Puklihamisítás

2016. március 6. 15:52
Ami történik az nem más, mint karakteröngyilkosság. Minél több és zavarosabb információ jelenik meg hősünkről a saját szájából, annál kevésbé válik alkalmassá a kormányellenes hős szerepére.

„Úgy történt a dolog, hogy hősünkkel riportot készítettek az M1-en. Az inkriminált rész a következő:

Első verzió:

M1: »Világos, de ezt a diskurzust végül is ön kezdte azzal, hogy egy rádióinterjúban kitálalt, ezzel lavinát indított el, számíthatott arra, hogy megkeresések lesznek?«

PI:»Ez egész egyszerűen nem igaz, nem én indítottam el semmiféle lavinát, azzal indult el a lavina, hogy egy információt belebegtettek, és egy börtöntölteléket szakértőként meghallgattak, aki 6 évig ült börtönben, ráadásul aki a holokauszt áldozatairól mondott eléggé illetlen szavakat annak idején, és az ő szavára adnak, innentől kezdve nem hiszem, hogy bármilyen módon is én indítottam volna el ezt a lavinát.«

Majd ez az alábbi módon került adásba:

Második verzió:

M1: »Világos, de ezt a diskurzust végül is ön kezdte azzal, hogy egy rádióinterjúban kitálalt, ezzel lavinát indított el, számíthatott arra, hogy megkeresések lesznek?«

PI: »Ez egész egyszerűen nem igaz, nem én indítottam el semmiféle lavinát.«(...)

Az első és a második verzió között semmiféle lényegi eltérés nincs. Pusztán lehagyják azt a részt ahol meglehetősen zavarosan megmagyarázni próbálja, hogy ő miért nem indított lavinát. Ezt be is mutatják, a »válasz« lényegét hagyták meg. A kis ravasz Pukli ugyanis nem tagadja, hogy ő nyilatkozott először a családi szennyesről, pusztán a kijelentése lavinajellegét tagadja. Így fest tehát a puklihamisítás. Ezt azután mindenfelé felkapták és kommentálták a demokratikus világvége hangulatában és mint karaktergyilkosságot tálalták.

Megítélésem szerint ami történik az nem más, mint karakteröngyilkosság. Minél több és zavarosabb információ jelenik meg hősünkről a saját szájából,annál kevésbé válik alkalmassá a kormányellenes hős szerepére. A sajtó tele lesz/van a Puklik kevéssé ildomos viselt dolgaival, miközben egyre kevésbé lesz vállalható azok számára akiket képviselni, mi több vezetni akar. Kiderül róla, annyira alkalmas pedagógus-vezérnek, mint a migráns böllérnek. Én például már most unom.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 144 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nekem is tetszik ez a szóösszetétel:-)))

A Bab Gulyás igazi 6D multimédia.

Tapintjuk, látjuk, ízleljük, és ha beteljesült
küldetése, hallhatjuk és szagolhatjuk is.

Ja, hogy ez 5? Hát kérem van ez embernek 6.
érzéke is, ami azt súgja, hogy ezzel a pukival
valami nem stimmel.

Itt meg majd nem kell tanulni pedagógiai biztatásra:

"Zugló - Szalayné Tahy Zsuzsa, a Szent István Gimnázium tanára közösségi oldalán egy nyilvános bejegyzést tett közzé, amelyben közölte, hogy március 15-től sztrájkolni fog, mégpedig úgy, hogy nem hajlandó egyetlen jegyet sem a naplóba."

Bocs az értelmetlen mondatért, de blikk idézet:-)

Miközben a kormánypárti lakájsajtó - a mérhetetlenül ócska Aristo bloggal együtt - Pukli Istvánt ekézi, az oktatás döglődik tovább. Karaktergyilkolászás helyett nem arról kellene inkább beszélni, hogyan lehetne kihúzni a féceszből az ágazatot?

Szerintem ez a mai tanároknál nem probléma, Pukli is azt mondta, egyszerre megy a tanári kar táppénzre. Az ő értékrendjükbe simán beleférnek az ilyenek. Tisztelet a kivételnek.

Tárgyalni kéne már régóta, de az értelmiségi pedagógusok nem akarnak......

Tetszik a mély kotorászás:-)))
Van még lejjebb?

Gallónénak vállalható volt.
A kutyát nem érdekli, ki volt a felmenője, testvére, a fickó úgy hülye, ahogy van.
A röhej az, hogy a ballib ebből az "anyagból" képes csak hőst kreálni.

Örülök, hogy a végére odaírtam, hogy tisztelet a kivételnek.
Minden hibát, amit felsoroltál, készségesen elhiszek. De tárgyalás nélkül hogyan lehet megoldani a problémákat? Az első és egyetlen kerekasztaltól a felek elégedetten álltak fel, csupa jót lehetett olvasni a tárgyalásokról. Aztán a szakszervezetek meggondolták magukat, hogy mégsem elégedettek.
Én azért haragszom a pedagógusokra, mert a nemzeti ünnepen tüntetnek. Ők pedagógusok és nem hagyják meg a nemzeti ünnepet annak, ami. Nem a tüntetéssel van bajom, de egy nappal előtte nem lehetne?

Máskor sem szokott sikerülni a szép fogalmazás-sajnálatomra.
Nálam Pukli akkor írta le magát, amikor azt mondta az atv-ben, hogy vannak eszközeik, pl a tanári kar egyszerre megy táppénzre, vagy ellehetetlenítik az érettségit.
Nekem nem fér bele a táppénzcsalás sem, a diákok és a hozzájuk tartozó szülők ellehetetlenítése sem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés