Helyreigazítás – Kommunista titkosszolga a haveri őrkutyáknál

2016. február 12. 17:21

Toronyház
Tutiblog
Valótlanul híreszteltük, hogy Tordai Csaba közvetett üzleti kapcsolatban áll az 1989 végéig a Belügyminisztérium III/II-2. osztályt vezető ifj. Apró Antallal.
Tordai Csaba kérésére a következő helyreigazítást tesszük közzé az alább szemlézett vélemény kapcsán:

„Valótlanul híreszteltük, hogy Tordai Csaba közvetett üzleti kapcsolatban áll az 1989 végéig a Belügyminisztérium III/II-2. osztályt vezető ifj. Apró Antallal.”
 

Elnézést kérünk az érintettektől.

 

Nincs azzal semmi baj, ha magát ellenzékinek feltüntető sajtóorgánum felhívja a figyelmet a kormányzat hibáira, anomáliáira, és mindezeket akár korrupciónak is nevezheti, elvégre a korrupció az újságírás kiskutyája – mindent el lehet vele adni, még az Átlátszóponthut is. Azonban az Átlászó mindezt a független, civil kontroll mázával önti le, miközben – most vegyenek nagy levegőt – közük nincs a függetlenséghez.

Persze az atlatszo.hu impresszumában, az együttműködő partnerek között számos civil, jogvédő, miegymás szervezet szerepel, de persze a munkatársak között egy volt szocialista politikus is feltűnik, így a függetlenség látszata már első ránézésre sem stimmel.

Csak, hogy tiszta legyen a kép: Tordai Csaba előbb a Medgyessy-, majd a Gyurcsány- és a Bajnai kormányokban dolgozott, utóbbiban egészen a MeH államtitkári posztjáig vitte. Aztán Bajnaival közösen összehozták a Haza és Haladás Alapítványt, amely egyik alapítója volt a később a választásokon induló Együtt 2014 Pártot. Tordai mindeközben, és nyilván a függetlenség és civilség jegyében beszállt az Átlátszóba is, amelynek a mai napig a jogi munkacsoportjának tagja, de ami fontosabb, a portált kiadó atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. egyik tulajdonosa is.

Hogy is vagyunk akkor a függetlenség és a tulajdonos (politikai) érdeke körüli dolgokkal?

Az Opten cégtára szerint Tordai az Átlátszón kívül még három cégben érdekelt, így abban a TMC First Tanácsadó Kft.-ben is, amelynek egyik tulajdonosa Oszkó Péter, a Bajnai-kormány, éppen a 700 milliós házát áruló egykori pénzügyminisztere is. Szóval még egy szocialista politikus….

De a TMC First egyébként nem is emiatt érdekes, hanem azért, mert tagja egy Civil Support Nonprofit Kft.-nek. Utóbbi társaság, a honlapja szerint a társadalmi célú szervezetek fejlesztésén ügyködik, azok hatásnöveléséért dolgozik. Zárójelben meg kell jegyezni, ez a hatásnövelő szervezetfejlesztés a magyar nonprofit szektor és a közbeszerzések gyakorlata alapján a pénzlenyúlda kezdőknek című társasjáték.

De tételezzük fel, tényleg a szervezetfejlesztésben, stratégiák kidolgozásában is segítenek, nem csak lepapírozni a tengerentúli és hazai demokráciafejlesztő pénzeket, akkor viszont illene kissé körültekintőbben kiválasztani azokat a szervezetfejlesztő tanácsadókat! A »segítők« között ugyanis megtalálhatjuk ifjabb Apró Antalt is, legalábbis az egyik vállalkozását, a MONTANA Tudásmenedzsment Rendszerintegrátor és Szoftverfejlesztő Kft-t. Igen. Arról az ifjabb Apró Antalról beszélünk, aki 1989 végéig a BM III/II-2. osztály vezetője, nem mellesleg Gyurcsány Ferenc anyósának, Apró Piroskának a testvére.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

„…esetenként öntelt, beképzelt, rátarti magatartást tanúsít...társaihoz való viszonyában néha képmutató, érdek centrikusság jellemzi. Képességeit közepesre értékelik…ideáljai a szellemi foglalkozást gyakorlók, ezek közül is azok, akik nyilvánosan szerepelnek. Középiskolában KISZ-tag volt, társadalmi megbízatásait megelégedésre végezte. Intenzitása mindenkori érdekeinek függvénye. Tudati fejlődését pozitív irányban jelentősen elősegítette apja sokrétű társadalmi elfoglaltsága, MSZMP tagsága. Az iskolában szervezett nemzeti és nemzetközi ünnepekre tudatosan és rendszeresen készült, azokon részt vett.

Összességében társadalmi rendszerünkhöz hű fiatalnak jellemzik.”

http://kkbk.blog.hu/2013/06/01..

"...Később megfogalmazza, hogy miközben a KISZ válságba került, az iskolai KISZ szervezet jelentősége nem csökkent. Beszámol az 1988. novemberi Országos KISZ Értekezleten (OKÉ) történtekről, ahol szigorították a belépés feltételeit. Üdvözli, hogy az OKÉ nagyobb szabadságot ad a helyi alapszervezeteknek, és bemutatja az Iskolai KISZ Bizottság programját. Ez utóbbi alapvetően a középiskolás fiatalok igényeire épül a diákszínpadtól a iskolarádióig, de megemlíti a „Ki tud többet a Szovjetunióról” vetélkedőt, az érdekképviselet eredményessége érdekében a tantestülettel és a gimnázum (MSZMP) pártalapszervezetével való együttműködést is.

A cikket Rogán Antal, az Iskolai KISZ titkár írta alá. .."

http://www.nyugat.hu/tartalom/..

"..Stumpf tartotta a hátát: nélküle nem lett volna szakkollégium sem, Fidesz sem. .."

"..Annak idején őt az ELTE, megbízható párttagként ellenőrnek, felügyelőnek, cenzornak nevezte ki a szakkollégium élére. Stumpf az egypártrendszer megbízottja, a börtönőr, ugyanakkor a lázadó ifjak védelmezője. .."

Stumpf apósa meg a III/III-at is felügyelő komcsi belügyminiszter volt.

http://nol.hu/archivum/archiv-..

Kósa is kisz titkár volt a Közgázon.

"..Az első évfolyam KISZ-titkára, Kósa Lajos azzal kezdte: micsoda szemétség, hogy az oroszok miatt nem megyünk a Los Angeles-i olimpiára. Tiltakozzunk! Megtették, aztán letolást kaptak érte..."

http://nol.hu/archivum/archiv-..

A tuti blog leírhatta volna, hogy egy alom az egész.

Senki nem akar összemosni semmit. Csak érzékeltetni akarja az ember a magyar módszerváltást, és hogy lényegében egy alomról beszélünk.

Egy kommunistának sem görbül meg a haja szála sem, akadály nélkül lettek a tőke legnagyobb ellenségeiből a tőke legnagyobb barátai.

Gyurcsányra visszatérve, 2006-ban szaladtam, menekültem.

Eltelt lassan hat év fidesz kormányzás és vígan szaladgál, éli a mindennapjait és kongresszusokat tart, osztja az észt Ferenc testvér, a többiről meg ne is beszéljünk. Köszi!

Beszélt erről most valaki??? Nem tudom. Majd egyszer talán a történészek feltárják, hogy mi ment itt "rendszerváltás" néven. Semmi nem az aminek látszik, át lett b..szva a nép.

Lehet, de nem voltam ifjúkommunista, mint Te papa.

Ez baj ba.em. Egy fizetésemelésért 5.000 ft gázárcsökkentésért eladtátok/eladjátok a lelketeket.

14 évesen gyerekként a suli koleszában Miki Egér fület rajzoltam poénból Schönherz Zoltán elvtárs aulában kitett fényképére, na inkább nem részletem mi következett utána, ettől kezdve rühellem őket mint a sz.rt. Ja, és ez már az enyhülés szakaszában volt a nyolcvanas években.

Ilyen előzmények után is felvettek az egyetemre.

Igaz vért izzadtam, de meglett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés