Újra lesz saját lapja Pest megyének

2016. január 20. 19:48
Pest Megye Lapja néven ingyenes, havonta megjelenő lap indul márciustól, mely Pest megye híreivel foglalkozik majd 16 oldalon keresztül. A lap 50 ezer példányban jelenik majd meg, terjesztésének módjáról azonban nincs még végleges döntés. Január végén viszont már érkezik egy próbaszám.

Márciustól ismét lesz saját újságja Pest megyének, a vegyes profilú Pest Megye Lapja próbaszámát január végén juttatják el az olvasókhoz – tájékoztatta a megyei önkormányzat hivatalának sajtófőnöke szerdán az MTI-t. Ambrus András elmondta, hogy a megye 1,3 millió lakosának, illetve 187 településének régi vágya teljesül azzal, hogy a régió városi- és térségi kiadványai mellett a teljes megyét átfogó, a „Pest megyeiség” érzését, identitását erősítő újság kerül a piacra a közeljövőben (ezt a szerepet korábban az 1994-ben megszűnt Pesti Hírlap töltötte be). A Budapesttel közös régióról hamarosan „leváló”, önállósodó megye meg is érdemli, hogy legyen saját újságja – tette hozzá a sajtófőnök. Kitért arra is: a megyei önkormányzat elsősorban koordinálással, hely biztosításával, valamint ötletekkel, háttéranyagokkal támogatja a lapot. 

A Cosmo Média Kft. kiadásában megjelenő Pest Megye Lapja nyolc oldalas próbaszámát január végén nyolcezer példányban juttatják el a térségben lakókhoz, majd márciustól havonta tizenhat oldalon adnak hírt a megye legérdekesebb témáiról, eseményeiről. A tavasztól alkalmanként legalább 50 ezer példányban megjelenő újság főszerkesztője Fentős Kornélia. A lap ingyenes lesz, terjesztésének módjáról még nincs végleges döntés – tette hozzá Ambrus András. Az MTI úgy tudja, hogy a havilaphoz szükséges tőkét térségi vállalkozók és önkormányzatok biztosítják.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha nem az adómból fizetik, jó ötlet. Ha az adómból fizetik, azonnal felejtsék el ("Az MTI úgy tudja, hogy a havilaphoz szükséges tőkét térségi vállalkozók és önkormányzatok biztosítják.")! 50000 példány amúgy is maximum az ötöde a Pest megyei háztartásoknak, vagyis nem jut minden családnak. Biztos nem igénylés alapján fogják terjeszteni, mert úgy drága lenne. Célzatlanul terjesztve a példányok fele, kétharmada olvasatlanul megy gyújtósnak vagy a szemétbe. Felesleges pazarlás.

Szerintem a Magyar Krónika és a Magyar idők is jó, mégsem veszik nagyon. Nem beszélve a Demokratáról és a Heti Válaszról.
A Demokratáért nagy tisztelet Bencsik Andrásnak, mert ellenszélben, hirdetők nélkül is, most már évtizedek óta él a lap.
Nem gondolom, h. a halódó balosok indítanának új lapot és ha a jobbosok gründolnának, akkor azért látni kéne, h. újságot a jobbos közönség már nem igen tart el.
A Magyar Krónika, amit Bencsik Gábor szerkeszt, szuper, mégsem hinném, h. sikerült volna megduplázni a példányszámot az első év végére.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában