El a kezekkel!

2016. február 3. 10:42

Somfai Péter
Népszava
Voltak vérbíráskodások, koncepciós perek, most megint átlépett a politika egy határt, amelyet már nem hagyhatott szó nélkül sem Darák Péter, sem Handó Tünde.

„A nem illiberális demokráciában tiltanák a szabályok, hogy a politikus kiálljon a kamerák elé, és megmondja, milyen ítéletet várna el a bíróságtól, és nem lehetne az »emberek felháborodására« sem hivatkoznia. Az ügyész sem vehetné a bátorságot, hogy pironkodás nélkül véleményt nyilvánítson a bíró munkájáról a nyilvánosság előtt, nem tolhatná a másik asztalára a felelősséget a nyomozás hiányosságai, a vád megalapozatlansága miatt. És ha a legfelső szintről nem kapna bátorítást, aligha merne Németh Szilárd, az elvárásoknak minden szinten megfelelni akaró képviselő sem belekontárkodni a bíróságok dolgába.

A magyar igazságszolgáltatás fekete lapjai miatt sokan pironkodhatnak. Voltak vérbíráskodások, koncepciós perek, most megint átlépett a politika egy határt, amelyet már nem hagyhatott szó nélkül sem Darák Péter, sem Handó Tünde, az a két bírósági vezető, akik korábban meglehetősen csendesen tiltakoztak a kormánypárti beavatkozások ellen. A politikusok tartsák tiszteletben a bírák függetlenségét – kérte most nyomatékosan mind a Kúria, mind az Országos Bírósági Hivatal elnöke, de ki tudja, milyen »magasra« hallatszik a szavuk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Marhaság.
A védhetetlent védeni marhaság.
Vagy még annál is rosszabb.

A libás öngyilkossainak és az iszapos áldozatok emlékére emléknapot kellene csinálni, hogy soha többé ilyen ne történjen hasonló?

Ja nem, mert szok magyarok voltak, bocs.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés