Clintont és Kasichot támogatja a The New York Times

2016. január 31. 10:37
Szerkesztősig állásfoglalásban tette le voksát a The New York Times Hillary Clinton demokrata, illetve John Kasich republikánus elnökjelölt-aspiránsok mellett. A lap szerint ők ketten a legalkalmasabbak arra, hogy a két nagy párt elnökjelöltjei legyenek.

Az iowai jelölőgyűlés előtt alig egy nappal a tekintélyes The New York Times Hillary Clinton volt külügyminisztert és John Kasich ohiói kormányzót biztosította támogatásáról pártjaik leendő elnökjelöltjeként az Egyesült Államokban. A befolyásos napilap két szerkesztőségi állásfoglalásban méltatja a két elnökjelölt-aspiránst. „Egyike a legátfogóbban és legmélyebben képzett jelölteknek a modern kori történelemben” – fogalmaz az egyik vezércikk a demokrata párti Hillary Clintonról. A republikánusok elnökjelölt-aspiránsáról, John Kasich ohiói kormányzóról pedig a másik vezércikkben azt állapítja meg, hogy „ő az egyetlen elfogadható választás”. 

Hillary Clinton lenne az egyetlen nő, akit nagy párt jelöl elnöki posztra” – írja a lap, amely korábban már háromszor biztosította támogatásáról a politikust. Kétszer szenátusi jelöltsége esetén, majd pedig 2008-ban, az elnökválasztási kampányban, amikor Clinton alulmaradt Barack Obamával szemben. Vezércikkében a The New York Times dicséri ugyan Bernie Sanderst is, Clinton nagy vetélytársát a pártján belül, ám leszögezi, hogy a vermonti szenátornak nincs meg az a tapasztalata, amellyel Hillary Clinton rendelkezik. A cikk aztán teljes egészében a volt first lady, volt szenátor és volt külügyminiszter politikai sikereinek elemzéséről szól.

Kritika a republikánus jelöltek felé

Lesújtó véleményt fogalmaz meg viszont a Republikánus Párt két vezető elnökjelölt-aspiránsáról a The New York Times, amely külön állásfoglalásban foglalkozik a republikánusokkal. „Esély a republikánus verseny újraindítására” – címmel elemzi a politikai táboron belüli helyzetet, elsősorban is Donald Trump üzletember és Ted Cruz texasi szenátor politikáját. „Trumpnak nincs tapasztalata, és nem is érdekli őt, hogy beletanuljon a nemzetbiztonsági, védelempolitikai és globális kereskedelemmel foglalkozó ügyekbe” – állítja a lap, Ted Cruzról pedig úgy vélekedik, hogy képes „bármit mondani, csak hogy nyerjen. A nagyobb aggodalom az, hogy szavait a tettek is követnék”.

Majd – miután számba vette a többi republikánus politikust, aki az elnökjelöltségre pályázik – a The New York Times idézi John Kasich ohiói kormányzót, aki az egyik kampánygyűlésen reményről, jövőről, pozitív dolgokról beszélt. Kasich „az egyetlen elfogadható választás a szélsőségességbe és tapasztalatlanságba belefáradt republikánusok számára” – fogalmaz a The New York Times.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ha Clinton nyer, az majdnem olyan, mint a királyságot örökölni. Két család osztozik évtizedekig a hatalmon rotációs rendszerben.
hajrá Trump! :-)))))

John Kasich volt a Lehman Brothers vezetője, annak a társaságnak, ahonnan a válság elindult.

"Lehman Brothers Collapse Haunts John Kasich in Ohio Governor's Race

The Columbus Dispatch reported this week that Kasich tried to persuade two state pension funds in 2002 to invest with Lehman Brothers while he was the managing director of the investment banking house's Columbus office.

The collapse of Lehman Brothers eventually cost Ohio's pensions nearly $500 million."
http://abcnews.go.com/Politics..

John Kasich lenne a hiteles politikus?

Hillary Clinton lenne a megbízható, aki az állam levelezését összekeverte a magánlevelezésével?

Ha a The New York Times írásának sorai mögé nézzünk, akkor arra a következtetésre jutunk; a fontos, hogy mennyire befolyásolható a elnöki poszt várományosa.

"nincs tapasztalata, és nem is érdekli őt, hogy beletanuljon a nemzetbiztonsági, védelempolitikai és globális kereskedelemmel foglalkozó ügyekbe" - írják.

Obamának volt? Ronald Reagan milyen tapasztalata volt színészként?

Olyan ember nincs - hacsak nem MEK mester az illető - aki mindazzal magas színten rendelkezik amit az idézett szöveg tartalmaz. Mindazzal az elnöki stábnak, a tanácsadó testületnek kell rendelkeznie.

Ez az elnökválasztás jó alkalom arra, hogy páholyból nézhessük végig egy szemfényvesztő mutatványt, és meggyőződhessünk róla, mekkora hazugság az USA demokráciája.

Ez a NYT pontosan úgy viselkedik, mint az itteni galamus viselkedett, csak sajnos sokkal több zsozsó áll mögötte, és számíthat a súlyosan agymosottaknak a miénkénél sokkal szélesebb tömegére.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés