Saját német tulajdonosa cáfolta a Simicska-céget az oszlop-konfliktusban

2016. január 12. 16:23
A Mahir ügyvédje korábban azt nyilatkozta, hogy a cég milliárdos nemzetközi kártérítési eljárásokat indíthat a főváros ellen, mivel felerészt külföldi tulajdonban áll. A Mahir 50 százalékss német tulajdonosa, az euroAWK ugyanakkor közölte: nem tervezik, hogy nemzetközi bírói fórumhoz fordulnak.

Magyar György, a Mahir Cityposter Kft. ügyvezetője korábban azt nyilatkozta a cég hirdetőoszlopainak bontásával kapcsolatban, hogy több milliárdos nemzetközi kártérítési pereket indítanak a főváros ellen – emlékeztet a 24.hu. Azt írják, a Mahir másik 50 százalékos tulajdonrészével rendelkező német reklámcég, az euroAWK és leányvállalata közölte, nem indítottak és nem is terveznek peres eljárást a főváros ellen. 

Az euroAWK (sem annak magyar leányvállalata) nem kezdeményezett jogvitát sem a washingtoni beruházásvédelmi vitarendezési fórum, sem más nemzetközi vagy hazai vitarendezési fórum előtt, ilyen indítását nem is tervezi, továbbá nem adott semmilyen megbízást ilyen jogvita előkészítésére vagy kezdeményezésére. A sajtóban megjelent minden ezzel ellentétes állítás nem helytálló” – idézi a céget a portál.

Az ügyvéd nem kívánta kommentálni a közleményt. Magyar fenntartja azon véleményét, hogy mivel a Mahir részben külföldi tulajdonban áll, módjában áll a jogérvényesítés nemzetközi fórumokon. 

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A lényeg, ami lemaradt:

"..Oszlopháború: eltiltották a bontástól a Fővárosi Önkormányzatot.."

http://hvg.hu/itthon/20160112_..

"..A törvényszék hivatkozott arra is, hogy a perben rendelkezésre álló adatok és bizonyítékok alapján, a Mahir Cityposter főváros részére nyújtott ellenszolgáltatása a piaci árakhoz képest lényegesen nem térhet el,

mivel azzal kapcsolatban a főváros tíz éven át nem emelt kifogást.."

Tíz évig minden ok. volt. :)

Kíváncsi vagyok leadják-e a királyi televízióban ezt a hírt.

Majd odatelefonál a főtitkár elvtárs a másodfokon eljáró bírónak..

Kiss László is meggondolta magát, nahát.

Milyen az orosz törpe??? A világon a legnagyobb!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés