálni.

Merthogy 1000 év után megdőlni látszik Nyugat-Európa hegemóniája Kelet-Európa felett.

Lovas István a magyar újságírás Pataki Attilája. Ulfotte meg az ottani Győzike.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés