Újságírás

2016. január 26. 9:28

Bayer Zsolt
Magyar Hírlap
Aki ilyet tesz, az nem konzervatív újságíró, hanem csimasz. Pontosan olyan, akiktől konzervatív újságírónak kijön a gálája. Sajnálom.

„G. Fodor Gábor az alábbiakban foglalta össze a konzervatív újságírás lényegét: »Mindenkinek megadja, ami neki jár. A nagyságot értékeli. Az alávalót lenézi. A ribancot annak nevezi, ami. A tehetséget biztatja. Az államférfit tiszteli. A közösséghez pedig mindig úgy beszél, hogy 'hajrá, magyarok!'«. Az összefoglaló nem csak úgy, előzmények nélkül született, mintegy útmutatóként tudni vágyó és újságírónak készülő ifjak számára. Nem. Reakcióként született, egészen pontosan magyarázat gyanánt. Ugyanis G. Fodor Gábor hírportálja közzétett valamit, amit nem lett volna szabad közzétennie. Azt akarták megmagyarázni. De nem lehet megmagyarázni. És mert nem lehet megmagyarázni, hát akkor elmondjuk, hogy szerintünk mi a konzervatív újságírás.

A konzervatív újságírás a legbonyolultabb műfaj manapság. Hiszen naponta ki kell találni. A konzervatív újságíró nem fél semmitől, leginkább nem fél szembeúszni az árral. S ha a konzervatív újságíró mégis fél valamitől, akkor a középszerűségtől és a bulvártól fél.

A konzervatív újságíró nem farizeus. Eo ipso nem lehet az. A konzervatív újságíró hasgörcsöt kap egy Solymosi Frigyes-publikációtól, és álmából felkeltve meg tud írni egy Mészáros Tamás-opust. A konzervatív újságíró soha nem írja le azt a szót, hogy mindazonáltal, továbbá azt sem, hogy másrészt.

(...)

Egy szó mint száz, konzervatív újságíró soha, de soha nem áll le ellenfelei családtagjairól csámcsogni, soha, de soha nem rángat elő húsz-harminc éves fényképeket lejáratás céljából, soha, de soha nem ribancozza le ellenfelei feleségét, mert például a konzervatív újságíró hallott már Mária Magdalénáról is. És konzervatív újságíró soha, de soha nem engedne meg magának olyasmit, hogy az ellenfele gyereke kapcsán arról elmélkedjen, vajon »az apja politikai vagy az anyja pornófotós« nyomdokaiba lép-e.

Aki ilyet tesz, az nem konzervatív újságíró, hanem csimasz. Pontosan olyan, akiktől konzervatív újságírónak kijön a gálája. Sajnálom.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 150 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha lenne elegendő időm, előkotornám az akkori véleményeket a tehén elléséről, a Székhelyi mondatról, Kósa betámadásáról.... Miért nem volt ekkora felháborodás?
Nem értek egyet GFG-vel. De a képek mindenki számára elérhető helyen voltak, nem a családi albumból lopták. Tóbiáséknak kellett volna gondoskodni arról, hogy ne legyenek elérhetők a képek. Csak annyi, hogy nem egyedül GFG a hibás-szerintem.

Nem kapkodta el, biztosra ment.
S talán kicsit jól is esik odaszúrni ami még annál is lejjebb van.

Bayer Zsolt inkvizítor? :DDDDDD

Na ja!
A konzervatív újságíró nem alpári. Tényleg?

A konzervatív újságíró ilyent nem ír le:

„takarodjatok haza a kurva anyátokba”
„Ki a fasz hívott ide benneteket?”
„Kitelt becsület, rohadékok!”

Én is így vagyok vele nem egyszer, a tartalommal sokszor egyetértek, a stílussal nem. Ezért jobb őt a tv-ben nézni, ott megfontoltan fogalmaz.

Majd a TASZ megvéd? Vagy nem?

"December végén egy blogger tiltakozásul, szándékosan trágár módon az NMHH elnökének „internetről legyűjtött fényképeit erotikus tartalmú fényképekre montírozta” (idézet az ügyészség határozatából) és az általa Szalai Annamária nevének felhasználásával regisztrált honlapokra feltöltötte. Erre az NMHH a bloggert feljelentette, a rendőrség pedig különleges személyes adattal visszaélés miatt kezdett el nyomozni.

A blogger védelmét a TASZ biztosította, a hosszúra sikerült büntetőeljárást végül az ügyészség a héten megszüntette. Az indokolás szerint a képek külső szemlélő számára is nyilvánvalóan montírozottak, ezek alapján egyértelmű, hogy azok nem a közszereplő szexuális szokásaira vonatkozó személyes adatokat tartalmaznak. A képeken politikai jellegű tiltakozás olvasható, az alkotó internetes karikatúrának (ún. mém) szánta azokat."
http://tasz.hu/szolasszabadsag..

Itt nem a kepekrol van szo. A gyereket nem kellett volna belekeverni semmikepp se. Ha csak a norol ir, az se lett volna szep, de akkor meg ertheto lenne amit irsz, igy mar vedhetetlen teljesen.

Bayernak, igaza van. Ora se lehet mondani hogy ne lenne szabadszaju, de ez nem az. Ez aljassag.

Szerintem rájöttek a jobboldalon, hogy ezek után esetleg előkerülnek olyan fotók, tények, bugyiügyek is, amelyek a Fidesz vezérkar tagjait érintik. Hogy mást ne mondjak, megírják az Orbán-Lévai-Nagy-Kálózy Eszter szerelmi háromszög dolgait :)))

"Mindenkinek megadja, ami neki jár." Ez egy náci alapvetés, Jedem das Seine.

....

Tipikus firkász fogás. Kiragadni valamit és annak egészen más jelentéstartalmat adni.

"Jedem das Seine." (Mindenkinek a magáét.)a buchenwaldi láger kapuján szerepel. A mondat az ott történtekhez kötődik. Ugyanakkor a köznyelv is használja különböző formában. Úgy is "Mindenkinek megadja, ami neki jár.", vagy "Mindenkit érdemei szerint.", stb..
Átvitt értelemben még a magyar közmondásban is jelen van; Amilyen a mosdó olyan a törülköző.

A média és a politika, ideológia(?) pedig azonnal kihasználja. Jó példa erre a következő linken olvasható történet. http://nol.hu/archivum/nacijel..

A "gyerek"-ről rengeteg fotómodell képet és cikket találsz a neten. Némelyik képről soha nem mondanám meg, hogy egy 13 éves kislány fotója, amikor kb 26 évesnek néz ki a smink miatt.
Tóbiásék akkor jártak el felelős szülőként, ha már úgy döntöttek, hogy nekik beleférnek a képek a neten, akkor a gyerekeiket időben felvilágosították, hogy bármikor téma lehet a közvélemény számára.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában