Szponzorált tartalom

Minisztériumi megrendelésre írt cikkeket a Pesti Srácok

2016. február 19. 16:35

Tizenkét cikket rendelt a Földművelésügyi Minisztérium a Pesti Srácoktól 2015 végén: a cikkek egy része a kormány földprogramját népszerűsítette, míg egy másik része Simicska Lajos és a szocialista kormányok földügyeivel foglalkozott – írja az Átlátszó. A cikkek szövegét egeztették a minisztériummal.

Másfél millió forintért vásárolt cikkeket a Pesti Srácok hírportáltól a Földművelésügyi Minisztérium 2015 végén – a cikkek egyik fele a kormány földprogramját propagálta, egy másik fele pedig Simicska Lajos és az egykori szocialista kormányok földügyeivel foglalkozott. A hírt még az RTL Klub szellőztette meg január végén.

A szerződés szerint a cikkek szövegszerű tartalmát a Pesti Srácok egyeztette a minisztériummal; ha a megrendelőnek kifogása volt, akkor pedig változtattak a szövegen. A szponzorált cikkek ezen a linken érhetőek el, jelentős részüket az a Szarvas Szilveszter írta, aki korábban a közmédia műsorán nyilatkozott az oknyomozó újságírásról. Szarvas a riportban elmondta: „ezer sebből vérzik az oknyomozó újságírás hazánkban”.

A bejegyzés trackback címe: https://media.mandiner.hu/trackback/20495