Peres ügyek

Lázár: Az embereknek fogytán a türelme és a bizalma

2016. február 2. 22:18
Lázár János szerint egy politikus nem befolyásolhatja a bírák ítélkezési munkáját, nem gyakorolhat nyomást a bíróságokra, az embereknek viszont senki nem tilthatja meg, hogy véleményt alkossanak egy-egy bírósági döntésről.

A politikusok nem befolyásolhatják a bírák ítélkezési munkáját, de az embereknek nem tiltható meg, hogy elmondják véleményüket a bíróságok döntéseiről, mondta Lázár János kedden Hódmezővásárhelyen. Egy politikus nem befolyásolhatja a bírák ítélkezési munkáját, nem gyakorolhat nyomást a bíróságokra, hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter Almási István fideszes polgármester és több helyi önkormányzati képviselő társaságában tartott lakossági fórumán.

A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus elmondta, az ítéletek megvitatásához azonban az embereknek joga van, és ahhoz is, hogy kifejezzék elégedetlenségüket vagy véleményüket. Az embereknek fogytán a türelme és a bizalma, az igazságérzetükkel ellentétes döntések pedig megrengethetik az igazságszolgáltatásba vetett hitüket, mondta, hozzátéve: a politikusok nem dughatják homokba a fejüket.

Lázár János kijelentette, amennyiben a törvények nem teszik lehetővé, hogy egy súlyos ipari vagy természeti katasztrófa esetén kiderüljön, kit terhel a felelősség, akkor meg kell változtatni a jogszabályokat. Egy hozzászólásra reagálva, amely azt kifogásolta, hogy egy strasbourgi bírósági döntésben a börtönkörülmények miatt kártérítést ítéltek magyar fogvatartottaknak, a politikus úgy fogalmazott, fölháborítónak és méltánytalannak tartja, hogy úgy tűnik, az Európai Unió jobban védi a bűnözők jogait, mint az áldozatokét. A miniszter közölte, ahhoz, hogy minden uniós előírásnak megfeleljenek a fogva tartási körülmények, 90-100 milliárd forintot kellene a börtönök bővítésére fordítani.

Összesen 117 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tehát Lézer Jani és a Fidesz mondja meg, hogy mit gondolnak "azemberek".

Nem inkább az embereknek maguknak kéne ezt megtenni?
Mondjuk egy népszavazáson...

Válaszok:
packó | 2016. február 2. 23:01

Valóban fogytán van a türelem és a bizalom. Leginkább persze azért, mert a Fidesz kormányzás helyett lopással, hazudozással, hatalomkoncentrációval és a működő szociális rendszerek szétverésével tölti az idejét.

Dr.Kotasz!Dr. Kotasz!Dr.Kotasz!

2010-ben, 2014-ben szavaztunk. Legközelebb 2018-ban lesz.

Csak higgadtan. A fidesz nemigen félt a szavazásoktól, hanem megnyerte azokat, ahogy a következőt is megnyeri.

Ha meg ilyen sötétek maradtok, az azt követőt is a fidesz nyeri.

"2010 óta nem változott itt semmi, a Fidesz nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket......Semmi kézzel fogható eredmény nincs amit felmutathatnának."
------------------------------------
Nem szívesen mondom, de lassan úgy hazudsz és hinted a konkolyt, mint a szocialisták.
Pápább akarsz lenni Vonánál is?
Pedig tudhatnád, hogy a Fidesz ellen a hazug demagógia sohasem válhat be.
Persze, némileg érthető az igyekezetetek, hisz a valóság talaján maradva nem tudtok fogást találni

Igaz-e az, hogy miután a kormány állami pénzből új házakat építettett és milliárdokat költött a helyiek sorra nyerik a kárpótlási oereket az állammal szemben, ugyanis azt perelték be. Persze ilyenkor a bírók tudtak itélkezni.

" Az állami földek privatizációjának "ötlete" 2015 júliusának elején, a nyári szünetben " vetődött fel" a Magosznál."

Az állítása csak annyiban igaz, hogy ekkor is felvetődött.
A valóság viszont az, hogy 2002. májusában vetődött fel.

"Valóságos nyilatkozatháború tört ki Orbán Viktor leköszönő miniszterelnök minapi bejelentése után, amely szerint az állami tulajdonban lévő földeket versenytárgyalásos formában azonnali értékesítésre tűzik ki. A szocialisták óva intik a leköszönő kormányt attól, hogy a beharangozott eladást megkezdje, és bejelentették: az akciót a kormányalakítás után felfüggesztik."
Forrás: http://nol.hu/archivum/archiv-..
http://ujszo.com/cimkek/agrarv..

"Felvett agrártámogatás
2010-ben: 33 mFt
2014-ben: 159 mFt
Ebből már futja akár megvenni is az NFA földeket - állami hitelből, 20 éves futamidővel..."
.....
Ezt a témát minden poszthoz bemásolgatod, függetlenül attól, hogy a poszthoz hozzátartozik vagy nem.

A tartalomból és a következtetésekből az látszik, hogy fogalmad nincs az agrárgazdaságról, a bevétel-költség összefüggéséről. Feltételezed, hogy a területi támogatás, mint egyéb bevétel mögött nincsen költség, ez tiszta eredmény. Ez azonban nem igaz. Az uniós támogatás a költségek részbeni kompenzálását jelenti. Amennyiben nem lenne akkor az árak ennyivel lennének magasabbak. Ha csak Magyarországon szűnne meg, akkor az unió többi országai versenyelőnybe kerülnének.

1000 HA gazdaságnál minimum félmilliárdot köt le az eszközkészlet a következőkre; Ingatlanok - termőföld nélkül - gépek, berendezések, anyagkészlet (mezei leltár, alkatrészek), készpénz.

Az uniós támogatások a legtöbb esetben utólag érkeztek meg a vállalkozásokhoz, így a szükséges forrásfedezetet rövidlejáratú banki hitellel biztosítják, amelyet a támogatás megérkezésekor törlesztenek.

Az utóbbi időben - ahogy most is - az őszi és tavaszi vetés előtt kiutalásra kerül, amely csökkenti a banki, termeltetői hitel igényt. Ez egyben a kisebb kamatköltség miatt, a termelési költségeket is csökkenti.

Mindezek figyelembevételével megállapítható; az uniós támogatás szükséges a működéshez, és olyan formában ahogy te és a média firkászai láttatják nem használható fel.

Milyen Fideszes földmutyi az ahol az ellenzék is vásárolhat földet?

Az ellenzéki politikusok maguk is bevásárolnak földekből
http://magyaridok.hu/kulfold/f..

Egymilliárdért vett földet az MSZP-s politikus családja
http://magyaridok.hu/gazdasag/..

MSZP politikus jól bevásárolt állami földekből
http://888.hu/article-ez-a-pol..

A tulajdonat vedo borosgazdat leultetik 17 evre, az egesz falut foldonfutova tevo katasztrofanak meg nincs felelose.
Fasza.
Es akkor meg bizzunk az igazsagszolgaltatasban?

Mind igaz amit írsz.
DE!
Ehhez tudni kellene, hogy az ügyészség a vádat mivel támasztotta alá és ezeket a bíró miképpen vette figyelembe, miért csak a védelem által hivatkozott talaj problémákat?

A válaszhoz szükség lenne a több ezer oldalas dokumentum tömegre.

Ezen túl vannak olyanok, amelyek már a vádlottak működése alatt merültek fel.

Szemrevételezéssel is látható, hogy ahol a 10. kazetta van vizenyős terület, így a terhelhetőség korlátozott.

Kérdéses, hogy a feltöltött anyag milyen koncentrátumú, a leülepedés miképpen helyezkedik el.

A kazetta a hírek szerint többször is megsüllyedt, ennek ellenére nem állították le a feltöltést. Sőt egy koronával megnövelték, amely ujabb terhelést jelentett.

Hiányoztak az ellenőrző, riasztásra alkalmas műszerek.

Ha ez így van,te vagy a kivétel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés