Kritizálja a német közmédiát Seehofer

2016. február 26. 22:11
A bajor CSU elnöke szerint az ARD és a ZDF nem számol be megfelelően a menekültválságról.

Nem számol be hitelesen a menekültválságról a két német országos közszolgálati televízió, az ARD és a ZDF – mondta Horst Seehofer bajor miniszterelnök a Der Spiegelnek. A német hírmagazin szombati – digitális formátumban péntek este kiadott – számában közölt interjúban a Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke kifejtette: „kihegyezve a dolgot úgy mondanám, hogy ha a nem lennének élő adások, akkor nemigen lennének a való életet bemutató tartalmak” az ARD és a ZDF programjában.

Az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) bajor testvérpártjának elnöke az interjúban – amelyben ismét bírálta a kancellár menekültpolitikáját és nemzeti intézkedéseket sürgetett a menekülthullám csillapítására – úgy vélte, a közszolgálati televíziókban túl gyakran fordul elő, hogy az alkotók személyes meggyőződése alapján készülnek a tudósítások. Hozzátette, hogy a ZDF már kénytelen volt önkritikát gyakorolni a Kölnben szilveszterkor történt bűncselekményekről szóló tudósításai miatt, az ARD pedig közölte, hogy helytálló az a megállapítás, miszerint aránytalanul sok menekülő nőről és gyerekről mutattak be felvételeket.

Visszautasítják a vádakat

Az ARD sajtóosztálya egy twitter-üzenetben jelezte, hogy a társaság az „építő kritikát” szívesen fogadja, de a dolgok „politikai jellegű kihegyezése” helyett inkább a „differenciált mediális reflexióra” törekedne. A ZDF egy szóvivője közölte, hogy a televízió hónapok óta átfogóan tudósít a menekültválság valamennyi vetületéről, így a politikai és társadalmi gondokról és konfliktusokról is. 

A német újságírók szövetségének (DJV) elnöke, Frank Überall rágalomnak nevezte Horst Seehofer állításait. A szakmai szervezet vezetője közleményében hangsúlyozta, hogy az ARD és a ZDF az összes többi német médiummal együtt tavaly nyár óta naponta beszámol a menekültekről, a beármalásukkal kapcsolatos „esélyekről és nehézségekről”, és a bajor kormány álláspontját is számos alkalommal bemutatta. A DJV elnöke rámutatott, hogy a Hazafias Európaiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű mozgalom tüntetésein újságírókra rontanak rá és a „hazugsajtó” (Lügenpresse) lózungot skandálják, és úgy vélte, ezeket a fejleményeket tekintve Horst Seehofer felelőtlenül járt el.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

:)
http://www.pi-news.net/2016/02..

Érdemes elolvasni a kommenteket is!

Seehofer lassan a Mutti brummogó papucsa.

Az én differenciált mediális reflexióra törekvésem most az a kérdés volna, hogy a V4 egy (famannfasz nélküli) Ausztria -Bajor tengely irányába kellene, hogy terjeszkedjen?

Ja, meg natürlich elsősorban Erdély.

Aztán Szlovénia. Horvátország. Délvidék.

Seehofer is csak szövegel meg az ultimátum versenyt akarja megnyerni.

„Az Egyesült Nemzetek (ENSZ) menekültügyi hivatala (UNHCR) úgy nyilatkozott, hogy Magyarország népszavazási kezdeményezése a menekültek tervezett EU-s elosztásáról aláaknázza az európai erőfeszítéseket a menekültválság megoldására – írja a The Washington Post és más külföldi lapok az AP hírügynökségre hivatkozva.

Az UNHCR felszólítja Magyarországot, amely kerítést épített déli határára a menekültáramlás megállítására, hogy hagyjon fel a félelem politikájával a humanitárius kérdésekben, valamint ossza meg a felelősséget, ahelyett, hogy keresné a módját annak, hogy más EU-országokra háríthassa azt.”

Az ENSZ jobban tenné, ha saját tevékenységével foglalkozna, hogy megfelelő szervezéssel a segélyek oda jussanak el, ahol a rászorultak vannak.

„Az ENSZ elismerte csütörtökön, hogy „problémák” merültek fel az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet által ostromolt Dajr ez-Zaur lakóinak szánt segélycsomag légi úton megkísérelt eljuttatása közben, s a ledobott huszonegy raklapból egy sem ért célba.
A WFP az AFP francia hírügynökséggel csütörtökön közölte, hogy a huszonegy raklapból tízet nem találtak meg, négy másik tönkrement, míg a maradék hét megközelíthetetlen helyeken landolt.”

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés