Minisztériumi megrendelésre írt cikkeket a Pesti Srácok

2016. február 19. 16:35
Tizenkét cikket rendelt a Földművelésügyi Minisztérium a Pesti Srácoktól 2015 végén: a cikkek egy része a kormány földprogramját népszerűsítette, míg egy másik része Simicska Lajos és a szocialista kormányok földügyeivel foglalkozott – írja az Átlátszó. A cikkek szövegét egeztették a minisztériummal.

Másfél millió forintért vásárolt cikkeket a Pesti Srácok hírportáltól a Földművelésügyi Minisztérium 2015 végén – a cikkek egyik fele a kormány földprogramját propagálta, egy másik fele pedig Simicska Lajos és az egykori szocialista kormányok földügyeivel foglalkozott. A hírt még az RTL Klub szellőztette meg január végén.

A szerződés szerint a cikkek szövegszerű tartalmát a Pesti Srácok egyeztette a minisztériummal; ha a megrendelőnek kifogása volt, akkor pedig változtattak a szövegen. A szponzorált cikkek ezen a linken érhetőek el, jelentős részüket az a Szarvas Szilveszter írta, aki korábban a közmédia műsorán nyilatkozott az oknyomozó újságírásról. Szarvas a riportban elmondta: „ezer sebből vérzik az oknyomozó újságírás hazánkban”.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"távbeszélő"

Megragadtam a lényeget. :)

Eddig is a netes újságírás aljának számított a pestisrácok. Most már papír is van róla, hogy egy kézi vezérléssel működő, fizetett lakájmédia.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában