Ki hazudik és miről? Válasz a hvg.hu-nak

2016. január 15. 16:29

Borbás Barna
Heti Válasz
Kedves Péter, valahol a 82. és 114. cikk megírása és leadása között szemet szúrhatott volna, hogy mekkora egy hazug, komplexusos társaság közli a gondolataidat, de ez nem okozott problémát.

„Az írás – mint a szerző más dolgozatai is mostanában, amikor velünk foglalkozik – hemzseg a Heti Választ minősítő jelzőktől: »adófizetők pénzéből alapított kormánypárti hetilap«, hazug, kisebbrendűségi komplexusos stb. Én aztán tényleg utálom, ha egy vita nem a tárgyról szól, hanem a másik minősítgetéséről, de pár dolgot rögzítsünk. Kedves Péter, úgy is, mint a cikkeid korábbi szerkesztője, hadd emlékeztesselek, hogy a nyomtatott Heti Válaszban 2008 és 2013 között 29 írásműved látott napvilágot szerzőként vagy társszerzőként, az online felületen pedig több mint 170. A legutolsó 2013 áprilisában. 2009-ben végeztél a Heti Válasz két féléves újságíróképzésén. Valahol a 82. és 114. cikk megírása és leadása között szemet szúrhatott volna, hogy mekkora egy hazug, komplexusos társaság közli a gondolataidat, de ez nem okozott problémát. Nem tragédia. Fogadjuk el, hogy az sem tragédia, ha valaki érzelmes Jörg Haider-nekrológotír a Magyar Nemzetbe, netán a konzervativizmus bukásáról és a radikalizmus szükségességéről elmélkedik a Barikádon, mostanában pedig a hvg.hu-n oktat ki – gyakorlatilag mindenkit. Ellenben a színes előélet szerintem több alázatosságot és megfontoltságot követel. (…)

Mielőtt részletes, jelzőkben gazdag elemzést írunk egy cikkről, célszerű elolvasni. A január 14-i címlapos anyagunk állítása, hogy »a január 4-i esti híradókig a kölni események nem szerepeltek az országos médiumokban«. Ez tény. Írásunk egyik következtetése, hogy – újabb idézet – a »gyakran lenézett vidéki lapoknak és újságíróknak köszönhető, hogy a rendőrség nem tudta elhallgatni az ügyet. Mert megpróbálta, az nem vitás. Megint csak az egyik kölni lap derítette ki, hogy a helyi rendőrök már szilveszter éjjel tudták, hogy az igazoltatottakat szándékosan nem nevezték meg, mert az politikailag kényesnek tűnt«. Vagyis a helyi média tette adolgát, a rendőrség meg az országos média viszont nem. (…)

Köszönöm, hogy ma is velünk tartottak. Zárásként olvassuk el közösen a hvg.hu A ZDF szerint hiba volt később tudósítani a kölni támadásokról c. január 6-i cikkét.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elmondhatná valaki, aki tudja, hogy ez a Techet Péter miért váltott köpönyeget. A legtehetségesebb fiatal újságíró volt amikor indult, árnyaltan gondolkodó, kitűnően érvelő szabadelvű-konzervatív. Ma előítéletes, időnként kifejezetten hazug ellenzéki "futóbolond". Ha egy korábbi önmagához hasonlóan nívós baloldali gondolkodóvá vált volna, nem lenne egy szavam sem - legfeljebb csodálkoznék az "áttérésen". De hát apostolokkal is történt hasonló, csakhogy a HVG-egyház nem méltó arra, hogy hozzá süllyedjünk.

A HVG manapság mást sem csinál, csak ezeket a gyengécske véleménycikkeket nyomatja megállás nélkül. Ezekben szinte semmi érdemi információ nincs azon kívül, hogy a szerzőjük mennyire utálja a jelenlegi politikai kurzus, és mennyire kétségbeesetten próbálnak fogást találni rajta.

Szóval ennek fényében ez a mostani HVG, meg a zselégerinc Techet elég jól illik egymáshoz. Techet jól leírja a véleményét. Amiről egyébként még azt is nehéz elhinni, hogy a sajátja, nemhogy azt, hogy érdeklődésre tarthat számot.

Megfigyelted-é te ábelke, hogy az egyik például hozott linkeden, a suedeutche lapoldalon az látható hogy 0 azaz nulla Face-megosztás van, amely argumentum arra utal hogy zéró személy látta és osztotta is meg ezt a Züddajcs cikket.


A "Mehr zum thema " további kritikusankésőbbi témabeli cikkekben pedig megfigyelheted ha nem a hazugság vezérel téged, hogy sok-soktucatnyian ha nem többszázan osztják az utóbbi cikkeket.

Nekem soha nem volt csalódás.

Sokkal szomorúbb, hogy a Heti Válasz 2008 és 2013 között nem ismerte fel a báránybőrbe bújt férget.

"Köszönöm, hogy ma is velünk tartottak. Zárásként olvassuk el közösen a hvg.hu A ZDF szerint hiba volt később tudósítani a kölni támadásokról c. január 6-i cikkét.”

És ezek után január 15,-én szembeköpi magát és a lapját ezzel? Nooooomális?
http://media.mandiner.hu/cikk/..

Negue elnézően mosolyog...:)

És te honnét tájékozódsz a világ dolgairól, paci?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés