Kitiltva

2016. február 10. 7:43

Sebes György
Népszava
A Nemzet olvasása – egyelőre – hivatalosan nincs tiltva, de a nemzeti együttműködés rendszerében azért számon tartják, hogy ki vetemedik rá.

„Joggal örvendezhetnek olvasóink, hiszen egy »informatív és mértékadó« napilapot tartanak a kezükben. Az örömöt az sem kisebbítheti, hogy a minősítés az Országgyűlés hivatalától származik. Márpedig ennek a szervezetnek aligha lehetnek jogosítványai a sajtótermékek osztályozására. Ez azonban nem zavarja őket. A Népszavához hasonlóan e kategóriába sorolták az összes országos közéleti napilapot, kivéve egyet. A Magyar Nemzetet. Annak az előfizetését január elsejétől lemondták. Az okokról érdeklődőket a sajtóiroda arról tájékoztatta, hogy »a frakciók továbbra is maguk döntenek arról, hogy mely sajtótermékeket kívánják megrendelni.« Vagyis: a Nemzet olvasása - egyelőre - hivatalosan nincs tiltva, de a nemzeti együttműködés rendszerében azért számon tartják, hogy ki vetemedik rá.

»mértékadó« jelző pedig éppen a Magyar Nemzetre illene a legjobban. Az átkos időkben - mint a Hazafias Népfront orgánuma - őrizte a lap sok évtizedes polgári hagyományait. A rendszerváltás óta pedig csúszkált egy kicsit a vékony jégen, sok éven át a Fidesz - majd a jobboldali kormány - megbízható szócsövének számított. Egészen addig, amíg a két régi harcostárs össze nem veszett, s Simicska rá nem jött, hogy Orbán mégsem a barátja. Ennek nyomán az újság - s vele a sokáig hűséges Hír TV is - ellenzéki orgánummá minősült. Legalábbis a házelnök megfogalmazása szerint. A hivatal most csak Kövér László intencióit követte.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Magyarországon nemigen van politikai újságírás (máshol sem), csak a tulajdonosok érdekeit alátámasztó hazudozás.

Ez a seggnyaló is végighazudozta az életét. Most is látható politikai okokból írta meg a publi-ját, nem azért, mert ezt gondolja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés