Cipőt a cipőboltból, fegyvert a Facebookról?!

2016. február 5. 11:23

Szűts Zoltán
Médiahorizont
A Facebook tehát ezentúl fellép a magánszemélyek között folytatott fegyverkereskedelem ellen. Hosszú ideig azonban a cég policy-je az volt, hogy a szólásszabadság mindennél szentebb.

„A Facebook tehát ezentúl fellép a magánszemélyek között folytatott fegyverkereskedelem ellen. Hosszú ideig azonban a cég policy-je az volt, hogy a szólásszabadság mindennél szentebb, így a fegyverek illetéktelen kezekbe kerülése, és ezzel együtt a közbiztonság romlása is csak másodlagos szempont lehet. Ezen változtatott most a szigorítással.

A tiltás hírével szinte egyidőben nálunk megdöbbenést okozott az a január 28-i eset, amikor több eszméletlen embert vittek súlyos állapotban kórházba, mert dizájner drogot fogyasztottak. Köztünk két várandós anyukát is, akiken császármetszést kellett végrehajtani.

A csecsemők február 1-én meghaltak. És mi köze az esetnek a Facebookhoz? Annyi, hogy az utóbbi időben mind gyakrabban az online felületeket, többek között a legnagyobb közösségi oldalt is használják a drogterjesztéshez is. Nálunk a törvények az ilyen jellegű aktivitást tiltják, de az Egyesült Államokban a Facebook hosszú ideig nem törődött a problémával.

Csupán pár éve kezdett el foglalkozni a témával, és tiltotta be a kábítószerek, többek között a marihuána és a vényre kapható gyógyszerek kereskedelmét. Magánszemélyeknek. A hivatalos engedéllyel rendelkezők továbbra is árusíthatnak orvosi marihuánát és vényköteles gyógyszereket a közösségi oldalon.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés