Orosz oligarcha szállt be a Gawker finanszírozásába

2016. január 21. 15:18
Kisebbségi tulajdonos lett a Gawker-birodalomban a Viktor Vekszelberg orosz oligarcha tulajdonában lévő Columbus Nova Technology Partners nevű befektetési alap – írja a 444. Az ügy háttere, hogy Hulk Hogan pankrátor-színész százmillió dollárra perli a Gawkert. Vekszelberg állt például a moszkvai magyar kereskedelmi kirendeltség épületének megvásárlása mögött is.

Orosz oligarcha vásárolta be magát a Gawkerbe – írja a 444. Az eddig teljesen az alapító Nick Denton finanszírozásában működő oldal azért szorul rá a külső befektetőre, mert perben áll Hulk Hogan ismert pankrátor-színésszel, aki egy szexvideó leközlése miatt peres úton 100 millió dollárt követel a médiabirodalomtól. A kisebbségi csomag vásárlója a Viktor Vekszelberg orosz üzletember tulajdonában lévő Columbus Nova Technology Partners nevű befektetési alap.

A 444 cikke szerint Vekszelberg „igazi, filmbe illő orosz oligarcha”, aki remek viszonyban van Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, vagyonának alapját pedig saját számítógépes fejlesztései után az orosz aluminiumipar privatizálásakor szerezte, de olajipari érdekeltségei is vannak. De Vekszelbergnek része volt a moszkvai magyar kereskedelmi kirendeltség épületének megvásárlásában is a Gyurcsány-kormány alatt: egészen pontosan az ő egyik cége vásárolta meg az épületet, amit aztán négyszeres áron adott tovább. Az ügyben 2015-ben felmentették a magyar vádlottakat.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Oligarcha???

Vajon van-e amerikai oligarcha????

Ha nincs, miért nincs a médiában?

Sorost miért nem nevezik oligarchának???

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés