Századvég: Az MSZP ne avatkozzon be egy civil szervezet belső életébe!

2016. február 1. 13:54

Az MSZP azt szerette volna, ha a Századvég elszámoltatta volna G. Fodor Gáborékat a 888.hu-n megjelent Tóbiás József feleségéről szóló cikk miatt. Az alapítvány ugyanakkor lezártnak tekinti az ügyet és megdöbbent, amiért egy párt bárkit ki akar rúgatni a munkahelyéről.

A Századvég Alapítvány szerint miután G. Fodor Gábor a 888.hu portálon megjelent cikk miatt már elnézést kért az érintettektől, a cikket pedig eltávolították az oldalról, az ügy lezárult. Így reagált a Századvég hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében annak kapcsán, hogy az MSZP vasárnap levélben fordult Lánczi Andráshoz, a Századvég Alapítványt vezető kuratórium elnökéhez, hogy az ügy miatt „számoltassa el” az intézet két igazgatóját.

Az alapítvány megdöbbenését fejezte ki amiatt, hogy „26 évvel a rendszerváltás után egy párt bárkit ki akar rúgatni a munkahelyéről”. A Századvég Alapítvány közleményében arra kérte a Magyar Szocialista Pártot, hogy tartsa tiszteletben a demokratikus jogállami kereteket és ne avatkozzon be egy civil szervezet belső életébe.

A bejegyzés trackback címe: https://media.mandiner.hu/trackback/19954